børneværelse makeover
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Børneværelse makeover på få kvadratmeter

Børneværelse makeover på få kvadratmeter – Reklame / Sengen og skrivebordet er fra Flexa, tæppet købt på marked i Agadir i Marokko, stolen er Eames, spejlet er loppefund, bogopbevaringen er fra IKEA, sengetæppet er fra Indien og plakaterne er et mix af Gyldendal Studio, Ida R. Davidsen & Poster Store.

EFTER! I Sydhavnshytten har vi fem reelle værelser + ekstra “glasbur” i den ene karnap af lejligheden, som er forældresoveværelse. I alt har vi 93 m2. Uma og Sofus har hvert deres værelse, Umas ligger op ad stuen og Sofus’ op ad spisekøkkenet. Værelserne er små, Umas er 2 x 4,5 m og jeg har haft SÅ svært ved at indrette det hyggeligt. Men nu har jeg lavet en kæmpe børneværelses makeover på få kvadratmeter! Se før-billeder nederst i indlægget.

Fra rodet værelse til rummeligt værelse

Hun har haft SÅ meget legetøj, og efter jeg ryddede kraftigt ud på værelset fordi jeg havde været en tur ude og skaffe de fineste farver fra Beckers, fandt jeg ud af at meget – rigtig meget – af det hun havde på værelset, var gamle skotøjsæsker, gammelt slikpapir og hva’ faen sådan en 8-årig pige kan finde på at smide i hjørnet, når hun er færdig med det 😉 


Jeg havde en aftale med en god veninde om at hun skulle komme og hjælpe mig med at organisere, for det elsker hun. Jeg elsker ikke at rydde op, men jeg elsker at finde på og se resultatet til sidst! Men da jeg skulle rydde ud, fik jeg smidt så meget ud, at der til sidst ikke var meget mere at organisere.
Og sørme om jeg, for første gang i de syv år vi har boet i Sydhavnen, ikke er blevet super tilfreds. Jeg synes hendes børneværelse endelig spiller. 

Lampen er fra IKEA


Farverne på børneværelset

Farven på væggen og i loftet havde jeg svært ved at vælge, fordi der er såååå mange flotte. Det er jo virkelig oppe at man skal smække farve på alle sine vægge og lofter, møbler osv, men samtidigt husker jeg tydeligt vores hjem i 90’erne som virkelig fik sig en tur, som måske ikke er helt tidsløst. Meeeen man skal ikke altid spille sikre kort, og en malet væg KAN males over hvid man en dag et til hvid igen. Men nu er vi altså til varme lysegule vægge og lyslilla loft! Og jeg synes det er blevet bedre end jeg havde drømt om.

Når man står derude i Beckers og kigger på farvekort, kan det være voldsomt vanskeligt at vælge. Der er mange, mange nuancer af hver enkelt farve, og det er altid anderledes at se det på en væg eller i et loft, end på et 5 x 2 cm farvekort. Men som den søde mand, der hjælp mig med at finde rette farver, og guide mig til rette maling og glans mm. sagde, så er farverne strøget på farvekortene i modsætning til at det kan være utroligt svært at se en farve på en skærm. Der kan man ikke regne med den, så tag altid ud i farvehandlen og bliv guidet!

Døren er ikke nymalet, og husker desværre ikke farvekoden. Men farven er lyserød-lilla og jeg synes den passer fint til de nye farver. Puderne er mix af retro & Ferm Living.

Farvekoder

Efter at have lavet en lille sneak peek fra værelset på min Instagram @sydhavnsmor.dk, hvor jeg fremover kommer til at vise meget mere bolig, blev jeg væltet af spørgsmål om farvekoder, så here you go:

Væggen er malet med den lysegule farvekode: NCS S 0505-Y50R (malingen er den helt fantastiske Mood Velvet color fra Beckers).

Panelerne, eller nogle af dem, er malet i samme farve, blot med Beckers Living lackfärg Halvblank.

Loftet har fået en tur med loftmaling scotte R2 fra Beckers. Kode: NSC S 0515-R60B.

Alle har fået to lag, og malingen er super kvalitet og dækker rigtig godt.

Plakaten kan googles hvor du kan købe den. Støtter godt formål. Zoo’en er fra Design Rocket’s og er en bamseopbevaring. Reolen er IKEA IVAR-system og plastikkasserne er fra AyKasa.

Jeg blev anbefalet af de søde mand i butikken, hvor jeg handlede malingen, at tage vægfarven nogle cm ned af væggen. For at lave en skarp kant er det vigtigt at man maler med grundfarven (her, loftfarven) over malertapen og lader den tørre i tre timer, som tørretiden er med loft- og vægmalingen. Herefter maler jeg fra midt på malertapen og ned med den gule farve. Lader det tørre, maler en gang mere og tager tapen af imens malingen er våd. Den skal ikke hives lige af – men skråt, ellers risikerer du at rive malingen med af.

Jeg er meget tilfreds med værelset og jeg glæder mig til at vise Uma hendes værelse når hun er hjemme fra sommerhus, hvor hun er pt. Har sendt hende disse billeder, og hun skriver i en sms at det er ‘mejet flot’ og hun elsker mig, og glæder sig til at komme hjem <3

Så alt kan lade sig gøre. Et lille, meget rodet, og upraktisk værelse, kan sagtens gøres hyggeligt og praktisk – og rummeligt, med oprydning og nye farver på vægge og loft <3 Har man modet ville malet gulv også være lykken tror jeg. Men vi har fine plankegulve i Sydhavnshytten så vi synes det var lidt synd.

Se mere af Sydhavnsboligen vi bor i HER, hvis du har lyst og følg gerne med i mere boligrenovation (som der kommer meget mere af snart) på @sydhavnsmor.dk – særligt i stories.

FØR

Umas værelse før – sutskoene er fra min shop og kan købes HER
Jeg har rykket om på alle møbler, og skilt mig af med skabet til vestre, som er to IKEA IVAR skabe med låger hvori hendes tøj var i. Nu er hendes tøj kommet ind i walk-in værelset med vores andres tøj.
Bogreolen til venstre er fra Trævarerfabrikkernes udsalg, som vi selv har malet hvid. Vi skal lave HELT om i Sydhavnshytten og derfor er den også taget ud af værelset. Der skal ikke hænge for meget på væggene på langs når værelset kun er to meter bredt.

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

karnap
Bolig
Sydhavnsmor

Indretning af vores karnap

Noget af det jeg faldt for, ved første øjekast i Sydhavnshytten var karnapperne og alle de små skæve indhak vi har i lejligheden her i

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top