May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Jeg er halvt nordmand og er VILD med Norge – sydhavnsmor.dk

img_2111

Mig og morfar Victor, mormor Gudrun i sneen, mormor og morfar og mormor, mor og farmor i Norge

Min forelskede skyldes først og fremmest mine ferier med campingdronningen. Fra jeg var 5 fløj jeg alene til Norge hver sommer, op til min mormor og morfar for at tage på camping med den ældste og sejeste campist syd for Oslo – mormor.

Mormor havde en gammel retrovogn stående midt i sandet, på stranden, mellem to fjelde. Hun havde The Spot på Oddane Sand. Ingen plads kunne måle sig med hendes. Det typiske campingliv med klip klappere og ølmaver (det har vel også sin charme), var ikke-eksisterende lige på mormors 30 m2. Her handlede hele balladen om solbadning, kortspil og socialt samvær. Rundt de få m2 var der masser af H2O og grillmaver (øl er for dyre i Norge til at nogle drikker det 😉 Løgn! ), og jeg ELSKEDE hver en millimeter af den campingplads og dens faste beboere.

Jeg er halvt nordmand og har, til trods for afstanden, altid haft et enormt tæt forhold til min norske familie, som inkluderer et sæt bedsteforældre, fire fætre og en onkel plus lidt ekstra dejlig familie. Min mor flyttede til Danmark da hun var midt i 20’erne, da hun var guide på en græsk ø, hvor hun mødte Hvidovres flotteste fyr, som tog hende med til Danmark. Her blev hun, og blev senere kæreste med Valbys sjoveste, mest charmerende og flotter’ fyr – min farmand! Siden har hun guidet ham, min søster og jeg rundt i verden, for er der noget min mor er (ud over helt fantastisk kærlig og dejlig), er det eventyrlysten og rejseglad! Og btw så taler hun også lige 11 sprog og er ikke bange for en skid, så hun er verdens sejeste og bedste rejsekammerat!

img_2112

Far Ole på guitar, smukke mamma Annemarie og farmor og mormor <3

Når jeg hører en nordmand snakke får jeg, sådan helt ned i mavsen, en enormt kriller. Jeg vil næsten sige, at jeg er forelsket i sproget. I nordmændene. Og i landet. Som har SÅ meget st både på. Jeg mangler bare stadig at udforske det store, spændende land. Min familie bor i Asker, udenfor Oslo. De er faktisk, sådan næsten, naboer til Mette-Marit og Haakon. Min onkels hus er dog en kende mindre end prinsens og prinsessens 😉

I Asker har jeg ferieret, spist tonsvis af fiskeboller, gået på langrend (hvilket jeg gerne vil blive bedre til), og i Oslo har jeg vundet (små)penge på travløb. Min næstældste fætter, Hans Christian er professionel travkører og en af de fedeste jeg kender! Han lever simpelthen af at piske rundt på en travbane, i sådan en vogn, med en vild hest foran sig. Jeg har prøvet at sidde bag en stoooor hest, og man skal edderdylme være modig (det var jeg ikke), for man sidder lige i mål for hestens spark!

I dag elsker alle nordmænd og Norge. Jeg har dem ikke for mig selv længere, efter at SKAM er rykket ind i alle de danske hjem, hvor nu Sana, Vilde, Noora og alle de andre Oslo jenter og gutter fylder os med minder fra vores egen teen-tid. Alt er love. Vi er jo allesammen lidt nordmænd indeni 😉

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Tre skidegode tidsrøvere!

Det er ofte, at hele mit korpus ryger i sofaen med mobilen i den ene og fjernbetjeningen i den anden hånd, efter ungernes sengetid. På

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top