
Første gang jeg gav mig i kast med kikærter og bagværk, tænkte jeg, at det ikke var en god kombi med kikærter og kage. Men jeg tog grueligt fejl! Jeg har lavet flere super lækre opskrifter, både i min kagebog, og i opskriften på mine cookie dough kugler, der smager så sygt himmelsk! Men også min peanutbutterkage – som er et must at prøve ! 🙂 Nu får du osskriften på en lækker kikærtekage af 3 ingredienser (glutenfri og sukkerfri)
Den indeholder kun TRE (!) ingredienser. Og ja, den bliver svimlende god – særligt hvis du propper lidt økologisk citronsaft- og skal i, og evt lidt krydderier (men det behøves altså ikke!).
Det skal du bruge til 6 stykker kikærtekage
1 dåse kikærter (230 g ) – drænet
4 æg
10 dadler (dem fra bakke) – ca. 100 g uden sten
(Evt. kan du også peppe den op med økologisk citronskal- og saft, lidt kardemomme eller vanillepulver, men det behøves ikke for at få en lækker kage)
Sådan gør du
Du blender det hele – efter at have fjernet stenene fra dadlerne.
Tænd ovnen på 170 C varmluft. Bag kagen i et ovnfast fad (ca. 15 x 18 cm), ,midt i ovnen, i 25-30 min.
Nu er en færdig – denne kage smager godt nybagt, men endnu bedre – som resten af mine gluten- og sukkerfri kager, dagen efter.
Alle seks stykker kage indeholder 878 kcal (44 g protein, 93 g kulhydrat og 28 g fedt), dvs hvert stykke kage indeholder 146 kcal.
Følg mig på Instagram @sydhavnsmor.dk HER for mere (kage)inspiration

19 kommentarer til “Kikærtekage af 3 ingredienser (glutenfri og sukkerfri)”
Jamen det ser super lækkert ud 🙂
Skal der ikke bagepulver eller sådant i?
Hilsner og en dejlig dag 🙂
Så hvis man spiser efter sense, er det et godt proteinrigt måltid. Hvordan ville du placerer den der? Mvh Mett
Jeg vil ikke sige det er et fuldt måltid, men 1/2 dåse kikærter og 2 æg svarer hver især til 1 hf protein efter Sense, så jeg vil mene at du kan spise den som dit protein hvis du deler den i tre – og så tilføjer resten af dine håndfulde 🙂
Ser så lækker ud? Vil du mene man kan erstatte æg med “chia-æg”?
Jeg er spændt på om det virker, men kan ikke sige om det gør, for har ikke prøvet 🙂
Fik du kagen til at fungere med chiafrø-æg? Overvejede selv at prøve det!
Jeg kom en god håndfuld hakkede mandler og 3 tsk mandelessens i og fik den lækreste mazarinkage ud af “basispakken” ❤️
Gud, hvor lækkert – det må jeg prøve, tak for tippet <3
Selv tak. Kan også varmt anbefale birkes i citronudgaven. Det giver et lækkert knas.
Kog hele posen, tag 230 gr fra tik kagen og kom resten i fryseren.
Det er virkelig fantastisk hvor simpelt en kage kan skrues sammen. Tusind tak for opskriften ?
Hvor længe kan den opbevares på køl? ?
Det lyder lækkert – og lækkert nemt! Hvordan har kagen det med en tur i fryseren?
Det klarer den fint 🙂
Det lyder spændende. Har en kollega med cøliaki og vil jo gerne kunne bage noget hun også kan nyde. Jeg har kun tørrede kikærter i huset, ved du hvor mange der svarer til en dåse, før man bløde dem op og koger dem?
Har du en ide til evt at kunne erstatte dadler med noget andet ? Tænker selv måske æblemos( eller banan )og evt lidt sødemiddel
Er igang men dejen er da vildt tynd, så 30 min bagning var ikk nok….?
Okay, på min ovn er 30 min, rigtigt men det er altid individuelt fra ovn til ovn derfor skal man også lige holde øje 🙂
Fantastisk opskrift 🙂 min favorit er – indtil videre – en ‘marmorkage’, hvor jeg kommer banan i den ene del og vanilje og kakao i den anden – og så drysser jeg kagen med mandelflager før bagning…