May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Uge 1 af spareeksperimentet = under budget

uge1spareeksperiment

Forrige uge fortalte jeg i indlægget “Hvor billigt kan man brødføde en familie på 4 i en måned?”, at jeg ville eksperimentere med min mands og undertegnedes økonomi. Vi bruger alt for mange penge på mad i forhold til, hvad vi egentlig har at gøre godt med (for jeg vil sgu også gerne have nye sandaler og en ferie), og hvad vi ellers har brug for.

Min plan var at forsøge at holde vores madbudget indenfor et max-beløb på 5000 kroner om måneden. I modsætning til de 8-9000 kroner, vi indtil nu har fyret af på madvarer hver måned. En hurtig hovedregning fortæller mig, at en måned med 31 dage bliver til et ugentligt madbudget, som altså også inkluderer bleer til min søn, shampoo, toiletpapir og alt det dér…, på 1130 kroner. Det burde jo kunne lade sig gøre… eller?

Efter at have brainstormet diverse retter, som både ungerne og vi voksne gider at kaste indenbords, kom vores madplan til at se således ud (jeg snød og startede mandag d. 29. februar for at kunne gøre regnskabet op i dag og de tre kommende søndage i måneden):

mandaguge1

Mandag: Grøn karry i kokosmælk med grønt (squash, gulerødder, porre, løg og hvidløg) med brune ris.

tirsdaguge1

Tirsdag: Ris-salat med gulerødder, porrer, løg og bønner. Her brugte jeg resterne af risen, fra dagen før.

onsdaguge1.1onsdaguge1

Onsdag: Var vi inviteret hjem for at spise (overdrevent lækker) dyresteg og rodfrugter hos mine forældre. Og det takkede vi altså ja til. For sådan ser den virkelige verden ud hjemme hos os. Så onsdag lavede vi (juhuuuu!) altså ikke selv aftensmad. Derfor ‘udgik’ vores suppe-dag, hvilket jeg nok må erkende, at jeg er lidt glad for. Jeg kan skam godt lide suppe, hvis den er lavet af en kok eller af andre, der er vanvittigt gode til at lave suppe, men jeg synes, at hverdagssupper er liiiidt kedelige. Schhh;)

torsdaguge1.1torsdaguge1

Torsdag: Spiste Martin og ungerne rugbrødmadder, imens jeg var til et arrangement i bådklubben vi er medlemmer i, hvor der blev serveret fire-retters gourmet-middag til sølle 60 bananer. Planen var alligevel, at vi ville køre én rugbrøds-dag. Nemt, når man er alene hjemme med avlet 😉

mostorsk

Fredag: Hjemmefanget torsk med blomkålsmos (dampet blomkål, blendet med frisk persille og en smørklat. Det smager herre godt og mine unger ÅD!). Min mand havde selv fanget fisken for et par uger siden.

grøntdeller

Lørdag: Blomkålsbøffer med kogte kartofler og tzatziki. Endnu en favorit hos ungerne – og moren. Billedet viser ikke HVOR lækre disse bøffer faktisk er – men prøv dem, jeg garanterer glæde nord for nummi 😉 Jeg havde dampet to stk. blomkål fredag og gemte halvdelen til at lave bøffer af lørdag. Bøfferne laves sådan her: 1 stk. dampet og blendet blomkål, 2 stk. æg, salt, peber, resterne af persillen fra fredag og noget (majs)mel. Bland alle ingredienser og tilsæt et par spsk. mel. Rør rundt med en ske og lav bøffer med hænderne og vend begge sider i lidt mel. Steg på panden. De bliver rå-sprøde og super gode! Tzatzikien lavede jeg af 400 g. græsk yoghurt, 1/2 revet agurk (væden skal presses ud), et par fed pressede hvidløg, 1 spsk (æblecider)eddike, salt og peber. Evt. lidt citronsaft og en spsk. olie.

Søndag (i dag): Skal vi spise lammefrikadeller med rodfrugter (gulerødder, rødbede og kartofler) samt tzatziki.

Jeg handlede hele baduljen mandag på nettet, hvor alt kom pakket i kasser og leveret på 2. sal for sølle 9 kroner. Guld værd! Jeg holdt mig strikst til madplanen, da jeg handlede, og det inkluderede endda også de famøse ostehaps, 5 liter mælk, 3 pakker havregryn, 1 stykke ost, kiks, remoulade, 2 pakker toiletpapir, 2 pakker bleer, 3 pakker vådservietter, brød, chokolade (til en kommende bagning), pålæg til frokost i løbet af ugen, en flaske vin og et par andre småting, vi manglede i hjemmet. Alt økologisk. Minus vinen og ostehapsen, som mine børn nægter at æde økologisk. De er for bløde i konsistensen, så dér kører vi helt uden det store Ø! Det blev 830 kroner. Og her havde vi endda også shoppet toiletpapir og havregryn til næste uge… Jeg endte med at handle et par ekstra mælk i løbet af ugen, til en tyver, så i alt brugte vi i uge 1: 850 kroner!!!

Jeg fik aldrig brugt smarte apps eller lang tid på at planlægge, hvad vi skulle spise. Hvilket var befriende. Vigtigt for mig var det, at vi fik varieret mad og kunne genbruge nogle af ingredienserne i de forskellige retter, så vi undgik madspild. Og det har vi ikke haft noget af i denne uge. Yay! Nu glæder jeg mig bare helt vildt til at finde på lækre retter til næste uge, som (selvfølgelig ) bliver leveret til døren igen for en slik…

Måske kommer disse nemme glutenfri falafel-vafler med fyld på menuen. De er i hvert fald et stort hit hos os alle fire, og så er de billige og hurtige at lave. Ting, jeg sætter enorm pris på i en lidt presset hverdag med to små krapyler <3

Min plan for næste uge er at spise de samme retter to dage i træk og se, hvor meget vi kan spare på den måde. Vi starter stensikker ud mandag og tirsdag med de her friske vietnamesiske forårsruller med peanutcreme. For jeg savler bare ved tanken om dem. Og de er også nemme og billige at lave.

Giv endelig gode råd eller opdater din madplan i en kommentar til inspiration for os andre. Det vil jeg elske 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “Uge 1 af spareeksperimentet = under budget”

  1. Hej 🙂 vildt inspirerende at følge med i dit mad projekt 🙂 hvor handler du mad på nettet ?

    1. Ih, hvor dejligt at høre 🙂 Jeg handler på nemlig.com, men jeg ved at fx Irma også leverer til døren. Og de har jo fået “Irma hverdags” – produkter, så hvis man bor et sted hvor de leverer, kunne det også være en mulighed (de har i hvert fald godt kød!) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Cykelhjelmshelvedet

Alt taget i betragtning, ser jeg mig selv som en god mor. Jeg vil gå gennem ild og vand for mine børn. Æde en lort,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top