
Kylling i rød karry – thailandsk wok er nok min livret når det thailandske køkken. Jeg elsker simpelthen den ret, den smager altid godt uanset hvor du får den, det er som om den ret ikke kan gå helt galt. Satay og Tom Yang suppe er dog også nogle retter jeg er kæmpe kæmpe fan af!
Kylling i rød karry – thailandsk wok
Det skal du bruge til 4 personer
600 g kyllingebryst, skåret i mindre bidder
1 dåse kokosmælk, 4 dl
2 spsk. rød karrypasta
2 dl kokoscreme (den fede del fra kokosmælken)
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
200 g frisk spinat
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 frisk chili, finthakket (kan undlades)
12 stk. minimajs
200 g champignon, skåret i kvarte
Evt. 6 friske limeblade, 4 thai-æbleauberginer, 3 stilke thaibasilikum
160 g brune ris (480 g kogt)

Sådan gør du
Kog kokoscremen op til den skiller, tilsæt herefter karrypasta og lad det koge i et par minutter. Hæld kokosmælken i. Tilsæt fiskesauce, chili og sukker.
Smid grøntsagerne i og lad det simre i ca. 5 minutter. Tilsæt kyllingestykkerne og lad det simre i 10-15 minutter, imens risene koger.
Anret kylling i rød karry med ris i en skål, tilføj thaibasilikum og spis.
Tip
Du kan ligeså vel anvende gul eller grøn karrypasta, det er en smagssag. Ligesom du kan lave retten med rejer, oksekød, svin eller and.
Find en masse andre opskrifter på sydhavnsmor.dk og min Instagram @sydhavnsmor.dk