Sense morgengrød med rabarber – et fuldt, sundt måltid

Sense rabarbergrødSense morgengrød

Mit yndlingsmåltid på dagen er morgenmaden. Jeg elsker at variere min morgenmad, men har sjældent tid til det efter Uma er startet i skole.Så én ting jeg ofte får, som jeg faktisk også synes er mega luksus-agtig, er min Sensede morgengrød med rabarber. En gang om ugen laver jeg en sukkerfri rabarbergrød af to ingredienser, der smager himmelsk. Den mixer jeg med havregrød, lidt kanel og Sukrin Gold, æg og smør – og så har jeg den lækreste, sundeste morgenmad jeg kan forestille mig.

Jeg flasher somme tider min (morgen)mad på @sydhavnsmor.dk – i hvert fald hvis den er møg sprød. Morgengrøden med rabarber mætter i mange timer, nogle gange har jeg ikke appetit til frokost og trækker den derfor lidt senere ud på dagen. Faktisk kan jeg også finde på at spise grøden til aftensmad, hvis jeg er alene hjemme, eller det bare skal gå hurtigt. Grøden passer perfekt til Sense, da den både indeholder grønt i form af rabarber – ja, rabarber er faktisk en grøntsag forklædt som frugt – protein fra ægget, de gode kulhydrater fra havregrynene og fedt fra smørret og mandlerne.

Det skal du bruge til 1 skål morgengrød

1 håndfuld rabarbergrød (100-200 g)
1 dl havregrød
1 æg
10 hakkede mandler
1 spsk smør
Kanel
Sukrin gold

Sådan gør du

Lav din havregrød i en gryde på vand, med et lille nip salt i. Når grøden er ved at være færdig smider du dit æg i og drejer godt rundt i grøden, til grøden er helt smooth og lækker. Ægget gør faktisk at grøden bliver mere blød og får en super lækker konsistens. Vælt grøden i en skål og tilføj 1 håndfuld rabarbergrød, dine hakkede mandler og en smørklat smør smides på grøden, kanel og Sukrin Gold strøs over – og grøden er nu klar til at kværnes!

Vil du have flere lækre Sense-opskrifter med rabarber? Så se her…

Sund og nem rabarbercrumble efter senseprincipperne (gluten- og sukkerfri)

Sund gluten- og sukkerfri rabarbertærte. Spis den som et fuldt måltid!

 

Sense morgengrød

Kommentarer (2)

    • Jeg putter ofte to æg i men eftersom jeg synes grøden mætter meget godt og mange synes den bliver for ægget af to (det gør den slet ikke af 1) vil jeg anbefale en at prøve med et æg i til at starte med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *