May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sådan scorede vi en billig 5-værelses lejlighed i Sydhavnen – sydhavnsmor.dk

Sponsoreret

img_5245

Vi skulle flytte efter otte års kærlighed til 70 m2 i Kattesundet. Et forældrekøb mine forældre gjorde i 2006, efter jeg havde boet i Badstuestræde i en slags bofællesskab i knap to år. Et område jeg havde svært ved at forlade, et område fuld af liv, gode cafeer (Pisserenden), søde naboer, højt til himlen, lavt til loftet og massere af fulde Vestegns teenagere (har selv været det ;)), turister og ALT indenfor en spadsertur.

Jeg ELSKEDE mit nabolag og ville slet slet ikke væk derfra. Men i 2012 kom Uma til, og de 70 m2 blev mindre, distancen til Kongens Have, Christiansborgs slotspark – og H. C. Ørstedsparken var pludseligt lang. For et menneske på 80 cm med korte ben. Vi havde brug for andre omgivelser og til at starte med kiggede vi kun på lejligheder i nabolaget til priser hvor vi med lidt omrokering i vores slatne økonomi godt kunne få det til at hænge sammen, hvis vi spiste tomatsuppe dagligt. Lidt flere m2 ville måske være dét – forskellen? Efterhånden som jeg kiggede (min mand er ikke mega bolig-glukker-elsker, men det er jeg!) efter en ny (andels)bolig begyndte jeg også at få øjnene op for en anden bydel – Vesterbro. Min søster havde boet der siden hun rykkede fra reden i Fiolstræde, hvor mine forældre havde boet nogle år før de erobrede Sluseholmen – et nyt boligområde med kanaler i Københavns Havn. Jeg var ikke helt solgt, da de fortalte mig at de skulle rykke til det nye Sydhavnen. Mest af alt fordi jeg ikke kendte til området, men også fordi jeg – som mange andre – havde mine fordomme om 2450 Sydhavnen. Et gammelt arbejderkvarter med stor social belastning.

Men som tiden gik, og livet på Sluseholmen begyndte at blomstre, med butikker, havnebad, børnefamilier, spisesteder mm. begyndte jeg i den grad at holde af området. Så meget, at vi faktisk endte med at rykke fire måneder til ‘kanalbyen’, og nærmest skubbe mine forældre ud af deres lejlighed til vi fandt en bolig – i SYDHAVNEN! For som sommeren gik, gik vi med – over i den gamle bydel, som jeg havde vist en del skepsis overfor, men som jeg ret hurtigt fandt ud af var en fantastisk perle midt i storbyen. En ‘hemmelig’ perle, som mange andre på daværende tidspunkt ikke havde fået øjnene op for. I de fire måneder vi boede på Sluseholmen i mine forældres lejlighed havde vi opbevaret hele Kattesundet (vores gamle bolig) i ét 10 m2 rum – også i Sydhavnen, hos Pelican Self Storage, som nemlig giver rig mulighed for opbevaring i København. Utroligt, at hele vores lejlighed kunne være på så få kvadratmeter, men ikke desto mindre en super praktisk løsning som også gjorde det nemt for os at komme til vores ting når vi manglede dem. Vi havde en nøgle så vi bare kunne smutte ind når det passede os og hente børneudstyr, ekstra tøj osv. En smart og nem løsning vi ville have fortsat med, hvis ikke vi havde haft eget kælderrum i Sydhavnshytten.

Lejligheden fandt vi ret tilfældigt, fordi en ejendomsmægler vi havde kontakt til på Vesterbro ikke kunne finde en bolig med vores (mange) ønsker. Han ringede en dag og sagde at han snart havde en lejlighed til 850.000 kroner på hånden, han fortalte adressen, jeg var snedig (det er jeg ellers ikke så tit 😉 ) og ringede ejeren op og spurgte om de ikke ville vise os den, før den kom på markedet, og det endte med at vi købte den 55.000 kroner billigere da de sparede mægler-selæret. Nice move 😉 Sådan blev jeg Sydhavnsmor. Det er nu tre år siden. I de fire måneder vi var Sydhavnere i den nye del af SV var vi tæt på at købe to ejerboliger til meget få penge ift. resten af Københavnermarkedet, før vi hørte om den vi endte i. Begge er steget til næsten dobbeltpris på TRE år (!!!). Sydhavnen er det nye shit, og vi har været super heldige. For tre uger siden så jeg en tilsvarende lejlighed som vores, på knap 100m2 til lige over en million og delte opslaget på min facebook. Den blev solgt samme aften, til nogle af vores venner. I’m just saying: Be aware of Copenhagens South Harbour Hood – it’s craaaaazy nice!

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Er vi snobbede eller uvidende?

Vesterbro er den mest eftertragtede bydel i København. Klods op af Vesterbro ligger Sydhavnen. Muligvis Københavns mindst eftertragtede bydel. Vesterbro er næst dyrest efter København K hvis

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top