May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

At leve som vegetar: Uge 1 – sydhavnsmor.dk

54f4970f-882e-49d4-aef8-569bb32b0b07

Det er skide nemt at leve vegetarisk! Det troede jeg, altså! Men jeg faldt allerede i, her under den første uge. Dammit, og sorry sistas, for det er jo snyd! Om ikke andet, er det for mig sprit nyt at leve kødfrit, og jeg vil i marts måned, som jeg har berettet mere om her, forsøge at leve vegetarisk.

Det er jo ikke svært at undvære kødet, men der hvor jeg faldt i, var da jeg skulle spise ude. Martin og jeg levede nemlig et ret fedt liv i weekenden, hvor vi opholdt os her, og hvor vi fik serveret en ret så luksuriøs 4-retters middag, hvor for- og hovedret bestod af kylling og oksekød. Og det var i dén grad yummi, men ikke lige en del af min madplan, jo! Efter at have skovlet god mad og meget vegansk – og økologisk rødvin 😉 indenbords, var jeg straks tilbage på sporet søndag morgen kl. 8, hvor vi skovlede den lækreste brunch indenbords (billeder af denne kan også ses her). Jeg rørte ikke det der lignede kød, og synes ærligt talt også at morgenmad er yderst fint, uden ædelse af døde dyr.

I ugen har vi handlet for ca. 800 kroner på nettet, hvilket har betydet at jeg ikke har over-shoppet med min spontane indkøbslyst, som jeg ofte tyr til. Jeg er nemlig super slem til at putte alt muligt spændende i kurven (og munden), som ikke var planlagt, når jeg normalt – flere gange i ugen ryger forbi en Irma, Rema 1000 eller Super Brugsen. Det hele ligger jo dér og frister mine evigt sultne øjne (og mavse!) . 800 bobs er faktisk ikke meget, når man tænker på det inkluderer papir til at tørre nummi med, vaskepulver, bleer til Sofus mm. OG selvfølgelig en ordentlig dynge øko-grøntsager, proteiner og alt andet ædelse. Da jeg klikkede ting i kurven online, tænkte jeg ikke på at spare. Jeg købte hvad der fristede, så jeg kunne lave aftensmad til fem dage. Weekenden var sløjfet, for da var vi jo her.

Det spiste vi i ugen (alt melfrit): 

Spicy linsesuppe 

Linsepasta med ricotta-creme

Friske vietnamesiske forårsruller med peanutcreme

Proteintoast

Tomatsuppe med blåskimmelost

Der var ingen klager fra ungerne, der kørte hele svinemøjet ind med stort velbehag. I ved, i de mængder 2 – og 4-årige nu engang spiser, når det er aften. Nogle gange er det enorme mængder, andre gange not so much!

Hver morgen har jeg spist det her til morgenmad. Det er super billigt, nærende, mættende og nemt!

Til frokost har jeg som regel kørt et styks tortilla i skrutten med noget fyld af hummus eller falafler, og masser af grønt.

Jeg har faktisk smidt et kilo, til trods for at jeg også har kværnet en halv plade 85 % Choko-Børge hver aften. Det er måske lidt ekstremt, men jeg er blevet afhængig, og jeg tænker det er bedre end at være afhængig af smøger eller rødvin? 😉 Jeg aner ikke om det er weekendens skyld, eller anti-kødindtagets skyld, men jeg føler mig rent faktisk en anelse mere frisk generelt. Så indtil nu, er jeg ret forelsket i mit anti-æde-dyreliv. Jeg snupper sgu en uge, tre – eller meget mer’ 😉

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top