Roulade er oldschool, og lidt kvalmende i længden, hvis den fyldes med for meget fyld, og er for sød. Men det bliver denne aldrig. Den er sød, men uden tilsætning af sukker. Den er melfri, men har den lækreste konsistens og smag. Mine børn spørger hele tiden om vi ikke skal lave den. Og ærligt talt er jeg ikke bleg for lige at smække den sammen i hverdagene også, fordi den ikke indeholder ting der smadrer kroppen eller blodsukkeret. Så vi hygger os lidt ofte med den, endda selv nu hvor jeg faktisk er på kur for lige at smide fem kg’s ikke-sukkerfri kage, jeg det sidste halve år har kørt ned på min arbejdsplads. Jeg kan ikke passe mit tøj, og har ikke råd til at købe en ny garderobe, og så er det sgu tid!
Her er opskriften på hvad jeg tillader mig at kalde verdens bedste roulade – som vel kan gøre 6-8 personer kagemætte. Hvis man altså kan blive det 😉
Det skal du bruge:
1 1/2 spsk smeltet kokosolie
3 store æg (eller 4 små)
1 dl. kokosmælk (eller anden slags mælk)
2 spsk Fiber HUSK (den gule)
1 dl mandler/mandelmel
4 spsk Fiber Sirup Gold/Sukrin Gold
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
Fyld:
Sukkerfri marmelade. Jeg bruger St. Dalfours hindbærmarmelade, som smager himmelsk i den her bandit. Og på alt andet 😉 Den indeholder hverken sukker, farvestoffer eller sødestoffer, men sødet med naturlig frugtsaft. Namnamnammenam!
Sådan gør du:
Hvis du bruger almindelige mandler skal de blendes til mel i en foodprocessor, og hvis du bruger mandelmel smider du det i en skål og blandet med alle de andre ingredienser.
Tænd ovnen på 180 C. Ikke varmluft.
Lad massen stå i 10 minutters tid for at samle sig. Det sørger Fiber Husken for at den gør. Smør al dejen ud på en bageplade, med bagepapir, i et så tyndt lag som muligt. Dejen hæver nemlig godt. Stil i pladen ind i ovnen og lad den bage i ca. 12-15 min. til den er gylden på toppen. Tag bagepladen ud, og lad den køle lidt af. Vend ‘kagen’ (som også kan bruges som lagkagebund) ud og fyld så meget marmelade ud over hele bunden som du ønsker. Rul bunden på det lange led, således at kagen bliver længere, og tyndere, ellers bliver den hurtigt utrolig tyk, men det er selvfølgelig op til dig om du er mest til en lang og tynd eller lille og tyk… 😉
Skær enderne af, hvis den skal serveres for gæster, for det ser ærligt talt pænest ud. SPIS den – med god samvittighed. Den er altså også perfekt til at hive med til fødselsdage i de sukkerfrie institutioner. Nem, hurtig at lave og sund(ere). Og ikke mindst rocker-nice!
Indeholder affiliatelinks
3 kommentarer til “Verdens bedste mel, sukker – og laktosefri roulade på 20 minutter – sydhavnsmor.dk”
Den smager fantastisk! Jeg kom en tsk. kanel i, og det blev den bestemt ikke dårligere af:-)
St. Dalfour marmeladen er godt nok uden tilsat sukker, men indeholder så meget frugtsukker fra den frugtsaft som den sødes med, at den bestemt ikke er egnet til diabetikere. Der er typisk over 50 gram frugtsukker pr 100 gram marmelade.
Nej, har jeg skrevet den er til diabetikere i opskriften? :/