Århhh, jeg elsker denne suppe. Den er er nem at lave, smager helt genialt og så er den hamrende sund – både for dig og miljøet 😉 Og lige nu hvor jeg er gået i krig med det her projekt, er den også fantastisk. Sidst lavede jeg en dobbeltportion så der der var nok til to dage – det er desuden en virkelig billig spise, trods for at den er 100 % økologisk. Jeg er tilbage på helt kødfrit spor, efter at have levet mit vilde luksusliv i weekenden (læs her 😉 ).
Til tre personer skal du bruge:
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1/2 frisk chili
4 gulerødder
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk (400 ml) – jeg bruger Santa Marias økologiske, den er nemlig super cremet og lækker
1-2 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk cidereddike (kan undlades, men jeg putter det i alle mine supper)
1/2 tsk naturligt sødemiddel fx Yacon Sirup eller Sukrin Gold
lidt salt og peber
200 g. røde linser
500 ml vand
Sådan gør du:
Svits alle grøntsagerne, som du har snittet i lidt olie. Hæld karry og spidskommen i. Herefter hælder du dåsen med flåede tomater i, og smider dine linser i. Rør rundt. Hæld herefter vand og kokosmælk og resten af ingredienserne i, og lad det hele små-simre i 20-30 minutter. Herefter blendes suppen – eller spises som den er, og toppes evt. med en klat skyr eller græsk yoghurt, og nogle friske korianderblade.
Vil du også prøve mine linseboller uden mel, mælk og gær, som kun indeholder 75 kcal stykket – så find opskriften her.