May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vi har købt en lejlighed…

Vi har købt en lejlighed… mere.
Stuen (I skal nok se mere snart, i mine stories på @sydhavnsmor.dk og her på sydhavnsmor.dk).

… mere. Ja, vi har købt en lejlighed mere! Det har sørme været svært ikke at fortælle om før. Og jeg har da også utallige gange fortalt, at jeg havde noget at fortælle, som ville gøre at der kom mere fokus på bolig på mine sociale profiler. Men det hele skulle lige falde på plads, og vi skulle lige overtage, inden jeg ville fortælle det! Vi udvider simpelthen Sydhavnshytten med endnu en lejlighed! Det vil sige, at så snart vi får væltet de to vægge vi har planer om, for at lægge lejlighederne sammen, får vi halvanden hundrede kvadratmeters lejlighed i Sydhavnen. 

Jeg er jo ikke særlig handy anlagt, men jeg ELSKER at indrette, lave om og finde på. Heldigvis er Martin god til al håndværksmæssigt. Og jeg kan male! Og der skal males. En MASSE! I farver!

Vi mangler stadig godkendelsen fra kommunen før vi kan lægge dem sammen. Så det har været med is i maven vi lagde penge for købet. Men jeg har været ude at snakke med kommunen for at sikre os at vi ikke køber en lejlighed der ikke kan lægges sammen med vores i forvejen dobbelt-lejlighed. Vi har i forvejen to sammenlagte lejligheder, 2. th og 2. mf og har nu købt 2 tv. også. Og for nylig fik jeg besked om at vi nok får godkendelsen her i januar, så der er ikke længe til… forhåbentlig!

Vi har købt en lejlighed mere…

7 værelses lejlighed – det lyder altså vildt!

7 værelser og køkken. Hele 2. sal. Det lyder edderrådme vildt og dyrt. Det ER vildt, og det er selvfølgelig heller ikke helt billigt at bo så (forholdsvis) stort. Heller ikke i Sydhavnen, som slet ikke er billig længere.

Vi købte jo lejligheden til en virkelig skarp pris, for 7 år siden. Og vi har også købt den nye til en god pris. Jeg føler mig heldig. Ikke fordi lykke rimer på hvad man ejer. Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde at det ikke har nogen betydning for mig hvordan vi bor. Det er jo slet ikke alle mennesker der går særligt meget op i deres hjem. Men for os er det super vigtigt at her er hyggeligt, masser af lys, rummeligt og dejligt at være.

Før vi boede i Sydhavnen boede vi i en 70 m2 lejlighed i Indre Kbh, som lå i stueetagen. Nok den mest charmerende lejlighed jeg nogensinde har set. Nærmest et lille byhus i den fineste og mest charmerende brostensbelagte baggård. Der boede jeg i 8 år. Martin i 4 af dem & Uma i halvandet. Trods for den lå i stuen var den lys da den lå mellem to gårde og der var store og mange vinduer på begge sider af lejligheden.

Jeg knuselskede den lejlighed men den blev for lille da Uma voksede sig større, så vi kiggede efter nyt. Vi købte først en andelslejlighed på knap 100 m2, på hjørnet af Sankelmarksgade og Enghave Plads. Men da vi ikke kunne få altan annullerede vi købet inden der var gået 10 dage.

Imens vi kiggede efter en anden lejlighed boede vi i mine forældres lejlighed på Sluseholmen. Derfra gik daglige ture, og endte flere gange i det gamle Sydhavnen, hvor vi bor nu, hvor her bugner af grønt på Tippen og i Valby Parken.

Sydhavnen

Vi havde intet forhold til området før vi rykkede hertil. Jeg havde gået i skole herunde i start 00’erne, men var ikke imponeret. For jeg havde kun set det ‘tunge og grå’ Sydhavnen. Jeg dyrkede heller ikke meget andet end klasseværelset, fredagsbaren og det lokale pizzaria. Jeg var, før jeg rykkede hertil, skeptisk omkring Sydhavnen. Det var da også kun fordi vi kunne få en virkelig billig lejlighed med lys og to altaner, at vi hapsede den. Og fordi jeg synes det var lidt spændende at flytte til en udskældt bydel, og finde alle perlerne. Dem havde jeg nemlig hørt der var mange af, fra mine forældres venner der har boet her i mange år, i haveforeningerne herude. Og de havde ret.

At vi i 2013 gjorde op med København K-snobberiet, og flyttede til Sydhavnen, er vi er RIGTIG glade for i dag. Jeg elsker stadig K, og ku’ sgu da godt finde på at flytte tilbage, hvis muligheden en dag bød sig (blev faktisk tilbudt en lejlighed på Kongens Nytorv i sommerferien, på en af mine mange ventelister, jeg har stået på i en evighed, til 8000 kr. Det var da lidt svært at takke nej, men SV4eva som siger ;)). For her er VIRKELIG dejligt, og jeg kender endnu ikke én nytilflytter de senere år, der ikke har det på samme måde som os.

Engang var Sydhavnen ikke noget man ville bo i. Og for mange er det nok stadig sådan. Men jeg tror det er fordi man ikke kender området. Eller måske bare ikke er til diversiteten, der trods alt, stadig er en del af herude. Som jeg finder charmerende. Vores nye underboere er tilflyttere fra Østerbro og sagde den anden dag, da jeg mødte dem på gaden, at de slet ikke forstod hvorfor de ikke var flyttet til Sydhavnen før nu!

De fleste vil i dag ikke væk herfra, hvis først man har lært området at kende. Sydhavnen har virkelig udviklet sig siden vi rykkede hertil. For 7 år siden kostede en lille 2-værelses ejerlejlighed 900.000 kr, i dag koster den over 2 millioner, og bliver solgt i køberkartotek, da folk står i kø. Og der er kommet massevis af familier til (primært fra Vesterbro og Nørrebro), og skolerne har fået et ordentlig løft herude.

Der er mange bygninger og gader i Sydhavnen jeg ikke ville have lyst til at bo i. Stadig. Men området rundt vores lejlighed (som jeg holder for mig selv præcis hvor er, fordi jeg synes det er lidt for privat), er jeg vild med. Vi har som sagt to altaner – en mod øst og vest, og med den nye lejlighed oveni hatten har vi nu faktisk tre altaner – det er sgu lidt vildt. De er ikke store, men de er store nok til at man lige kan lufte røven og få et glas vin i solen om sommeren, og til at spise sine havregryn i morgensolen (i modsatte af nuværende årstid ;)). 

Kæmpe makeover af lejligheden

I den kommende tid skal vi vælte vægge. Begge vægge vi skal vælte er heldigvis ikke-bærende. Én mellem to entréer og én mellem vores nuværende og det nye køkken. For køkkenerne skal lægges sammen, så vi får et stort. Vi skal rykke rundt på alle rum, bortset fra børnenes værelser.

Uma har jo lige fået lavet total makeover af hendes værelse som I kan se her. Jeg har malet loftet lilla og væggene lysgule/vaniljegule. Samme farver vil vi havde i vores voksensoveværelse, i den nye del af lejligheden, for det ser skisme godt ud, og vi har malerrester 😉

I kan se Sofus værelse her.  

Nuværende stue (og soveværelse, som I kan se her) rykkes til det nye store rum, og gamle stue skal være kontor slash bibliotek. Nuværende spisekøkken bliver ryddet for reoler og bliver mere enkelt uden mange møbler, og får en hel billedvæg fra gulv til loft, så vi skal have mere kunst og flere plakater 🙂 

Køkkenet bliver mere åbent og der skal laves køkkenø, tror vi (alt kan ændres, vi får hele tiden nye idéer), og pladsen bliver ca. dobbelt så stor med meget mere bordplads, hvilket jeg har glædet mig til, fordi jeg jo delvist lever af at inspirere med opskrifter. Jeg har ikke gjort meget ud af det der bage-inspiration længe, da jeg har været ufattelig træt af lidt køkkenplads. Men i 2021 vil jeg tilbage til bageriet, og dele opskrifter med jer igen, for jeg synes det er sjovt, og jeg ved at mange af jer er meget glade for det.

Martin har lige bygget lejlighedens mindste rum til endnu mere funktionelt walk in, og det er blevet rigtig fint og praktisk. Hvis I synes det er sjovt at se den slags, viser jeg tit boligen frem i mine stories på Instagram @sydhavnsmor.dk.

Følg med på Instagram @sydhavnsmor.dk

Så vi får travlt i Sydhavnshytten med renovering og indretning og shit jeg glæder mig! Både til processen og til vi er færdige engang i 21. Hele processen kan selvfølgelig følges på min Instagram @sydhavnsmor.dk, særligt i stories, hvor jeg også snart laver en lille housetour af nuværende lejlighed – og senere i dag af det nye køb.

Jeg håber I vil følge med i det hele – fra vi vælter vægge, maler (i farver) rykker rundt og indretter i vores nye, halvstore bo. Sydhavnshytten. Jeg synes sgu halvanden hundrede kvadratmeter er meget, når man ikke har hus og bor i København. At jeg skulle bo så stort, og have råd til det (det blir’ da også liiiidt dyrt, avs!), troede jeg sgu ikke ville ske, men det sker nu, og jeg er så glad. Vi får plads til drømmene og måske kvadratmeter ikke gør lykkelig, men det skaber plads og luft, og det har vi brug for, særligt også når man som jeg arbejder hjemmefra og har webshop mm. <3

Hvor bor du og hvad er vigtigt for dig når det gælder dig hjem? Lys, kvadratmeter, hvor tæt du bor på dine naboer, hvor højt oppe du bor, eller? 

Del på Facebook

5 kommentarer til “Vi har købt en lejlighed…”

 1. Jeg bor på 140 kvadratmeter i et parcelhus fra midt 80’erne i skønne Græsted, (Nordsjælland) tæt på skoven Ca 5 minutters gang og stranden er Ca 10 minutter væk i bil.
  Naturen er vigtig for mig og så er jeg flyttet hjem til min barndomsby, så jeg er tæt på mine forældre. Samtidig med at der ikke er langt til størrere byer. Men nyder freden og roen i en lille by.

  1. Det lyder sørme også som en drøm (jeg også har lidt…) 😉 Jeg har i mange år drømt om hus & have, men det er som om jeg har fået mættet mit behov ved tanken om det her, vores bådhus og sommerhus <3 Ha' et dejligt nytår.

 2. Kæmpe tillykke sejeste! Hvor er jeg glad på jeres vegne! 2021 bliver vildt! Jeg glæder mig til at følge med i jeres make-over 🙂

  1. Tak kære Allan! Jeg GLÆDER mig sørme også – også til den fest vi skal have i Sydhavnshytten til sommer, hvor du da skal med jo 😉 Og til drengebaby <3 JUHU!

 3. Rigtig godt nytår ønskes og et stort tillykke med sidste lejlighed på 2.sal 🙂
  Det bliver spændende med at vælte vægge og lave om og jeg glæder mig til at følge med heri 🙂
  Selv bor jeg på bøhhlandet, på et stor 4 længet gård med heste og andre dyr.
  Naturen er det vigtigste for mig og så at jeg kan bo roligt og hyggeligt med mine kære 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top