Jeg spurgte, på min Instagram-profil, om der var størst begejstring for en bolle- eller muffin opskrift i weekenden. I ville ha’ det hele og jeg måtte derfor ta’ en rask beslutning, så vi ku’ få tørt mundssavlet op, og komme til makronerne 😉
Værs’go, søde venner:
Seriøst, hvorfor har jeg ikke lavet disse før??? Jeg har jo før delt opskrifter med super nemme kager, bl.a. min chokoladekage af TO ingredienser, og en chokoladekage af TRE ingredienser, der tar’ TO minutter at lave! Jeg VOLD savler bare ved tanken, og så er de – ligesom de fleste andre af mine mel og sukkerfrie opskrifter – så sunde, at de kan spises dagligt. DET ER FEEEEDT, mand! Kage hver dag! Ja!!! 🙂 Disse bananmuffins er lavet af bananer og æg, og er både søde og luftige. Og de kan nemt bobbes op ved at man lige fylder lidt bær, hakkede nødder, et lille stykke chokolade eller lignende midt i din muffin, før den bages. Men den er BESTEMT også et KÆMPE HIT som den er!
Hver muffin indeholder ikke mere end ca. 50 kcal stykket.
Det skal du bruge til 12-13 stks:
3 stks mindre/mellem MODNE bananer
6 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 C
Mos bananerne i en skål, og hæld æggene i. Bland balladen og fyld i muffinsforme. Jeg bruger altid nogle af silikone (dem du ser på billedet er taget ud af formene, og gir en pæn – ikke udflydende – muffinform).
Fyld evt. chokolade, hakkede nødder, bær… i, og stil dine muffins i ovnen i 10-15 min. afhængigt af ovn. Mine får 12 min. til de er gyldne på toppen og der ikke hænger noget ved, når jeg stikker en gaffel i.
Vil du bage med dit avl, er de her perfekte – Sofus på to kunne lave dem helt selv! Og børn eeeelsker jo at hjælpe til, og blive beskidte 😉
15 kommentarer til “Bananmuffins af TO ingredienser (kun 50 kcal stk) – sydhavnsmor.dk”
Spændende blog! Men mine muffins smager bare af æggekage med banan… 😱
Så er det nok (for) store æg og små bananer – for det synes jeg slet ikke mine smager af 🙂
Mon man kan nøjes med æggehvide og evt lidt bagepulver?
Prøv og vend endelig tilbage – det er jeg spændt på at høre om virker 😀
Pisker eller mixer du æggene inden bananerne blandes i?? 🌞 Tak for en go blok 🖒🖒
Blandes bare i 🙂
Er det varmluft eller alm ovn? 🙂
Perfekt! Afskedskagen til sæsonafslutning i gymna-klubben.
Sejt!
Øv, jeg synes de bliver en æggemasse med banansmag. Tror jeg vil prøve at blende det sammen næste gang og evt tilsætte en smule havregryn. Har du erfaringer hermed?
Syns du? Ja men så kan du lave dem til cookies i stedet https://sydhavnsmor.dk/sunde-cookies-af-to-ingredienser-vegansk-glutenfri-sukkerfri-sydhavnsmor-dk/ 🙂
hvor mange kulhydrater, proteiner og fedt er der i dem?
Ved jeg ikke desværre, har ikke regnet 🙂 Brug evt lifesum så kan du nemt taste ind og se 🙂
De smager sindssygt godt
Men mine er desværre faldet sammen
De var ellers store og flotte
Nu er de halveret efter de har stået
Hvad gør jeg forkert ???
Desværre falder de lidt sammen efter lidt tid 🙂