May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Det bedste og mest luftige glutenfri ciabattabrød

Maskinen fra Kenwood er en gave
Røremaskinen fra Kenwood er en gave – det bedste og mest luftige glutenfri ciabattabrød er lavet er lavet med hjælp herfra

12fbaa48-d83c-4ea5-8772-a36d0e3a28e7

Selvom vi i familien er begyndt at modtage sunde måltidskasser, der er skræddersyede til vores families behov – vi til- og fravælger forskellige ingredienser, fx gluten, ris eller hvad det nu kunne være HERFRA, så bager jeg altså stadig 😉

De her glutenfri ciabatta er virkelig gode, luftige og får en super sprød skorpe. De var oven i købet nemme at lave. Jeg er halvt norsk, halvt dansk, men mine smagsløg er i den grad en del italiensk, for jeg elsker alt der hedder brød, pizza, pasta mm. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste? Og da jeg på min Instagram @sydhavnsmor.dk, hvor jeg også deler opskrifter mm., spurgte mine følgere om de kunne tænke sig opskriften, var svaret et rungende JA. Derfor deler jeg opskriften på ciabatta brødet her 🙂

Det skal du bruge til 3 styks glutenfri ciabattabrød

Det bedste og mest luftige glutenfri ciabattabrød

 • 500 g  lys melblanding (jeg brugte Finax lyse melblanding, men Semplers den lyse er også god) For lidt grovere struktur tag 300 g lyst mel og blandt med fx 200 g fuldkornsrismel
 • 1 pose tørgær
 • 4 dl koldtt vand
 • 2 spsk (gul) HUSK
 • 3 tsk salt
 • 4 spsk (raps)olie
 • en god røremaskine  – jeg bruger min Kenwood Chef Elite XLmodel: KVL6300S (affiliatelink)

b5c80ed4-aab2-40a9-a1aa-7a9e5e2daa82

Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 C (damp hvis du har – ellers sæt en skål med en halv liter vand i bunden af din ovn – det giver langt sprødere brød).

Bland 2 dl vand med HUSK og tørgær i en skål. Husk at HUSK altid svulmer op og får en sjov, klistret konsistens.

Hæld melet i din røremaskine, tilsæt resten af vandet og olien. Herefter tilsætter du HUSK-gærblandingen. Kør dejen på min. hastighed et par minutter, og sæt den på 1 og lad den køre videre i ca 10 minutter – så får du den mest luftige dej, du kan drømme om.

Form 2- eller 3 aflange ciabattabrød (med lidt hjælp fra ekstra mel, hvis nødvendigt), og læg dem på et bagepapir på en bageplade.

Lad brødene hæve i ca. en time, et lunt sted, før de sættes i ovnen. Sæt brødene i ovnen, når den har nået de 180 C. Lad dem bage i 15-20 minutter til de er let gyldne. Nu er de klar parat i en veldig fart, til at spises, gerne med et godt lag smørbart eller ost på. Det smager sygeligt godt.

Tip

For at få det mest perfekte brød, om det er glutenfrit eller ej, er en røremaskine et must. Jeg har i mange år slået flere brød op, helst dem som ikke krævede æltning, fordi jeg ikke gad bøvle med dej over det hele. Efter at have fået min røremaskine fra Kenwood Chef XL Elite (affiliatelink), som er en af de bedste på markedet, er det jo hamrende meget nemmere at få det perfekte brød. Ofte bliver glutenfrit brød tørt og kedeligt, fordi det mangler glutenfibrene, men når jeg ælter min dej godt igennem med min røremaskine, så bliver det et helt andet brød end jeg ville kunne lave med mine bare næver 🙂 Og opvask er der ikke meget af, for krogen er super nem at rengøre, ligesom skålen.

Jeg bruger maskinen i det daglige – nemlig både til at ælte, piske, mose, røre, blande og meget, meget andet. Der er mere en 20 forskellige stykker tilbehør til maskinen. Den kan klare ret store mængder af gangen, da skålen er på 6,7 liter, alligevel overrasker det mig, at maskinen ikke fylder mere i vores lille bitte køkken 😉 Og så synes jeg det er meeeega fedt, at de har så mange watt – 1400 W, for det betyder at den virkelig kan klare hvad som helst, nærmest. Jeg har før haft en røremaskine, jeg gav det samme for, men som døde mega hurtigt. Nogle af mine forældres venner har haft Kenwood køkkenmaskiner, der har holdt i mere end 30 år!

Kom endelig på banen med gode tips til perfekte brød, for dem kan man aldrig få for mange af 🙂

Find et hav af gluten- og sukkerfrie opskrifter HER

871092ee-2157-4da3-8f45-d25aa1bd59bf

Røremaskinen er en gave

Del på Facebook

15 kommentarer til “Det bedste og mest luftige glutenfri ciabattabrød”

 1. Lækkert brød som jeg vil prøve, har masser af HUSK.
  Dejligt I som familie modtager så meget og du kan forsøge dig frem i køkkennet og glæde familien:-)
  En dejlig weekend til jer.

 2. Hej 🙂
  Har lige bagt det til frokost til i morgen, smager lige på det her senere 😉 🙂
  Undrede mig kun over en ting, er der årsag til man bruger koldt vand og ikke lunkent som man bruger til de fleste opskrifter? 🙂

 3. Hejsa søde. (; de små brød .. spørgsmål. .jeg vil gerne lave et stort brød. Hvor lang tid i alm.ovn., og hvad rille skal den stå på i ovn.. er det samme temp.tur .. som de små brød.. (;

 4. Ruth Joensen

  Jeg kan ikke tåle loppefrøskaller og der findes stort set ingen glutenfri opskrifter uden.
  Har du evt en ide’ til hvad jeg kan erstatte
  dem med ?

  1. Hmm, jeg er faktisk usikker det er jo det der binder massen i de fleste af mine opskrifter. Prøv at google erstatninger <3

 5. Igen en skøn opskrift der smager næste som normal, TAK. Hvor mange grader bager du på?

 6. Er helt vild med denne opskrift, vi har prøvet at lave Burgerboller ala Brioche af denne opskrift, kun tilført lidt sukker (1 tsk) og lidt kardemomme (ca 1/2-1 tsk) penslet med æg, pyntes med sesam. De smager så meget som alm. tænker den opskrift også kunne bruges som pølsebrød. Har desuden prøvet den grove version, genial som sandwichbrød. Tusind tak for at hjælpe os med endelig at knække koden til glutenfri bagning..

  Bager dog ved lidt varmere grader og i kortere tid.. synes de bliver mere luftige og brune..

 7. Hej
  Kan de bages med fx Schärs Brødblanding? Eller fungerer det ikke uden hvedestivelse?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top