May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vores valg af budgetvenligt køkken

Vores valg af budgetvenligt køkken / reklame

Vores valg af budgetvenligt køkken

I mere end 7 år har jeg, som delvist lever af at bage og sælge kagebøger, haft 4 x 40 cm bordplads. Vores nuværende køkken er ikke stort, men gudskelov er det åbent til spisestuen, så det virker større. Vi havde to krav til lejligheden da vi søgte efter ny, efter at flytte fra Kattesundet i 2013; åbent køkken og altan. Ingen af delene er store, men vi fik dog to altaner. Og nu har vi faktisk hele tre, efter at have købt nabolejligheden.

Vores valg – en stor beslutning!

Vi har været meget i tvivl om hvilket køkken vi skulle gå med. Vi overvejede flere (budgetvenlige) muligheder. Vi ville gerne hacke et køkken. Først troede vi at vi kunne genbruge nogle af de IKEA-moduler vi har nu, men da vi begyndte at tegne et nyt køkken, kunne vi godt se det ikke fungerede. Vi har (til jer der ikke ved det), udvidet vores m2 med 50 mere, efter vi i januar købte nabolejligheden.

Det betyder at vi nu får dobbelt størrelse køkken, og skal vælte en (heldigvis, ikke-bærende) væg mellem vores gamle og nye lejlighed. Og det er noget jeg glæder mig fuldstændig vanvittigt meget til! Vi har tegnet løs, og været i tvivl om hvilket firma vi skulle gå med, da der er flere fine hack-firmaer, der laver fronter i alverdens farver til IKEA kabinetterne, og faktisk laver flere af dem, som Reform, hvor vi har endt med at bestille vores køkken fra, også lækre kabinetter til en fair pris. Dog løb budgettet op over vores, da vi satte trækabinetter fra Reform ind bag de valgte fronter. Så vi kører plann IKEA-skelet og IKEA-hack fronter.

Grøn, træ, pink, blå?

Hold helt kæft, det har været svært at vælge mellem de fine farver og materialer. Jeg ELSKER farver, og vi overvejede kraftigt et Ganni-blåt (google “Ganni køkken” hvis du vil se farven) køkken, altså fronter der var malet i den fine blå farve. Men vi var også lidt friske på lyserød, og Reform har de FLOTTESTE laminat-lyserøde fronter, som jeg slet ikke kan stå for.

Men… så blev vi fornuftig-per typerne. Og jeg havde allerede et crash på deres eg-finer køkken, som jeg synes er hamrende flot, et varmt materiale, og et køkken der måske er (lidt) mere tidsløst end et farvet køkken. Lidt mere safe valg, måske også mere ‘kedeligt’, men jeg synes det er TOP fedt, og HVIS vi om 10 år er trætte af eg, så kan det få en gang maling. Men det er absolut ikke planen nu, hehe 😉

Så vi har valgt at få eg. Og selvfølgelig skal væggene have en farve – og klinkerne! Det skal nok blive fint og farverigt, selvom fronterne hverken bliver lyserøde, blå eller grønne 🙂

Jeg er SÅ glad for vores endelige beslutning. Som ligeså vel kunne have endt med at blive den grønne olive farve i laminat, som vi også havde fået tegnet. Grønne køkkener er mega in for tiden, og det forstår jeg godt – de er SÅ flotte. Men vi går altså eg <3

Og tuuusinde tak for alle jeres gode råd gift. hvilke ting man skal overveje når man laver helt nyt køkken; hvor skal ovnen sidde, hvor meget bordplads, ovenskabe mv. Vi har taget alle overvejelserne med i vores beslutning og så har Reform været fantastiske til at holde os i hånden med super kundeservice, så vi er landet et sted med ro i maven.

Køkkengulvet skal også laves. Og her står vi mellem sildeben (men ved ikke om det bliver for meget træ-i-træ, eller farvet laminat). Det finder vi helt sikkert ud af, og jeg er sikker på det bliver et skide fint (tv-)køkken, når det er oppe. Der går lidt tid endnu. Vi har lagt vores bestilling for få dage siden, og der er en produktionstid på ca. 2 måneder. Og så skal vi jo liiiiige have revet en væg ned, et gammelt køkken ned, et loft… og …

Der er rigeligt at lave i Sydhavnshytten. Og I er meget velkomne til at følge hele processen på @sydhavnsmor.dk, særligt i stories <3

PS: Har I set de fine kunstplakater jeg lige har lanceret? Du kan se dem HER <3

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top