May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Spicy linsesuppe (vegansk) – sydhavnsmor.dk

Århhh, jeg elsker denne suppe. Den er er nem at lave, smager helt genialt og så er den hamrende sund – både for dig og miljøet 😉 Og lige nu hvor jeg er gået i krig med det her projekt, er den også fantastisk. Sidst lavede jeg en dobbeltportion så der der var nok til to dage – det er desuden en virkelig billig spise, trods for at den er 100 % økologisk. Jeg er tilbage på helt kødfrit spor, efter at have levet mit vilde luksusliv i weekenden (læs her 😉 ).

d9f2f8dd-de85-40c0-a206-b91f1037d208

Til tre personer skal du bruge:

1 stort løg

2-3 fed hvidløg

1/2 frisk chili

4 gulerødder

1 dåse flåede tomater

1 dåse kokosmælk (400 ml) – jeg bruger Santa Marias økologiske, den er nemlig super cremet og lækker

1-2 tsk karry

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk cidereddike (kan undlades, men jeg putter det i alle mine supper)

1/2 tsk naturligt sødemiddel fx Yacon Sirup eller Sukrin Gold

lidt salt og peber

200 g. røde linser

500 ml vand

Sådan gør du:

Svits alle grøntsagerne, som du har snittet i lidt olie. Hæld karry og spidskommen i. Herefter hælder du dåsen med flåede tomater i, og smider dine linser i. Rør rundt. Hæld herefter vand og kokosmælk og resten af ingredienserne i, og lad det hele små-simre i 20-30 minutter. Herefter blendes suppen – eller spises som den er, og toppes evt. med en klat skyr eller græsk yoghurt, og nogle friske korianderblade.

476d55d8-d010-4e6e-a9bc-e48bc079027f

Vil du også prøve mine linseboller uden mel, mælk og gær, som kun indeholder 75 kcal stykket – så find opskriften her. 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top