May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem cremet aspargessuppe

Cremet aspargessuppe

Jeg elsker at spise suppe – særligt om vinteren. Denne suppe er hamrende nem (fordi jeg er fan af alt på dåse 😉 ), og så smager den også dejligt og er cremet på den perfekte måde. Jeg har før delt opskriften på en af mine favoritsupper med ærter & og en SKIDE god vegansk linsesuppe. Herunder kan du nappe opskriften på min udgave af en nem cremet aspargessuppe.

Jeg er den i Sydhavnshytten der laver mad til hverdag, men jeg ER KÆMPE FAN AF NÅR MARTIN TAGER OVER. Når det er sagt, laver jeg vel også mad fordi jeg godt kan lide det, og så bestemmer jeg også hvad vi skal have 😉

Nem cremet aspargessuppe til 4-6 personer til hovedret

4 dåser hvide asparges (1 kg drænet)

1 bundt friske, grønne asparges

1 tsk rapsolie/smør til stegning

1 stort løg

350 g kartofler, skrællet og skåret i tern

8 dl hønse/grøntsagsbouillon

2 æggeblommer

200 g Philadelphia (light evt)

Revet, økologisk citronskal

Salt, peber, 1-2 tsk æblecidereddike

Sådan gør du

Skær løg i tern og smid dem i en gryde sammen med de skårede kartofler og 1 tsk olie. Steg det gyldent og tilsæt de hvide asparges og bouillon. Lad det simre i ca. 15 min. og blend. Tilsæt herefter æggeblommer, Philadelphia (light – hvis du vil have den mare kaloriefattig og spare på det mættede fedt), krydderier, citronskal og eddike og blend let igen.

Imens giver du dine friske grønne asparges en tur på panden og drysser med lide flagesalt.

Lad suppen stå på lavt blus i ca. 10 min. inden servering. Servér med friske grønne asparges på toppen og evt. et stykke fuldkornsbrød.

Find mange flere opskrifter HER.

I hele portionen er der 1244 kcal / 24 g protein / 138 g kulhydrat / 50 g fedt

Del på Facebook

1 kommentar til “Nem cremet aspargessuppe”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

mango lassi
Drikke
Sydhavnsmor

Mango lassi – indisk smoothie

Så’ det søndag, venner! Og det betyder at den lækre indiske laban; opskriften på mango lassi – indisk smoothie, skal deles med jer! Indisk mad-tema

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top