Gulerodsmuffin Sense
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sense gulerodsmuffins uden sukker og gluten

Ud over Sense-romkuglerne, er det her min absolutte favoritopskrift på kager/muffins – og så indeholder de oveni købet ALT hvad man har brug for til et fuldt Sensemåltid. Jeg glæder mig hver dag over min nye livsstil, som byder på så mange gode smagsoplevelser, og med tanken om at jeg både spiser super sundt og slanker mig imens, samtidigt med at jeg sidder og spiser muffins til frokost, kan det lissom’ ikke blive meget nemmere og luksuriøst, vel?!

 

Gulerodsmuffin SenseGulerodsmuffin Sense

 

Jeg har tidligere delt opskriften på en gulerodskage efter Senseprincipperne. Den er også god. Men denne her! De her muffins er HELT fantastiske! Virkelig. Jeg testede dem af på Uma første gang, for kan mit barn lide dem, så tror jeg alle kan. Hun er glad for meget søde sager, og nogle gange synes hun mit mad bliver en tand for eksperimenterende, men de her glider rent ned, med stor fornøjelse.

Derfor synes jeg selvfølgelig også at I skal have opskriften. Jeg har mixet tre forskellige opskrifter på gulerodsmuffins og det her er blevet resultatet.

 

Gulerodsmuffin SenseGulerodsmuffins Sense

Det skal du bruge til 18 gulerodsmuffins efter Senseprincipperne

(6 muffins svarer til 1 fuld spisekasse, du må altså spise hele 6 muffins til hvert måltid):

550 g. revne gulerødder (gør det nemt og køb dem færdigrevne i fx Irma, økologisk)

6 æg

3 dl havregryn, malet til mel i minihakker

4 spsk Sukrin Gold med top

1 1/2 tsk vanillepulver

1 1/2 tsk salt

1 spsk bagepulver med top

6 tsk kanel med top

3 tsk kardemomme med top

20 g smeltet smør

2 spsk Fiber HUSK, den gule

Evt. et nip stødt nellike, hvis haves (kan undlades)

Til topping:

180 g. neutral smøreost, fx Philadelphia

Lidt citronsaft

Vanillepulver (1 tsk)

1 spsk Sukrin Gold

og/eller

40 g. mørk chokolade, gerne med mint eller appelsinsmag

10 g. smør

Sådan gør du

Riv gulerødderne, hvis ikke du har købt dem færdigrevne. Kør havregrynene til mel i miniblender. Bland alle ingredienser og giv dem en omgang med blenderen, så dejen bliver mere jævn. Kan du godt lide at der er lange stykker revne gulerødder i kagen, så lad være med at blend den helt flydende.

Tænd ovnen på 180 C varmluft / 200 C almindelig ovn.

Fordel dejen i 18 muffinforme (jeg bruger silikoneforme, de holder godt på formen). Bag midt i ovnen i ca. et kvarter.

Imens blandet du dine ingredienser til creamcheese-topping. Du kan også smelte chokolade og smør sammen i mikroen/vandbad og toppe dine muffins med. Min favorit er klart creamcheese-toppingen!

Når dine muffins er bagt færdige, hiver du dem ud af ovnen, flipper dem på ryggen og lader dem køle af. Når de ikke er super varme mere, topper du dem med dine toppings, og evt. med et friskt jordbær eller blåbær) og kører dem direkte ned. De er SÅ gode, bløde, saftige og lige til at savle over!

De kan fryses, og i køleren holder de sig et par dage.

Jeg synes personligt det er lidt voldsomt at spise seks muffins af gangen, selvom de er enormt gode. Derfor spiser jeg som regel tre ad gangen, og så spiser jeg fx et æg og et stykke peberfrugt eller andet grønt ved siden af, for at komme op på et fuldt Sensemåltid.

 

Gulerodsmuffin

 

 

Del på Facebook

39 kommentarer til “Sense gulerodsmuffins uden sukker og gluten”

 1. Elsker disse til alle måltider. Fif. Jeg blender hele gulerødder (skåret i stykker der passer i blenderen) så behøver man ikke købe revne eller rive selv. Og prøv at putte hakket chokolade i. Mums

 2. Mine vil ikke hæve og har svært ved at slippe muffinformen 🤔 Men de smager stadig godt!

  1. Vil de ikke hæve? ØV! Du har husket smør? 🙂 Jeg bruger silikoneforme, så slipper de altid let for mig, hvad bruger du? Dejligt de smager godt <3 Hvis du vil skrive dig op til alle mine super sunde kager som e-bog (til en super god pris) kan du skrive en mail til sydhavnsmorbog@gmail.com, der kommer mange flere sensede, 5:2- inspirende opskrifter med under 500 kcal, som er sukker- og gluten(mel)fri 🙂

  2. Prøv at piske æggehvider stive for sig selv inden de blandes sammen med resten og så er silikoneform det bedste, HW Larsen i Kødbyen har nogle super gode nogen.

 3. De lyder fantastisk lækre! Skal lave en portion i aften, men har glemt husk 🤔 kan det erstattes med noget?

 4. Jeg eksperimenterede igår, muffins med kikiærter, peanutbutter mm, mums😊

  Lige nu er jeg igang med at koge søde kartofler til din peanutkage, glæder MIG😊
  Lækkert med sundere kager, der følger Sense, selvom Suzzy siger kage er kage😃

 5. Jeg pisker æggehviderne stive og vender dem forsigtigt i dejen, som det sidste. På den måde synes jeg, de bliver mere luftige 🙂

 6. Tine Tuemand

  Nu har jeg en portion i ovnen, hvor jeg har eksperimenteret med en “red velvet” udgave; gulerødderne er udskiftet med rødbeder og så har jeg tilsat hakket mørk chokolade (80 %) samt udeladt kanelen. Jeg har stadig kardemomme og vanilje i…. er spændt på resultatet ?

 7. Kan man bruge stevia istedet for sukrin gold eller kommer det til at mangle “brun”sukker fornemmelsen? Har nemlig kun stevia 🙂

 8. Hej – dejligt med en lækker opskrift. Jeg spiser glutenfrit, men ønsker at tage på – kan jeg blot erstatte sukring Gold med alm øko rørsukker ??
  På forhånd tak,
  Mvh Katrine

  1. Det kan du tro – det kan du gøre med alle mine sukkerfri opskrifter med sukkerfrit alternativ 🙂

 9. Hej. Opskriften ser virkelig god ud, og jeg glæder mig til at prøve den! 🙂
  Der står “vaniljepulver” i opskriften, men jeg synes, at 2,5 tsk i alt lyder ret voldsomt? Er det måske vaniljesukker, der menes? Der er jo ret stor forskel på de to 🙂 0,5 tsk vaniljepulver svarer til 1 vaniljestang, og 5 vaniljestænger lyder af ret meget til denne opskrift, mens 2,5 tsk vaniljesukker lyder mere rigtigt i mine ører. Hvad menes der i opskriften? :)))

  1. Det er meget, og jeg er nok en sucker. Skru endelig bare ned 😉 – smag til 😉

 10. Har lige serveret dem, og folk kunne ikke smage, at de var uden sukker eller glutenfri – super lækre og svampede 😍🍰 Jeg kom rosiner i halvdelen af dejen til dem, som kunne lide det og det var også et hit.

  Tak for en skøn opskrift 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Sund og spicy mexi bowl

Sponsoreret af Uncle Ben’s – Sund og spicy mexi bowl Drop den traditionelle salat – nu gælder det bowlen! Det er blevet super hipt at

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top