May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem, budgetvenlig og cremet slankesuppe – sydhavnsmor.dk

56a4b374-e832-4cce-a3cc-44e791a30f31

Egentlig bryder jeg mig ikke om ordet ‘slankesuppe’, men det er altså hvad denne suppe (også) er. Min veninde der er uddannet ernæringsekspert, som også elsker chips og rødvin, laver ofte denne sindssygt gode, nemme og cremede suppe af bladselleri og ærter. Den smager himmelsk, ungerne elsker den og vi nærmest bæller de gode ingredienser i os herhjemme, når vi spiser den. Og ikke nok med at den mætter rigtig godt, så er den også billig at lave. Ammen altså, der er sgu ikke meget dårligt at sige om den 😉

Det skal du bruge til 4-6 personer:

1 bundt (øko) bladselleri

750 frosne (øko) ærter

1 (øko) løg

2 fed (øko) hvidløg

200 g. neutral flødeost (Philadelphia)

1 terning grøntsagsboullion (eller hønse, hvis du synes det sparker mere smag i din grønne mad)

1 spsk (æblecider)eddike

Lidt frisk citronsaft

Evt. et tryk honning (tsk)

Salt og peber

Lidt olie til stegning

5 dl vand

En stavblender

Sådan gør du:

Vask din bladselleri og skær i skiver og smid i en gryde. Hak også løg og hvidløg groft, og steg sammen med olie bladsellerien til det hele er svitset gyldent. Derefter hældes fryseposen med ærter i, og vendes til de ikke er frosne mere. Herefter hældes vandet i, og koges ca. 10 minutter og får herefter en tur med stavblenderen, til suppen er glat.

Nu tilsættes flødeosten. Den røres rundt til fløden er smeltet. Og så smækkes resten af ingredienserne (grøntsagsbouillon, eddike, citronsaft, honning, salt og peber) i. Lad nu suppen små simre i 10 minutter – og server den evt. med lidt toppet frisk grønt (basilikum, persille), eller med en tomat/løg/mozzarella-salat til. Jeg lover jer det smager skide godt, og at I ikke føler I render rundt med julemandsmave på efterfølgende.

Bon appetit, venner – jeg ved I vil sluge skidtet med stor fornøjelse 🙂

 

Find alle mine opskrifter HER! 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Spicy Thai oksekødssalat

Holy monster, det er ikke fordi man kan kalde mig prof mad-fotograf, MEN smagen af denne spicy Thai-salat, fejler bestemt ingenting. Tværtimod. Thai-mad er klart

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top