May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Hvem fanden er (drille) hr. Nissen? Og de bedste julede vafler

vafler2

I december sker der enormt meget spænding-Henning (specielt når man har små børn); mælken på havregrynene om morgenen er pludselig rød, der ligger ris i vinterstøvlerne og man vågner op med overskæg og gulerødder i ørerne.

Alt dette fortæller min datter om. Det sker tydeligvis i de andre børnehavebørns familier. Hjemme hos os er forældrene (undertegnede) åbenbart slet ikke særlig kreative når det gælder nissedrillerier ?. Bummer!

Uma har – som tidligere nævnt i “Mit SYDHAVNShjem” – en broderet julekalender min farmor lavede til mig da jeg var barn. Nu er det Umas og min mor har hængt 24 fine og for Uma ih-jeg-tror-godt-jeg-må-åbne-alle-gaverne-i-dag-mor gaver på. Umas farmor har givet hende en anden stofjulekalender med lommer bag, hvor meningen er at vi skal putte små gaver, en lakrids eller whatever i hver dag. Vi (jeg) har fortalt Uma at det er hr. Nissen der kommer om natten, kravler op af ribben, vi har på væggen hvor kalenderen hænger og putter gaven i. Problemet er bare, at den mega kvæstede hr. Nissen (mig) glemmer at putte de der små ting i om aftenen, så når hun hver morgen løber herre spændt-Bent mod ribben, panikker fru Nissen-mor her – og Uma tror jo snart ikke på hr. Nissen mere. 

For at kompensere lidt for umulige hr. Nissens fuck-ups, lavede hun og jeg – i går, hvor jeg holdt Uma hjemme fra børnehave, mens Sofus var og hygge hos mormor – vafler. Julede hr. Nissenvafler – grønne og røde. 

Efter vi om formiddagen havde produceret tonsvis af julegaver til hele familien (som du kan få gode hjemmelavede ideer til her)- for satme om dagen ikke skulle bruges på at være effektive – lavede vi 30 vafler og smovsede dem ind i et tykt fedt lag syltetøj.Det var jo torsdag! Derefter slængede vi os med stængerne i vejret og vafler i kinderne (og på næsen) under min dyne på sofaen og så den norske børneserie “Vaffelhjerte” på repeat. 

vafler

Opskriften på de populære (hr.Nissen)vafler er (en ordentlig bunke – ca. 8 personer): 

400 g. hvedemel

4 tsk. bagepulver

1/2 tsk salt

4 æg

6 dl KÆRNEmælk (alm. mælk går også, men kærne gør dem bedre synes jeg)

2 1/2 tsk vanillesukker/rent vanille eller kanel & kardemomme efter smag

60 g. smeltet smør

Alt kastes i en skål og røres til klumperne er væk.

Tænd vaffeljernet og smid en smørklat på til at starte med – derefter går du bare i krig med el productione.

Du gør dem julede ved at dele dejen i to og putte grøn og rød frugtfarve i (kan købes i de fleste supermarkeder). Du kan også gøre dem endnu mere julede med et tvist – og putte mindre vanillesukker i og i stedet tage kanel i. Eller lidt kardemomme. Og i stedet for syltetøj smager det åndssvagt godt med æblegrød eller friske æbler med kanel i.

hr. Nissen siger selv tak og god vaffellyst 😉 

Ps. hvordan laver I nissedrillerier hjemme hos jer?

Hvis du vil læse mere Sydhavnsmor er du meget velkommen til at følge med på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

2 kommentarer til “Hvem fanden er (drille) hr. Nissen? Og de bedste julede vafler”

  1. Hahahaha hold kæft hvor er du sjov og så mega skønt du altid er så ærlig i dine indlæg!!! Elsker det !!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top