Får du gæster om fem minutter og står du dér og tænker “hvad dælen skal jeg servere for dem?”, så er det bare om at smække denne svampede chokoladekage sammen NU, for du kan sagtens nå, at have den klar og serveret til de kommer!
Nok har jeg tidligere delt opskriften på verdens nemmeste chokoladekage, der kun indeholder TO ingredienser, som jeg er kæmpe fan af. Men skal det gå endnu mere sjapt, som sådan en halv nordmand som jeg ofte siger, skal du ty til denne opskrift. Den hitter ekstremt, både herhjemme hos barylerne og manden – og blandt mine kollegaer på Teatret Zeppelin – også når det gælder hverdags-kage-fråderi. Prøv den! 🙂
Det skal du bruge til to kager (2 personer):
1 moden banan
1 æg
2 tsk usødet kakao
2 mindre ildfaste/porcelæns skåle a ca. 5-8 cm i diameter eller to silikone muffinforme
1 mikrobølgeovn
Sådan gør du:
Mos bananen med en gaffel, eller mixer (jeg bruger DENNE), hvis du er en Dovenlars, som mig.
Mix ægget og kakaoen i og hæld i to skåle/fade/forme og sæt én kage af gangen i mikrobølgeovnen i 1-1/2 minut (min mikro vil ha’ kagen i i halvandet). Tag kagen ud, vend formen og servér på en tallerken evt. sammen med is, frugt eller bare som den er. Hapshapshaps, den er top GO’!
Stik endelig fingrene i tastaturet, hvis du kender til andre gode opskrifter, som vi andre ikke må være foruden. Det ka’ vi nemlig godt li’, tak 😉
38 kommentarer til “SUND chokoladekage på TO minutter – uden mel, sukker og mælk”
Lyder super nemt og lækkert 😉 Kan man bruge alm ovn, og hvis man kan, hvor længe vil du tro de skal have ?
Det er jeg sikker på at man kan, måske 8-10 min på 200 C tænker jeg – men prøv dig frem 🙂
Hvor stor er den form? Er det en almindelig kop? Jeg har nemlig ikke en lille form der kan få i ovnen (tror jeg) 🙂
Den er sådan ca 5 cm i diameter tror jeg. Måske 8 🙂 Du kan bruge hvad som helst, også silikone muffinforme eller lave kagerne (der bliver jo to) i en lidt større form og så bare lave ‘en.
Jeg tror, ar jeg vil forsøge at lave dem i muffinsforme 🙂
Jeg er helt ny i faget i den glutenfrie verden 😀
Usødet kakao, er det noget specielt ?
Det er bare alm. mørk kakao:)
Kan man evt bruge erstatning for æg? Jeg er på streng diæt for tiden, der udelader muligheden for at bruge æg for mit vedkommende. Lyder ellers super nemt og lækkert 😊
Hmm, uh det ved jeg desværre ikke 🙂 andre der gør?
Man kan godt bruge æggehvide i stedet for et helt æg.Det bliver bare lidt mere tørt. Da jeg var på fitness konkurrencediæt, lavede jeg dem her med proteinpulver, æggehvide og natron, og så samme fremgangsmåde. Men det er meeeget mere lækkert med banan i 😉
Man kan bruge chiafrø, der har lagt i blød i lidt mælk. De frigiver noget stivelse.. Det gør jeg altd i kage. Det kan klart anbefales! 🙂
Hvor meget Chia frø og hvor meget mælk til denne kage? ?
Jeg har ikke en mikroovn, kan man bruge en almindelig ovn? 🙂
Ja – der er en der lige har forsøgt sig med 175 varmluft grader i lige under et kvarter og hun meldte tilbage at de blev rigtig gode 🙂
Jeg erstatter mange gange æg i opskrifterne med lidt husk rørt ud i vand og lader det trække lidt og og piske op. Ligner tapetklister, men virker i mange ting
Hvor meget stiller du mikroovnen på?
Den ser dælme lækker ud.
Faktisk – så kan man jo bruge den om formiddagen, når frugtposen skal frem… 😉
Kan man mon nøjes med æggehvide i stedet for helt æg ? 🙂
Mums de er vildt lækre 🙂
Tak for tippet. Genialt erstatning for alm usund kage. Er mega fan.
Hej. Lyder lækkert. Hvad indstiller du mikroovnen på?
Min er faktisk automatisk men tror mellemvarme :/
Lyder lækker.
Kan man ikke bruge ovn? Har ingen mikro
Hilsen Camilla
Ja 10 min på 200 C 🙂
Hvis man ingen mikroovn har?
10 min i alm ovn på 200 C 🙂
Kan man pakke dem ned og tage med og servere, uden at de falder sammen eller blive “klamme”? 🙂
Har ikke prøvet men vil sige jeg tror de er bedst friske direkte fra mikroen eller ovnen
kan an evt erstatte bananen ed andet(: ?
Uh, jeg ved det desværre ikke. Opskriften er jo så simpel og virker super godt med disse tre ingredienser, så jeg tør ikke råde til noget jeg ikke har prøvet 🙂
Kan de bages i ovnen? Og hvor længe?
Jep i ca 10 min på 200 C 🙂
Kan ægget erstattes med noget andet?
Hej!
Den ser virkelig god ud. Glæder mig til at lave den!
Kan den bages i ovn i stedet?
jep 200 C i 10 min ca 🙂
Den ser god og nem ud, mon man kan lave dejen i forvejen og mikroe/bage den dagen efter? Har en mor med diabetes på plejehjem 🙂
Jo det tror jeg godt at du kan 🙂
ellers smager den også godt dagen efter den er bagt 🙂