May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

EN KLASSISK FAVORIT: 5 NEMME OG SUNDERE FULDE MÅLTIDSMADDER

tulip4

tulip

Sponsoreret

tulip21

[vidcore vid=”TpTLEd2m”]

Da jeg var med til at skyde kampagnevideoen til Tulip, som I kan kan læse om her – og se ovenfor, blev jeg inspireret til at lave nogen lækre, nemme og sunde frokost-løsninger. Et tørt stykke rugbrød med en gammel leverpostej, et stykke taskevarm-ost, eller makrel i tomat, der har søbet resten af madpakken til, lyder ikke så lækkert vel? Da jeg arbejdede i daginstitution, så jeg dagligt et hav af forskellige madpakker. Nogen var som ovenstående beskrivelse. Dem gad børnene ikke røre. Og det forstod pædagogerne godt. Andre havde flotte, lækre og sunde madpakker med. De blev nedstirret af sidemanden, og nydt af ejermanden. Derfor ligger det mig lige til højrebenet, at slynge fem klassiske leverpostejsmader på bordet – med tilhørende guide til at peppe dem op, så det bliver klassens/arbejdspladsens mest eftertragtede spise 😉 For leverhakkeren er og bliver en klassiker, i rigtig mange hjem.

Da vi skød Tulip-kampagnen fremstillede jeg selv (det lyder så flot), en let og elegant frokost af Tulips flødeleverpostej, som gik lige i hjertet på både filmholdet, kokken og undertegnede herself 😉

Jeg er klar over, at man på 30 minutter – som en normal frokostpause er i skolen eller på arbejdspladsen som regel er – ikke har tid (eller redskaber) til, at lave inspirerende mad. Så her får I lidt hjemmearbejde for, men det er dét værd – og dine unger (og du) vil elske dig for det, hvis du serverer en af nedenstående madder i madpakken. Jeg foreslår at man først samler maden når den skal indtages. Indtil da medbringes ingredienserne i forskellige små beholdere.

Her er mine 5 forslag til én mad, som udgør et helt (frokost)måltid. Alle kræver én god skive rugbrød:

tulip2

 1. Den lette og elegante
 • 1/5 del (70 g.) Flødeleverpostej fra Tulip, eller Bacon leverpostej, som ikke indeholder mel og mælk
 • 200 g. hokaidogræskar
 • 30 gram hasselnødder
 • 5-6 små cornichoner
 • 1 spsk finthakket, frisk bredbladet persille

Tænd ovnen på 175 C. Skræl dit græskar, og tag kernerne ud. Skær græskarret i små tern (2×2 cm) og vend dem i meget lidt olie. De bliver ikke sprøde, hvis du tager for meget olie på. Vend det i salt og peber. Smid det i ovnen. Lad dem bage i ca. 30-35 minutter til de er gyldne og sprøde på overfladen.

Tørsteg, kort hassennødderne på en pande. Lad dem køle. Hak dem groft.

Skær cornichonerne i i 4, på langs. Hak persillen fint.

Fordel leverpostejen på dit brød. Fordel de ovnebagte græskarbidder ovenpå, derefter cornichonerne. Gemt i dine hænder, ryster du de hakkede nødder med den finthakkede persille, som toppes på maden. Voila – et styks fantastisk mad, som indeholder protein, grøntsager og sundt fedt, plus kulhydrat til hjernen.

tulip15

2.  Den friske

 • 1/5 del (70 g.) lun og lækker leverpostej
 • 150 g. friskrevet rødbede
 • et par spsk lynstegt, frisk bredbladet persille (husk at knug alt væske ud af dem i et rent viskestykke før du steger dem, ellers sprøjter det – et lille trick fra kokken, som underviste os i lækre madder til kampagneskydningen)

Stabel rødbeden ovenpå leverhakkeren og top med den sprøde, stegte persille. Det er godt!

3. Den nemme og smukke

 • 1/5 del (70 g.) Bacon/Fløde/Lun og lækker Tulip-postej
 • 100 g. (hjemmesyltet) rødbede
 • et par tynde skiver æble
 • karse

4. Den mere klassiske

 • 1/5 del (70 g.) Bacon/Fløde/Lun og lækker Tulip-postej
 • 150 g. stegte (i lidt smør) kantareller
 • Lidt sprødstegt (på pande i lidt neutralsmags-olie) rødbede på toppen

5. Den nemme krydrede 

 • 1/5 del (70 g.) Bacon/Fløde/Lun og lækker Tulip-postej
 • 150 g. agurk, skåret i bitte små tern – vendt i en dressing af grov dijonsennep, hvidvinseddike og citron, salt og peber.
 • Toppes med finthakket bredbladet persille

tulip1

tulip6

tulip8

tulip20

tulip16

Saml dine 2lips om lækkerierne herover, og tak mig senere 😉

Ingen af ovenstående opskrifter kræver at man er en haj i et køkken. Det lover jeg! De kræver til gengæld, at man er glad for leverståhej, men det er jeg nu alligevel ret sikker på, at du i hvert fald bliver, når du smager de her madder 😉

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Kultur
Sydhavnsmor

Se Michael Jackson-filmen gratis

Den yderst omtalte “Leaving Neverland”-dokumentar, hvor to mænd beskylder Michael Jackson for seksuelle overgreb, kan nu ses i Danmark – gratis! Jeg blev konfirmeret i

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top