May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sådan får du bugt med din blærebetændelse – sydhavnsmor.dk

IMG_7478

 Når jeg får blærebetændelse kan jeg ikke være i min egen krop. Jeg har haft det utallige gange siden jeg var teenager og har derfor også sat mig ind i hvordan man kan undgå at få det, men også hvordan man slipper af med det, når det alligevel har sneget sig ind i understellet.

For nylig kunne jeg ikke kravle væk fra toilettet af smerte – en HEL dag!  Jeg havde glemt at forebygge med bomuldstrusser (syntetiske skal man holde sig fra, hvis man har tendens til blærebetændelse), tranebærkapsler og masser af vand. Jeg blev nødt til at holde ungerne hjemme fra institution, da selv det største Tena Lady bind ikke ville kunne have reddet mig. Endelig fik jeg fat på lægen hos 1813 og de udskrev nu ikke længere recept over tlf. og bad mig komme til vagtlægen på Frederiksberg. Der er dælme langt fra Sydhavnen til Frederiksberg, når man ikke kan forlade toilettet i bare to sek., uden at få smertende tissetrang!

Jeg tror ikke dem der har bestemt at man SKAL til lægen, når man har blærebetændelse selv har prøvet at have det. Så havde reglen ikke eksisteret. At sidde en helt dag på er toilet , fra morgen til aften er ikke såååå sjaw. Mine ben sov. Samtidig bællede jeg nok hvad der ligner fem-seks liter vand og henad aftenen var smerterne mindre. VAND vand vand, girls! DET hjælper virkelig! Bliv ved med at bælle!

Jeg har tidligere skrevet dette indlæg, hvor jeg skriver om tre naturlige vidundermidler der hjælper på forskellige ting vi kvinder ofte kæmper med. Her fortæller jeg også om et naturligt middel der både forebygger og renser ud, og dræber bakterierne der forårsager betændelsen i underlivet. DET hjælper!

Her er nogle andre tips til at slå den forbandede blæretædelse ihjel, for den er virkelig ikke rar, vel? :

Hold dig fra sukker og hurtige kulhydrater som hvidt brød, pasta mm. Et sødere skede-miljø (nam nam, lyder lækkert) vil gøre bakterierne glade, og det skal de helst ikke være jo 😉

Urte-pensil kaldes for den grønne penicillinpille. Den indeholder en masse forskellige urter der er fantastiske, hvis du har blærebetændelse. Prøv dem med tilsat C-vitamin som gør tisset mere surt, hvilket bakterierne ikke er fans af – men du er 😉 Dope dig selv yderligere med mælkesyrebakterier, men sørg for det ikke er nogle der er for afførende (taler af erfaring – crap!) 😉

Som nævnt indlægget jeg henviser til, er Cantharon helt fantastisk. 50 dråber akut i et glas vand, som drikkes over en halv time gør underværker. Det slår bakterierne ihjel. Bliv ved til symptomerne er væk. Bæl, bæl, bæl vand… forebyg med 10 dråber om dagen.

Tranebær er godt fordi det indeholder D-mannose, et sukkerfrit stof der får kolibakterierne (yes girls, det er klamt, men det er altså ofte dem der sniger sig op i urinrøret…) til at binde sig sammen, så de skylles ud af systemet. Du kan købe D-mannose i pulverform, som skal opløses i vand og drikkes. På den måde får du fuld power-virkning. Tag et gram to-tre gange dagligt, mens det er helt akut. Og hvis du køber tranebærpiller er disse de absolut bedste og mest kraftige 🙂

Et skud god, allround (forebyggende) vitaminpille er faktisk ikke helt dumt. Jeg vil virkelig anbefale Udo’s Choice til voksne (HER) og til børn (HER).

Og så har jeg hørt at at man skal drikke gyldenris-the. Et par kopper om dagen for at forebygge og det samme hvis man er så uheldig, at have scoret sig betændelsen :/ – plus at de stærke Piratos lakridser hjælper – skørt ikke? Har ikke prøvet, men tror jeg vil forebygge hver dag ved at spise en pose om dagen 😝

Håber virkelig nogle af disse tips kan hjælpe dig. Det er frygteligt at rende rundt med blærebetændelse. Ikke noget jeg ønsker for min værste fjende (hvis jeg havde sådan en 😉 ). Og rigtig god bedring, hvis nogle af jer er hamrende uheldige lige nu… :/

Indeholder affiliatelinks 

 

Del på Facebook

32 kommentarer til “Sådan får du bugt med din blærebetændelse – sydhavnsmor.dk”

 1. Jeg har også haft meget blærebetændelse og er med på den der med, hvor tåbeligt det er at skulle til lægen for at blive testet. Har også været på tranebærhalløj, bomuldstrusser og masser af vand, men det ene tip, der virkelig vendte bøtten var: tis altid af før (for så vidt muligt) og efter sex – så får bakterierne ikke lov til at blive. Har stort set ikke haft blærebetændelse siden. God weekend!

 2. Helt enig med M – blev af en gynækolog, der spurgte til mine blærebetændelser, rådet til altid at tisse lige efter sex. Det er 15 år siden nu og har kun haft blærebetændelse én gang siden. Fanme et råd der rykker! Havde ellers haft det ligesom dig – he-le ti-den!

 3. Det med at SKULLE til lægen har en rigtig god årsag. Når man har en infektion i kroppen (uanset hvor) kan det hver gang skyldes forskellige bakterier. Der er forskellige penicillin til hver slags bakterie. Man kan ikke vide hvilken bakterie der er årsag til infektionen før uinen er dyrket.

  1. Den er jeg med på 😉 Men når man er stucked til toilettet kunne man godt bruge en sød læge der lige ordinerede en lille pille indtil man kunne komme afsted 😉

  2. Og Selexid har hjulpet på mig hver gang 🙂 Men selvfølgelig kan lægen ikke bare ordinere piller ud til højre og venstre, selvom mange læger kaster rundt sig med dem 😉 Selv vil jeg helst undgå hvis man kan, men nogle gange skal man sgu dopes med hårde stoffer 😉

 4. Tak for et godt indslag om et (alt for) velkendt problem! Har du erfaringer med, hvor man kan købe D-mannose-pulver?

 5. Jeg kører på 14 mdr nu med blærebetændelse piller. Og render til læge konstant og på sygehuset

 6. Kære Sydhavnsmor,

  Jeg var een af dem, som havde kronisk blærebetændelse off og on i 4 år, som selv ikke mange kure med Selexid kunne slå ned. Dagen efter jeg stoppede med antibiotikaen, kom det hele igen, på ny.
  Jeg foretog lidt forskning i emnet, og fandt frem til, at fænomenet kan skyldes ubehandlet BV (Bakteriel Vaginose), som i det stille breder sig til urinvejene, og kan give vedkommende nogle meget slemme urinvejsinfektioner, med blod i urinen, hvor det breder sig til nyrerne. Det kræver derfor en behandling af både BV og blærebetændelse, for at komme disse bakterier til livs. Jeg var så handicappet af tilstanden, at jeg også bestilte D-mannose, udvundet af birkesaft, som jeg tog en lille te-ske fuld af, hver 3 time – det kunne holde symtomerne nede, indtil min BV + blærebetændelse var færdigbehandlet.
  Det er en alvorlig sag at have blærebetændelse – søg læge straks, når du mærker de første symptomer.

  For Jer, som ikke har BV – så kan kroniske, tilbagevendelse urinvejsinfektioner skyldes at din blære har opbygget en såkaldt bio-film, som gør at coli-bakterierne kan gå i dvale, og gemme sig, for derpå at vågne op igen, og give dig en ny blærebetændelse, når din antibiotika-kur er forbi. Denne bio-film har lægevidenskaben svært ved at finde ud af, hvad de skal stille op, for at komme til livs. Men nyere forskning viser, at hvis man indtager hvidløg, ginseng og fødevarer med furanones (findes i bl.a. jordbær), så kan man langsomt nedbryde denne klistede bio-film, som e-coli bakterierne har opbygget på indersiden af blæren. Hvidløget skal skærer over eller knuses, for at de virksomme stoffer kan gøre gavn – og skal indtages med mad, da hvidløg på tom mave kan svie og give kvalme. Go slow – lad være at overdrive med hvidløg, da det kan skade svage nyrer. Jeg knuste et fed, 3 gange dagligt, og opløste det i kogende vand – og drak det som te, sammen med rugbrødsmadder.Det fik opløst bio-filmen i løbet af en uges tid.

  Til sidst vil jeg nævne nogle fødevarer, som kan gøre din blærebetændelse meget værre, mens den er akut: tomater, æbler, citrus-frugter, appelsin-juice. Prøv at undgå syrlige og sure ting – da det irriterer blæren.

  Og for dem med pengepungen i orden: der er nu kommet en vaccine, imod blærebetændelse. Men du skal til England eller Spanien for at få den udført. Den gives som en spray på tungen, 1x dagligt , i 90 dage, som du selv skal spraye i din mund. Den skulle give effektiv resistens imod blærebetændelse – men gives kun til kvinder, som har haft min 6 blærebetændelser pr. år. Prisen er ca 2000 kr for en snak med lægen, og 4000 kr for vaccinen – hertil kommer ekstra udgifter til fly, hotel, taxa, mv. Men hvis alternativet er, at man ikke kan passe sit studie eller mister sit arbejde grundet kronisk blærebetændelse, så er der nok nogle som er parate til dette. Og mon ikke Danmark kommer med – og finder ud af at få indført vaccinen i vores eget land, snart?

  1. 1000 tak for de super gode råd, vidste ikke om den vaccine, det ,lyder spændende – det skal jeg følge med i om virker fremover 🙂 Godt du har fundet din vej ud af det helvede det er at have (kronisk) blærenbetændelse. Kh

 7. Tak for en dejlig hjemmeside.
  Til info, kan jeg orientere om, at vaccinen imod blærebetændelse har flere navne. Men mit indtryk er, at England er mere fremme, og ikke bange for indføre vaccinen “UroVaxom®”. Der er lign. varianter på vej, som også Tyskland er ved at kunne tilbyde, i skrivende stund – det er lidt tættere på DK.

  Jeg vedhæfter lidt forskningsartikler, som beskriver den hårdnakkede “bio-film”, som nogle kvinder bliver ramt af, hvor E-coli-bakterierne klistrer sig fast på indersiden af blæren. Det tager lang, lang tid at komme af med – hos nogle op mod 9 mdr. – men giv ikke op, hvis du er hårdt ramt. Der er en klinik i England, som behandler disse patienter – artiklen er vedhæftet nederst. I det skrevne beskriver den engelske læge, hvordan urin-tests, som udføres hos de privatpraktiserende læger, er out-datet og ikke rigtig brugbare. Man har brugt disse tests i læge-klinikker i over 50 år, og der er intet nyt udviklet i disse mange år. Lægen i England anvender en mere følsom test, som kan finde frem til hvilke bakterier der er tale om, og hans erfaring er, at hos nogle hårdt ramte patienter kan det tage op til næsten et år at blive rask igen.

  Husk at man kan helt forebygge de almindelige, milde blærebetændelser ved at indtage en flad te-ske fuld med D-mannose (udvundet af birkesaft) 1 time før samleje – og en ny te-skefuld 3-4 timer efter samleje. Og så vil det afhjælpe een, hvis man tisser og tager et hurtigt bad efter samleje (gerne sammen med ens partner). Der står under D-mannose hjemmesiden, at man helst ikke skal tisse 1 time FØR samleje – men gerne hurtigt bagefter. Man kan desuden efterflg vaske de nedre regioner med en mild sæbe, fx “Lactacyd”.

  Og så har jeg lært på den hårde måde: hold dine nedre regioner LANGT fra baby-wipes eller våde eengangsklude – jeg ved ikke hvad der er i disse ting, men jeg bliver syg af dem – det er som om de ødelægger den naturlige flora dernede, og det resulterer ofte i blærebetændelse. Jeg bruger bare en alm vaskeklud, som jeg kogevasker . ingen våde baby-vipes til mig!

  Lad os håbe vaccinen snart kommer til DK! Vi er håbløst bagude på det felt.
  Det er sgu ikke altid let at være kvinde! Men lad os håbe der kommer mere forskning på feltet, for de hårdest ramte, hvor det bliver en kronisk tilstand.

  Rigtig godt helbred til Jer alle

  Lidt mere her om emnet, for dem med kronisk urinvejsinfektion:

  https://www.theguardian.com/society/2019/feb/20/in-pain-all-the-time-will-there-ever-be-relief-for-women-with-chronic-life-changing-utis

  Om bio-film:
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170330142309.htm

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4629855/

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5685531/

  Om lidt om vigtigheden af probiotics og forbyggende D-mannose birkesafts-pulver (kan bestilles på Amazon):

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5685531/

  https://www.waterfall-d-mannose.com/how-much-d-mannose-should-you-take.html

  1. HEJSA alle plagede medsøstre. Jeg en af dem der har Blærebetændelse kronisk. Jeg blev simpelt hen så glad, da jeg for et års tid siden startede med at indtage D-mannose, det giver en lidt længere tid med fred for at skulle indtage antibiotika. Jeg vil lige henlede opmærksomheden på, at D- mannose kun hjælper for personer, hvor det er en e-coli bakterie, som er på spil. Men så hjælper det også. Jeg køber det på nettet, som pulver fra England.
   DA jeg har fået alt for megen antibiotika og megen lidt hjælp af sygehuset. Startede jeg med at drikke mig ud af infektionen. Spiste isteret Panodil. Hvergang jeg tissede, så indtog jeg endnu et glas vand, man kan så ikke lave meget andet en at tisse , drikke og lide. Det blev i længden umuligt at gennemføre. Det er samme resultat, om jeg kun får piller i tre dag eller i seks dage, betændelsen kommer igen meget hurtigt. Min metode er lige nu. Jeg aflevere en prøve af urinen hos lægen, men jeg venter ikke på svar før jeg tager 1 antibiotikapille (i mit tilfælde altid mod e-coli bak.) Min erfaring er, at man næsten skal starte før man mærker det, så er det nemmere at komme over.Jeg starter samtidig med en stram D-mannosekur – der er flere forslag på nettet – men jeg indtager et glas vand 300ml med 2g d-mannose ca hver 3 time. Jeg indtager også et enkelt om natten. Når jeg mærker bedring går jeg over til 1/2 dosis og minus nat. Lægens resultat halter gevaldigt efter, da urinen sendes til dyrkning. Medicinen har lægen lagt på nettet. Men den behøver jeg så ikke. Der går ca 1md. Før den igen er gal. Det handler næsten altid om at jeg ikke fik taget min d-mannose eller drukket mine 6 glas vand.

   1. Tusind tak for super godt råd med D-Mannose som jeg også har hørt meget godt om. Solaray.dk sælger det også som (vitamin)piller, som skulle være effektive.

 8. Kære Anonyme fra 13/2 – tak for dine artikler.
  Jeg lider stadig meget af UIV (mit indlæg 6/5-20)
  Jeg kan ikke finde nogen private urologer /klinikker i England eller Spanien, hvor man kan købe/få hjælp til den eftertragtede vaccine mod urinvejsinfektion. Håber du eller en af I andre derude har et bud på en klinik?

 9. Mona Moeslund

  Kære Sydhavnsmor! Du har lavet et fantastisk indlæg! Tak! Fordi du ved hvad du taler om og ikke skriver hvad du TROR, men hvad du har prøvet og dermed VED. For dit eget vedkommende og system i hvert fald?.
  Jeg har selv (dog en del af siden 7-9-13) været næsten kronisk ramt af blærebetændelse og sjovt nok, som flere i denne “tråd” nævner, oftest efter sex…. Så fik jeg rådet på vej ud fra lægen for 10.gang, af en lettere stresset men utrolig empatisk sygeplejerske som havde modtaget min urinprøve, om at indføre obligatorisk aftisning efter sex… ?? Hvorfor fortæller min læge mig ikke det?! – Det virkede! Det var dét som forårsagede betændelsen! – I mit tilfælde vel at mærke!
  Så røg jeg for nylig i igen?! Og jeg vil helst undgå antibiotika, men ja, man tager imod med kyshånd når man sidder på toilettet og ryster af både fysiske og psykiske smerter over at lade en dråbe tis som aldrig kommer, men så kom englen på apoteket! Produktet som var forholdsvist nyt har siden reddet mig adskillige gange: I Say. Det er baseret på tranebær, derfor naturligt, kan købes på apoteket og kan bruges både forebyggende og til akut behandling. Jeg har det fast i mit skab nu, og kan kun give det mine varmeste anbefalinger!
  Tak for alle de gode råd, og husk nu aftisningen☺️!

  1. Kære Mona Sikke en masse ros mange tak <3 og genialt tip med ISay jeg har faktisk brugt det før og det er rigtigt nok, effektivt. Så den må jeg have tilbage. Jeg har haft det siden barn (før sex);) og får det bare tit... så irriterende, men der er gode muligheder for at forebygge man skal blot husle dem 😉 <3 God dag til dig kh

 10. Hej med jer, jeg har lige prøvet noget nyt i et par dage, som måske kan hjælpe andre. Sammen med behandlingen har jeg brugt Xylocain 5% som salve, der er smerte og kløestillende. -Jeg kommer meget lidt på en vatpind og dupper på slimhinderne. Det giver mig lindring efter nogle minutter og tager tissetrangen og så holder det resten af dagen. Det virkede på herpes, så det skulle lige prøves ved blærebetændelse også.

 11. Hej. Uro Vaxom fås i Polen (400kr). Du kan lave en aftale med en urolog via computeren (400kr).

 12. Blærebøvleren

  Hej sydhavnsmor <3
  Først og fremmest tusind tak for dette opslag og alle jer andres kommentarer!
  Det er VIRKELIG noget jeg har søgt længe efter..
  Jeg har døjet med blærebetændelse SÅ mange gange og brugt så mange penge på Cantharon, hømopatisk medicin, adskillige mælkesyrebakterier og tranebær piller. Derudover fik jeg også af vide af en kinesiolog at jeg havde candida i mit tarmsystem og det var grunden til blærebetændelsen og mine allergier. Så jeg har været på den mest vanvittige Candida kur, hvor jeg nærmest kun levede af broccoli, selleri, kokosolie, avocado. Jeg var ved at besvime og gå ud af mit gode skind, da jeg havde været på den i 1 måned. Har prøvet det 2 gange! Hverken min allergi forsvandt eller blærebetændelsen. Jeg vil SÅ gerne bare have det fuldstændig væk fra mit system, da der ikke er noget værre end det. Men man bliver måske nok bare nødt til at prøve alt det der findes indtil det lykkedes med noget? Men ihvertfald tak for alle jeres forslag!

  1. ØV, det er så hårdt at skulle bøvle med: bedste råd:

   Tis ALTID efter sex (drik to-tre glas inden så du er sikker på du kan!)
   Forebyg med tranebærkapsler og mælkesyrebaktier dagligt (jeg bruger dem fra Solaray nu)

   Håber du får bugt med det. Kh

 13. Hej.
  Jeg er også en af dem, der har lidt meget af bb.
  husk at droppe al seksuel aktivitet i bagerste hul.
  jeg bruger nogle dråber, cantaron, de er rigtig gode. Fås i en helsekostforretning.
  jeg fik så en operation mod inkontinens, en slynge om urunrøret, og siden da, får jeg blærebetændelse hver eneste gang, jeg har haft penetrationssex med min mand. Så det har vi ikke haft i snart 1,5 år. 😔 Ved ikke helt hvad jeg skal stille op med det, det er jo ikke holdbart…

  1. Jeg har desværre personligt selv haft det siden jeg var barn – før jeg var seksuelt aktiv også. Men tak for tips.

  2. Håber du finder en løsning, og der dukker noget op der virker, det er ulideligt at få det – og det andet er jo heller ikke holdbart 🙁 <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top