May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Saltkaramelis med grøntsager (sukkerfri)

Saltkaramelis med grøntsager (sukkerfri) ? Det lyder rimelig mærkeligt, og ikke specielt lækkert, vel? Men DET er det! Det er IG-profilen Ugen i madbilleder, der har inspireret mig til at lave denne opskrift. Jeg har lavet lidt om i den oprindelige opskrift, der også indeholdt dadler, hvilket jeg slet ikke synes er nødvendigt for at få den søde, lækre smag frem.

Jeg har tidligere delt nogle is-favotitter herhjemme – fx DENNE veganske chokoladeis af 3 ingredienser og DENNE cremede kokosis, der også er yderst populær 🙂

Men nu er det altså tid til at dele opskriften på denne sygeligt lækre saltkaramelis, som jeg faktisk spiser til morgenmad hver morgen – toppet med et halvt stykke favoritchokolade med karamel (70 %) fra Lidl 😉

Det skal du bruge til 1 portion (under 200 kcal)

150 g blomkålsris (eller broccoliris)

3-4 kugler frossen spinat

35 g Saltet Caramel Milkshake proteinpulver (reklamelink) fra Bodylab. Proteinpulveret købes online her og der er nok til 32 x saltkaramelis i én pose) – du kan også bruge andre smagsvarianter fra andre mærker, jeg har fx også prøvet med vanille, men saltkaramel er dog min klare favorit!

1-2 dl koldt vand

Indeholder under 200 kcal.

Ønsker du kostvejledning? Så tjek Sydhavnsmors kostvejledning ud. Her kan du bl.a. købe en vægttabspakke med alt hvad du har brug for, for at opnå et sundt og sjovere vægttab, med plads til et glas vin og masser af kage!

Sådan gør du

Blend balladen – hak lidt (5 g mørk chokolade) ovenpå for lidt knas og bid – og nyd din morgenmad.

Nogle gange spiser jeg det også som frokost eller aftensmad. Jeg ELSKER denne opskrift, og det gør mine børn også. Jeg har delt opskriften med flere af mine kunder i min kostvejledning og de er også helt tossede med den! Den går nemlig perfekt til en sund livsstil med masser af grønt og protein.

Skriv gerne en kommentar hvis du har et ønske om en opskrift jeg endnu ikke har lavet i gluten (mel)- og sukkerfri version, så kaster jeg mig gerne ud i det 🙂 Har du endnu ikke fået kløerne i min kagebog med kager der indeholder grønt, så se lige HER <3

Vil du have flere lækre opskrifter og inspiration? Så følg med på Instagram HER.

Del på Facebook

9 kommentarer til “Saltkaramelis med grøntsager (sukkerfri)”

 1. Trine Rasmussen

  Skal blomkålsrisen være frossen? Ellers river du blot blomkålen inden den blandes med resten?

 2. Tror du det kan laves med broccoli?
  Elsker dine opskrifter i kogebogen og har stærk anbefalet den til mine kolleger, så 3 af dem løb i Rema og købte den.
  Vh. Lene

 3. Hejsa
  Er blevet ret vild med den her “is”
  Har du oplevet, at der er forskel på spinat?
  De sidste to jeg har lavet har haft en stærk smag, meget underligt…
  Har ødelagt også en stavblender allerede 😉
  Mvh. Karoline

  1. Ja, der kan godt være lidt forskel men ellers prøv med broccoli eller blomkål i stedet det er langt mindre ‘syrligt’ end spinat KAN være <3

  1. Jeg har ikke prøvet men meld endelig tilbage hvis du gør om det fungerer 🙂 jeg er allermest til ren blomkål eller broccoli 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top