May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DIY – lav jeres egne (ret så fede) julegaver

julegaveprod1

Jeg har skrevet side op og ned om det (manglende) overskud, som man ikke altid har når man er småbørnsmor. Og efter en dag som i går, får jeg bare lyst til, helt og aldeles, at lukke egen røv.

For en måneds tid siden modtog jeg følgende sms fra min veninde, der er trebørnsmor:

“Skønne piger og børn, Vi glæder os til at mødes herhjemme d. 6 december kl. 10 (eller hvordan det lige passer) og starte stille og roligt med det børnene har lyst til. Husk at tage tomme kagedåser, evt. hvidt porcelæn og stearinlys med. Kl. 12 spiser vi risengrød og der er nok til store og små. Vi hører julemusik og laver julegaver. Smil fra mig”.

julegaver2 billede1I går møder jeg så op (sammen med min Uma) hos min veninde, der bor i rækkehus i en forstad til København. Hun har som sagt TRE børn – OG overskud (og har en fantastisk gavmildhed) til at invitere TYVE venner inkl. afkom til DIY  julegave-hygge. Imponerende! Altid søde Signe står i døren og tager varmt imod os da vi ankommer – muligvis 45 minutter senere end planlagt (always same story). Langbordet i stuen er pyntet med dug og på bordet står der nærmest ALT tænkeligt til at lave hjemmelavede julegaver af; trælysestager der kan males, glimmer, maling til træ, lys, porcelæn og glas, bivoks i alle farver til at dekorere (hvide) lys med, forbagte honningkager i mange forskellige figurer der ligger klar til at pyntes med de 10-12 farver forberedt glasur, træperler klar til maling til figurer, smykker eller fx bordskånere… Rent paradis for børn og kreatyper. Så var det bare om, at komme i gang!

En tre årigs tålmodighed er ikke altid den største, når der vælter 12 andre børn rundt for næsen af en, når der er alle slags instrumenter i børnestørrelse man forestiller sig og når man lige har kværnet fem kager – uden at spise frokost først (sukkerchok!). Derfor blev der i min lille familie ikke produceret så mange julegaver (sorry farmor, farfar, mormor og morfar – håber julemanden kommer med gaver fra andre i år), men i stedet blev der flirtet med de store drenge (en 11 årig & en fem årig var dagens største hits) af den lille pige.

MEN er man den kreative type, kan man sgu få lavet sig nogle for fede (budgetvenlige – hjemmelavede) julegaver!

billede2

Signe havde følgende produkter til fri afbenyttelse og med disse ville selv julemandens værksted have svært ved at følge med:

Maling til træ og stearinlys:

Acryl Satin hobbymaling fra Schjerning kan købes her. 

Maling ting porcelæn og glas – lav fx glas, krukker, vaser, keramikbordskånere, skærebrætter, tekander und so weiter… (30 minutter på 150 C så kan det også gå i opvaskeren uden at malingen ryger af):

Seks farver Porcelaine 150 kan købes her.

Bivoks til at dekorere stearinlys med:

Voks folie til stearinlys fra Stockmar kan købes her.

Resten – altså pensler, glas, porcelæn og trævarer kan købes i Søstrene Grene, Tiger og IKEA-lignende butikker – eller måske har du noget stående derhjemme du alligevel ikke bruger, som lige kunne blive tante Maries fine julegave i år…

Jeg tror selv jeg skal shoppe lidt af det hele og hvis Uma ikke gider lave (flere) hjemmelavede julegaver så gør jeg det sgu bare selv.

Har I nogle gode ideer til hjemmelavede julegaver så del dem endelig med os her, tak 🙂

Hvis du vil læse mere Sydhavnsmor er du meget velkommen til at følge med på FacebookBloglovin’ og Instagram

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top