May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvad jeg spiser på en dag

Hvad jeg spiser på en dag, er der mange der spørger mig om. Og jeg tror det er fordi I tror jeg er skide sund, fordi jeg også arbejder som kostvejleder 😉 Jeg spiser HELT normal mad, hver eneste dag. Det samme som min familie, men jeg spiser da overordnet sundt. Jeg sørger for at få mine 600 g grønt og frugt, og jeg gør alt hvad jeg kan, for også at give mine børn de anbefalede 225 g grønt, som Fødevarestyrelsen anbefaler (de anbefaler min. 300 g grønt til voksne). Dvs. at foruden at få mit grønt, gør jeg hvad jeg kan for at få et par frugter om dagen. Men der ryger sørme også meget slik, chokolade og alt jeg ellers tilbydes ned i løbet af en dag. Hver dag spiser jeg noget sukker, der ikke kan betegnes som sundt. Men så længe der er balance i det, ser jeg det ikke som et stort problem.

Og det er også sådan jeg vejleder mine klienter i min kostvejledning.

Livskvalitet

At der er plads, og skal være plads, til det du oplever som værende livskvalitet. For nogle er livskvalitet at rejse, at bo lækkert, at spise ude ofte, og for rigtig mange af os er MAD livskvalitet. Når vi er sociale samles vi om mad (og i Danmark ofte alkohol!), og vi synes ofte at det der betegnes som usundt er det der er lækkert; chips, slik, kage, dessert, flødesovs osv.

Men ved I hvad? Der er ikke noget der er skide usund eller sundt, så længe det er i balance. Det er ikke usundt at spise sovs på kartoflerne, hvis man ikke gør det hver dag. Og det er heller ikke super sundt at spise et kilo gulerødder. At spise varieret og i ‘rette mængder’ der passer til dit behov (vægt, alder, køn, hvor aktiv du er mv.) er det sundeste. Qua min uddannelse ved jeg jo præcist hvad jeg (og andre) bør spise på en dag, for at få nok – og den bedste – næring. Fx er det ikke muligt for din krop at få nok vitaminer og mineraler, hvis du spiser mindre end 1200 kcal om dagen. Mad er VIGTIGT – det er brændstof til både hjerne og krop, og afgørende for at vi holder os sunde og raske (i samarbejde med motion!).

Du kan spise dig slank, men du kan ikke spise dig sund. Her skal vi også have bevægelse ind over. Så en kombi af mad og motion er afgørende for optimal sundhed. Og jeg skal være den første til at indrømme at jeg IKKE er super sporty. Jeg elsker at gå, og jeg har gået nærmest alle steder jeg kunne. Til og fra byen, når jeg skulle besøge venner, have møder, selv til IKEA for at handle – og til Helsingør 😉 Men det sidste år har jeg slet ikke været aktiv nok. Og det har også betydet at der har sneget sig ekstra ‘hygge-kilo’ på. For hold kæft, hvor har vi hygget os, og det har ikke været maden – men snacks og vin, jeg har overspist/drukket af. Så nu, da jeg selv lige skal tilbage på rette spor, fordi jeg ikke gider tage yderligere på, da jeg følte mig rigtig godt tilpas i min krop for et par kilo siden.

Jeg spiser efter min vægttabspakke

Så nu spiser jeg overordnet efter min vægttabspakke. Jeg behøver ikke at printe den og kigge på den. Jeg kender principperne. Som stadig giver mig plads til et glas vin, et stykke kage og lidt slik. Og motion – fra mandag skal de små børn i skole igen, og vores unger går i 0. og 2. klasse så det gælder også vores. Og det giver mig mulighed for at gå igen – hver dag, 10.000 skridt som min. Det har været svært at gå til alt – for under lockdown har vi ingen set, og derfor skal jeg heller ikke meget andet end i supermarkedet, eller pakkeshoppen.

Nå… men nu til hvad indlægget handler om…

Hvad jeg spiser på en dag

Morgenmad

  • Havregrød med æg i – se opskriften her

Nogle dage spiser jeg havregrød med æblestykker i i stedet for æg

  • Somme tider spiser jeg cheasy vaniljeskyr med frugt i, eller med 1 stor revet gulerod og 1 stykke, hakket chokolade med karamelsmag (min. 70 %)
  • For tiden ELSKER jeg at starte min morgen med en stor, sort kop the med mælk i, og CHOKOLADEDRENGEN fra min nye grønne smoothiebog, “Grøn hverdag med greenies”, som er en e-bog (du kan købe HER) med opskrifter på super sunde smoothies med ca. 200 g grønt i hver. Jeg er næsten afhængig af *Chokoladedrengen* i bogen, som også gør det muligt at hælde børnenes behov for grønt i dem – meget nemt!

Frokost

  • Ofte bliver det en rugbrødsmad med en slags fiskepålæg (laks, sild eller torskerogn) og gnavegrønt til. Peberfrugt, gulerod, gnave-kål, blomkål eller lign.
  • Jeg elsker også min saltkaramelis med blomkål, som du kan finde opskriften på HER
  • Men det kunne også være 1 æg + 2 æggehvider, jeg mixer med en spsk. hytteost, salt og peber. Laver en omelet af blandingen og putter fx skårede tomat, og frisk spinat på og topper med flagesalt. Jeg elsker den omelet. Spiser gerne et stykke ristet rugbrød til.
  • Skal det være ultra nemt og gå hurtigt kan jeg finde på spise gnavegrønt med en stor klat (hjemmelavet) hummus, og et ristet rugbrød. Hummus kan holde sig, i en tæt beholder, i mange dage i køleskabet og er også lækkert og mættende (og klimavenligt ;)) som et mellemmåltid, hvis man bliver sulten – sammen med stænger af bladselleri, agurk, peberfrugt, sukkerærter og gulerødder 🙂

Aftensmad

  • 4-5 dage i ugen spiser vi for tiden Hello Fresh måltidskasser. Det er voldsomt lækkert, smager af meget, og er en af de bedste måltidskasser jeg har smagt. Og så har de et stort udvalg, man vælger nemlig selv, fra uge til uge, hvad man gerne vil have til aftensmad. Der er hver uge 14 retter at vælge mellem, som er kategoriseret som fx børnevenlig, stærk, hurtig, vegetarisk osv.

Hvis du har lyst til at prøve det, har jeg et reklamelink, der giver dig en stor besparelse på din første kasse. Rabatten, op til 725 kr for en uge (måltidet kan fås ned til 30 kr pp og der er gratis fragt). Du kan finde tilbuddet HER, og der er ingen binding eller forpligtelse. Jeg kan på mit varmeste anbefale jer der ikke har prøvet det, at smage. Det er virkelig god mad, som også børnene elsker at spise, i modsætning til mange andre måltidskasser. Og for jer med dén interesse, kan man se kcal-indholdet i alle opskrifterne 🙂

  • De dage vi ikke spiser måltidskasser, spiser vi hvad vi har i skabene, eller impuls-lyster 😉 Vi er meget glade for fisk, og foruden burger og pizza, er ungernes livretter laks (Sofus) og sild (Uma). Og kartofler, dem spiser vi næsten hver dag. Vi har også en tradition om at spise moules-frites hver fredag, for det er nummer 1 på listen over livretter hos os alle i Sydhavnshytten. Martin laver den aller bedste! 🙂

600 g grønt og frugt hver dag

Det er stort set hvad jeg spiser på en dag. Jeg sørger for at få mit 600 g grønt og frugt. Nogle dage bliver det 600 g grønt – og nul frugt. Men jeg prøver at få det hele. Det glipper selv for en kostvejleder 😉 Og jeg spiser også lidt snacks mellem måltiderne I PERIODER. Men jeg har det faktisk aller bedst når jeg spiser tre gange om dagen, og dropper mad ind i mellem. Min vægttabspakke, som inkluderer kostplaner til DIT behov (1300-1700 kcal) indeholder 5-6 måltider, fordi RIGTIG mange fungerer godt med det antal måltider dagligt.

Men vil de gøre som jeg, kan de samle hovedmåltiderne med mellemmåltiderne og spise tre større, og mere mættende måltider dagligt. Det betyder ingenting hvor ofte du spiser i løbet af dagen, hvis du er sund og rask, og ikke går sukkerkold eller har en sygdom som gør at dit blodsukker holdes mest stabilt ved at få lidt mad ind med et par timers mellemrum.

Det betyder faktisk heller ikke noget HVAD du spiser for at tabe dig / holde et vægttab, så længe du ikke spiser mere end hvad din krop har brug for. Men det er klart bedst for din krop at variere og få nok protein, sundt fedt og gode fibre fra kulhydrat. Hvad du behøver kan du se i vægttabspakken, som jeg selv kaster mig over nu.

Jeg har lavet en kode, der giver dig 250 kr i rabat på vægttabspakken resten af ugen. Den hedder “FEBRUAR” og indtastes når du tjekker ud til betaling. Dvs. vægttabspakken kun koster 400 kr, der indeholder kostplaner, min e-bog “Kager – hver dag” (kager du kan spise HVER dag med god samvittighed og de er skide gode!), byttelister og en skriftlig, udførlig vejledning så du nemt kan komme i gang – med at spise HELT almindelig mad med plads til det du holder af.

Køb vægttabspakken HER (og husk koden “Februar” for at få rabatten!)

Følg gerne med på @sydhavnsmor.dk for mere inspiration af bolig, mad mv.

PS: Hvis du synes det er svært at få grønt ned, så se mine e-bøger HER der er mange gode opskrifter der er fyldt med grønt – nærmest i slikform 😉

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top