May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Flade grøntsagsbrød uden mel

imageJeg har (med tilladelse, selvfølgelig) tyvstjålet opskriften på disse lækre fladbrød, fra Maria Vestergaard. Jeg har bare lige skiftet én lille bitte ingrediens ud; fra mel til Fiber Husk, så opskriften er blevet melfri. Jeg tåler mel, og kører også næsten dagligt diverse kornprodukter i skrutten, men ved, at mange af mine læsere gerne undgår mel, så har tilpasset den, så alle kan være med 🙂

Det skal du bruge til ca. 10-12 grøntsagsbrød:
– ca. 300g broccoli (ca. et broccoli hoved)
– ca. 200g blomkål
– 100g ost (jeg rev en mellemlaget 45+ ost, men en almindelig revet mozzeralla er også et foretrække)
– 2 spsk sesamfrø
– 2 spsk Fiber Husk
– 3-4 æg
– 1 tsk salt

 

Sådan gør du:
1) Hvis du har en foodprocessor, så er det virkelig nemt, at lave disse grøntsagsbrød. Hvis ikke du har, så tag den store køkkenkniv og hak broccoli og blomkål så fint som muligt, eller riv dem fint på et rivejern.
2) Tænd for ovnen, og pisk æg, ost, sesamfrø, salt og Fiber Husk sammen i en skål. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt.
3) På en bageplade beklædt med bagepapir “klattes” brødene ud. Form dem med en ske i kanterne, så brødene bliver pæne runde, og lige store.
4) Bag dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20min.

5) SPIIIIIIS grøntsagsbrødene sammen med fx frikadunser, vege-deller eller en god hummus, en frisk grøn salat og en (yoghurt)dressing.

Jeg tror jeg skal ha’ det her HELE næste uge. Min mave knurrer og har sgu ærligt talt, lidt svært ved, at tænke på andet end disse fladbrød lige nu!

God dag! 🙂

Læs også 

Verdens bedste melfri vegetarpizza 

Grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal per bolle

Proteinrige linseboller uden mel, mælk og gær. Kun 75 kcal per bolle

 

 

 

Del på Facebook

7 kommentarer til “Flade grøntsagsbrød uden mel”

    1. Ih, det har jeg lidt svært ved at svare på, da osten er med til at binde hele massen sammen, når den bages i ovnen. Nogen der har et bud?

  1. Havregryn kan du også bruge til at binde dejen med. Men så er der stivelse i. Ellers ville jeg bruge et ekstra æg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top