Er du også typen der altid kommer til at købe pøllehorn i Syv-Elveren i stedet for (den sundere) proteinsalat? Så se lige her! Her deler jeg nemlig en opskrift på nogle rætti rætti RÆTTI gode proteinrige, glutenfri pølsehorn – i en low carb udgave, der indeholder NUL mel! Og (måske) gir’ færre huller end de normale, så du ikke som jeg ender med at være sådan en type her :/ De smager virkelig som rigtige pølsehorn, selvom dejen rundt pøllerne er lavet af primært ost og æg. Og nej de har ikke en ægget smag 🙂
Du bliver desuden seriøst NØDT til at prøve at lave LCHF-franskbrødet, der også smager og har konsistens som et almindeligt franskbrød. Find opskriften her. Og nu da vi er i gang, så se lige opskriften på LCHF-taco kurve her.
Nå, men det her skal du bruge til 20 stks proteinrige, glutenfri pølsehorn:
5 dl revet ost (jeg brugte revet mozzarella)
5 mellemstore æg
4 spsk pofiber
4 spsk gul HUSK
2 tsk 2 tsk bagepulver
2 spsk sesamfrø
2 spsk solsikkekerner
Et nip salt
1 pakke økologiske pølser (jeg brugte kyllingepølserne fra Hanegal, som kan købes i IRMA)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Alle ingredienserne blandes sammen til dej, som herefter skal hvile i et kvarters tid, for at HUSKEN samler dejen.
Del dejen med en spsk i 20 dele. Tag et stykke bagepapir og flad de små klumper ud med hånderne. Skær pølserne ud i 20 dele. Fold hver enkel lille flade dej rundt pølserne.
Drys evt. toppen med lidt sesamfrø eller chiafrø.
Stil dine pølsehorn på en bagerist med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. til de er gyldne og sprøde på toppen.
Tag dem ud af ovnen, og vupti – så er det slut med at rende i Syv-Elveren, for nu har du selv lært at lave de bedste, lækreste pøllehorn der slår alle andre 🙂
Vil du ha’ flere mel – og sukkerfrie opskrifter, der er nemme at smække sammen? Så se HER!
Vil du have glutenfri kage? Så tjek min kagebog ud HER – reklamelink 🙂
10 kommentarer til “Proteinrige, glutenfri pølsehorn”
Hej 😊 Kan man bruge loppefrøskaller i stedet for HUSK?
jep 🙂
Kan man benytte noe annet som erstatning for pofiber? Fiberhusk?
Hmm, det virker ikke på samme måde, er faktisk usikker. Nogle andre der ved? 🙂
Er det helt umuligt at bruge den grønne HUSK istedet for den gule? Tænker faktisk i forhold til både bollerne og pølsehornene herinde
Jeg har ikke prøvet selv men ved der er mange der blender den grønne og bruger den som gul 🙂
Hvis man bruger “grøn” husk er det dobbelt op på mængde. Så fx 2 spsk gul husk er 4 spsk grøn husk
Ja – blendet 🙂
Hvor køber man pofiber og hvad er det?
Mange steder kan du købe det, fx Super Brugsen, Føtex mm 🙂 Du kan læse om det her: https://www.semperglutenfri.dk/produkter/pofiber