Tom Yang Goong - den bedste spicy thaisuppe
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe

Vi fortsætter madlande-temaet, og i denne uge rykker vi til Thailand! Her har jeg været to gange. Første gang lavede jeg et to-ugers pitstop, på vej til Australien i 2003, med en veninde. Anden gang tog jeg med en (anden) veninde afsted i tre uger, hvor vi (igen) besøge Koh Samui, Koh PhaNgan, Koh Tao og Hua Hin. Alle skønne steder – måske jeg godt kunne have været foruden sidste stop, men Thailand er et fint land. Også Bangkok! Her får du opskriften på Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe.

Det er en af de absolut bedste thai-retter (som jeg også spiste i store mængder under vores rejse til Malaysia). Det er lidt individuelt hvad folk kalder den, men den smager ofte ens – hot og godt.

Tom Yang Goong

Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe med rejer

Det skal I bruge til 4 personer

1 liter kyllingbouillon

400 g tigerrejer

2 finthakkede skalotteløg

1 spsk. frisk ingefær, finthakket

400 g østershatte, skåret i skiver

200 g marksvampe, skåret i kvarte

2 spsk. brændt chilipasta (den røde)

2 friske, røde chilier, finthakket

1 tsk. sukker

saft fra 1 lime

1 spsk. fiskesauce

Evt. limeblade, en eller to knolde galanga, skåret i tynde skiver & lidt citrongræs, groftskåret

Sådan gør du

Kog bouillonen op med brændt chilipasta og alt under “evt” (hvis du har det). Tilsæt rejer & svampe og lad det småkoge i 5 minutter, eller indtil rejerne er færdigkogte.

Tilsæt chili, limesaft og fiskesauce. Smag til med sukker, evt. mere fiskesauce & limesaft. Smagen får et mix af hot, surt og salt.

Find flere opskrifter, på max 500 kcal, HER. Og følg gerne med på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (mad)inspiration, særligt i mine stories.

Del på facebook
Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen