spansk tortilla
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sidste år startede jeg med at dele en masse klassiske opskrifter fra udlandet, i Sydhavnsmor-stil. Dvs. at alle opskrifter lå i den sundere ende, var glutenfri og relativt kaloriefattige. Jeg spiser selv alt, med stor fornøjelse, men det er altid godt at have nogle alternativer, når gerne vil have et sundere alternativ 😉 Min underbo har udfordret mig, og spurgt om vi skal lave en challange. Jeg er næsten altid frisk på den slags, men ikke hvis det bliver asketisk. Jeg gider ikke undvære det jeg synes aller bedst om. Som vin fx er for mig (kage, slik og sukker for hende). Men under nedlukningen og gennem julen har jeg drukket lidt rigeligt, og har derfor sagt ja til at undvære vin (hvilket er den alkohol jeg drikker) i januar, fordi jeg tror min krop vil blive glad for det. Så nu hopper jeg ud i en kende sundere måned, end de mange forrige. Nu får I opskriften på en hamrende lækker spansk tortilla, der smager af den originale, men er fyldt med grønt og protein.

I er også meget velkomne til at følge med på min Instagram @sydhavnsmor.dk for mere inspiration 🙂

Glutenfri spansk tortilla

Recipe by May Course: Aftensmad, Frokost og aftensmad, Glutenfri, OpskrifterCuisine: SpanishDifficulty: Easy
Portioner

4

Portioner
Forberedelse

10

minutes
Tilberedning

25

minutes
Kalorier

1384

kcal
Tid total

35

minutes

Denne spanske tortilla, eller spanske omelet, er en klassiker. Jeg har tilføjet lidt tomat, hvilket jeg synes passer godt til omeletten, og vil man have endnu mere grønt, kan man fx tilføje broccoli.

Ingredienser

 • 2 mellemstore løg

 • 400 g kogte kartofler

 • 8 æg

 • 50 g chorizo

 • 400 g tomater

 • 1 håndfuld hakket persille

 • salt & peber

 • 1 spsk. olie

Fremgangsmåde

 • Skræl løgene og hak dem fint.

  Skær kartoflerne i større bidder.

  Opvarm lige olie i en tykbundet pande (Ø 22 cm) & tilsæt løg og kartofler. Krydder med salt & peber. Steg i 5-8 minutter, til det er gyldent.

  Tænd ovnen på 200 C.

  Hak persillen. • Pisk æg med en gaffel, sammen med det meste af persillen.

  Hæld massen over i panden.
 • Skær tomaterne i skiver. Skær chorizoen i skiver.

  Læg tomaterne over æggemassen og drys resten af persillen over.
 • Stil panden i ovnen i 20-25 minutter til den spanske tortilla er gylden på toppen. Nu kan den tages ud af ovnen og spises. Evt. sammen med en salat.

Har du lavet denne opskrift?

Tag min profil @sydhavnsmor.dk på Instagram og brug hashtagget #sydhavnsmor

Har du lavet denne opskrift?

Like us on Facebook

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Nem glutenfri low-carb pasta ret

Sluuuurp! Jeg lavede en nem glutenfri low-carb pasta ret den anden dag – igen. Virkelig lækker aftensmad, Italiano-style! Jeg er ret vild med soya-pasta, og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top