Tom Yang Goong - den bedste spicy thaisuppe
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe

Vi fortsætter madlande-temaet, og i denne uge rykker vi til Thailand! Her har jeg været to gange. Første gang lavede jeg et to-ugers pitstop, på vej til Australien i 2003, med en veninde. Anden gang tog jeg med en (anden) veninde afsted i tre uger, hvor vi (igen) besøge Koh Samui, Koh PhaNgan, Koh Tao og Hua Hin. Alle skønne steder – måske jeg godt kunne have været foruden sidste stop, men Thailand er et fint land. Også Bangkok! Her får du opskriften på Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe.

Det er en af de absolut bedste thai-retter (som jeg også spiste i store mængder under vores rejse til Malaysia). Det er lidt individuelt hvad folk kalder den, men den smager ofte ens – hot og godt.

Tom Yang Goong

Tom Yang Goong – den bedste spicy thaisuppe med rejer

Det skal I bruge til 4 personer

1 liter kyllingbouillon

400 g tigerrejer

2 finthakkede skalotteløg

1 spsk. frisk ingefær, finthakket

400 g østershatte, skåret i skiver

200 g marksvampe, skåret i kvarte

2 spsk. brændt chilipasta (den røde)

2 friske, røde chilier, finthakket

1 tsk. sukker

saft fra 1 lime

1 spsk. fiskesauce

Evt. limeblade, en eller to knolde galanga, skåret i tynde skiver & lidt citrongræs, groftskåret

Sådan gør du

Kog bouillonen op med brændt chilipasta og alt under “evt” (hvis du har det). Tilsæt rejer & svampe og lad det småkoge i 5 minutter, eller indtil rejerne er færdigkogte.

Tilsæt chili, limesaft og fiskesauce. Smag til med sukker, evt. mere fiskesauce & limesaft. Smagen får et mix af hot, surt og salt.

Find flere opskrifter, på max 500 kcal, HER. Og følg gerne med på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (mad)inspiration, særligt i mine stories.

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top