May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Saftig citronkage uden mel og sukker – sydhavnsmor.dk

Jeg hørte om en proteinrig kikærtekage, med smag af appelsin. Dét lød godt, men jeg kunne godt tænke mig at skifte nogle af ingredienserne ud, og efter nogle forsøg er jeg kommet frem til min egen udgave – med citron i stedet for appelsin – men det er en smagssag – som er melfri 🙂

3d0ad265-fbc7-4f19-8637-9258c363e1f6

Her er opskriften på en SUPERLÆKKER og MEGET nem og saftig proteinrig citronkage. Opskriften bør være nok til 8-10 personer (eller mindre til os kageglade 😉 ) :

Det skal du bruge: 

1 dåse kikærter – uden vand (240 g)

15 dadler – uden sten

2 tsk kanel

1 æg

skal af 1 øko-citron + lidt saft

5 spsk kokosolie 1/2 tsk salt

3 dl mælk (mandel, almindelig, kokos – hvad du har!)

3 spsk pofiber

100 g kokosmel (jeg har også brugt kokoschips/flager, men brug hvad du har)

30 g. (sukkerfri) mørk chokolade

1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 C (almindelig ovn!)

Hak chokoladen, og skær dadlerne i nogle mindre bidder så blenderen/foodprocessoren kan tage dem. Blend/kværn ALT. Hvis dejen er for hård, tilsæt da lidt ekstra mælk eller et skvæt vand.

Fordel massen i en bageform (ca. 20 x 20 cm) og stil kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Voila – nu har du en spiseklar kage, men hvis du gemmer den til dagen efter, bliver den endnu bedre 🙂

Find ALLE mine mel – og sukkerfrie opskrifter HER 🙂

img_0387

Indeholder affiliatelinks 

Del på Facebook

8 kommentarer til “Saftig citronkage uden mel og sukker – sydhavnsmor.dk”

 1. Christina Hall

  Dine kager er super lækre.
  Kan de bruges i Sense øjemed, og hvor meget kan man i givet fald så spise?

  1. 1000 tak <3 Ja, jeg synes også de er gode ;) Umiddelbart skal jeg lige bruge lidt tid på at regne ud men den er ikke lavet til Sense men kan sagtens spises efter det :) Har du set min kagebog der har opskrifter der alle kan spises som en fuld måltidskasse ifm Sense? :) https://sydhavnsmor.dk/product/kager-hver-dag/

   1. Susanne Damgaard

    Hvad kan man bruge istedet for pofiber?
    Kan man bruge fx grahamsmel, når man ikke har glutenallergi?
    Vh Susanne

    1. Pofiber er højt på fibre, og binder på en anden måde end alm. mel så jeg tør ikke komme med et andet bud desværre.

 2. Grethe Elholm

  Kan man bruge HUSK ( grøn eller gul?) i stedet for pofiber, eller helt undlade det?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top