May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Uge 3 af spareeksperimentet = under budget

uge3afspareeksp

Tredje uge af spareeksperimentet “Hvor billigt kan man brødføde en familie på 4 i en måned?” er nu ovre. Søndag handlede vi på nettet. Vi købte ind til seks gange aftensmad da jeg tillod mig at starte ugen med sund take-away sammen med ungerne, fordi Martin arbejdede aften.

I indkøbskurven kom desuden pålæg, ostehaps, æg, en masse frugt, forskellige ingredienser til en kommende sund bagning (man skal aldrig gå ned på kage 😉 ), havregryn, brød osv. 100 % øko, hvis man ser bort fra de famøse ostehaps, som jeg tidligere har nævnt ungerne kun gider stopfodres med, hvis det er oldschool-modellen uden noget Ø!

I løbet af ugen har vi svunget forbi to supermarkeder for at købe bleer (vi bruger de billige, men gode fra Rema1000) og et par småting som i alt løb op på 210 kr. Inkl. take-away. Oveni i de 585 kr vi handlede for på nettet. Men så er Sofus numse også dækket godt til ind i den kommende uge 😝 Dvs. at vi har skudt lidt over sidste uges budget og dermed i alt brugt 795 klejner. Altså 135 kr. mere end i uge 2.  Men vi har vundet en smule over uge 1 🙂

 

takeaway

Som nævnt spiste ungerne og jeg i mandags take-away – fra Mood Food på Vesterbro. Hvis man køber et frokosttilbud inden kl. 15 (på vej over og hente unger. Yes, vi er priviligerede, at vi kan hente så tidligt!) koster fire salater sølle 49 kroner, som er nok til at mætte de små bøffer og mig). Martin var som sagt på aftenjob, så det var befriende ikke at skulle stå med to unger, der hiver og flår i en fra hver side, imens man sveder som pisket over at få aftensmaden færdig til to sultne hoveder.

rødbedebøf

Tirsdag og onsdag kørte vi rødbedebøffer med grillet squash og aubergine plus kogte kartofler, guacamole og tzatziki (all time favorite) ned. Det smagte rå-godt! Rødbedebøfferne lavede jeg af en hel pose øko-rødbeder som jeg skrællede, smed i min food processor som snittede rødbederne til uigenkendelighed. Derefter smed jeg frisk persille, 5 fed skrællede hvidløg, 2 stks skrællede løg, 5 æg, ca. 60 g. mel (brug evt majs eller rismel, hvis du ikke tåler gluten), samt salt og peber i. Hele svinemøget blev æltet sammen og med en ske blev der formet bøffer til en glo-hed pande.

rodfrugtmedkylling

Torsdag spiste vi øko-kylling med rodfrugter og (endnu mere) tzatziki.

mostorsk

 

Fredag torsk med blomskålsmos (se opskrift HER).

Lørdag morgen smuttede jeg til dobbelt A (Aarhus) for at besøge en veninde. Der blev kastet pasta, bøf og grøntsagsstænger indenbords hjemme hos de tre andre i Sydhavnen, imens mor (endnu engang) flottede sig med lækkerier og godt selskab, men nu 300 km vest for København. På min menu stod der 4 cocktails fra Thorkilds og efterfølgende tømmermænd til en mor der ikke plejer at drikke så meget sprut 😳😎…

Søndag (i dag) er jeg på nuværende tidspunkt stadig i charmens by (synes at charmens passer bedre end smilets… 😉), kommer først hjem efter spisetid, så den står formegentlig på rugbrødsmadder og hvad-vi-kan-finde-i-skufferne-mad. 

Hvis nogen har fulgt med i eksperimentet, ved I måske at madbudget-målet for marts var at holde os under 5000 kroner. Indtil videre har vi brugt 2285 kroner. Og jeg lyver ikke når jeg siger at vi normalt, når vi ikke eksperimenterer, på nuværende tidspunkt i måneden, har sprængt madbudgettet godt og grundigt. D. 20. i måneden har vi oftest både brugt de 5000 kroner vi sætter til side, men vi har som regel også brugt 1-2000 kroner mere end det!

Næste uge (uge 4) bliver min datter 4 år. Den slags arrangementer ryger ikke normalt under vores månedlige madbudget, for når det kun er fire gange årligt at vi fejrer vores fødselsdage skal den have en over nakken med god mad og (masser af) kager! 😉 Det er påske og vi skal til to arrangementer, hvor vi skal medbringe mad, samt farmor fra Tyskland kommer på besøg og vi skal derfor handle til en voksen mere end normalt. Men fordi vi har sparet så meget op forsøger jeg at presse disse ting ind i budgettet.

Hvor mange penge bruger I normalt om måneden på mad – og hvis I har små børn, ryger bleer, særlige arrangementer osv. inde under jeres madbudget?

 TIP: Tilmeld dig Dyrenes Beskyttelses tilbudsmail. Så får du hver søndag en mail med ugens tilbud til dit lokale supermarked (du sætter selv kryds ved dem du handler i) på produkter med deres mærke “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, samt økologiske animalske produkter. Det er da sygo smart! 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 

 

 

 

Del på Facebook

4 kommentarer til “Uge 3 af spareeksperimentet = under budget”

 1. Vi er 2 voksne og en dreng på 11 år.
  Vi stræber efter at bruge 5000 kr om måneden til mad, toiletpapir, vaskepulver, kaffe , cola mv.
  Vi har madpakke med på arbejde. Sønnen på 11 år spiser en del, og der købes også meget frugt og grønt.
  Har vi gæster eller holder fødselsdage, bruger vi mere .
  Laver i madpakker til jer alle, eller hvordan ?

  1. Inkl madpakke er det virkelig godt gået! Også fordi I faktisk får nogle ‘luksusgoder’ som cola osv inkl. 🙂 Vi laver ikke madpakker til ungerne fordi de får mad i hhv. vuggestue og bh, men min mand og jeg spiser frokost i vores budget 🙂

 2. Vi bruger 4400kr. Vi er to voksne og et barn (1,5 år). Vi handler hos nemlig.com. Køber altid øko, og handler bleerne i Rema 1000. Bleerne er med i madbudgettet, fødselsdage og mad til gæster osv tager vi fra en andre pulje

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Tøsetur – not for the boys!

Det kan godt være lidt svært nogle gange, at have en lillebror. Når man får sådan én er det ekstra vigtigt, at vi forældre husker, at lave

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top