sundere boller i karry
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundere boller i karry med kylling

sundere boller i karry

I denne uge har jeg fokus på GOD GAMMELDAWS DANSK MAD. Jeg ved ikke hvad du tænker på, når jeg siger dansk mad, men jeg tænker på boller i karry. Med svin og sovs. Men denne udgave, som mine unger altid smæsker i sig med stort velbehag, er ikke helt traditionel, fordi jeg i stedet for hakket svin bruger hakket kyllingekød. Desuden bruger jeg også kokosmælk (light) til saucen, fordi jeg synes det smager hamrende godt! Med mine kostvejleder-briller på er kylling også sundere end svin, og selvom jeg sagtens kan skovle læssevis af usunde sager indenbords i ny og næ, så forsøger jeg at have fokus på sundere mad i vores dagligdag. I får altså her opskriften på en sundere boller i karry med kylling, som smager djævelsk lækkert – også med blomkålsris til. Men I kan selvfølgelig også spise almindelige (brune) ris til, hvis I synes.

sundere boller i karry

Sundere boller i karry med kylling

Opskriften er til 4 personer

Kødboller

 • 500 gram hakket kyllingekød
 • 1 løg
 • 1 stort æg
 • 4 spsk. maizena
 • Salt og peber
 • 500 ml hønsefond

Boller i karry

 • 3 spsk. karry – smag til, måske skal du have lidt mere eller mindre i alt efter smag
 • 1 spsk. gurkemeje 
 • 1/2 spidskål, skåret i små stykker
 • 2 løg
 • 2 stk gulerødder
 • 1 æble
 • 500 ml hønsefond (den fra kødbollerne)
 • 1 dåse kokosmælk, light
 • Salt & peber
sundere boller i karry

Sådan gør du

Kødboller

 • Pil og hak løg. Mix kyllingekød, finthakket løg, maizena og æg. Rør det til fars. Tilsæt salt og peber.
 • Form farsen til kødboller med en spiseske. Varm hønsefond op til kogepunktet og hæld dine kødboller i. Kog ca. 10 min. Læg kødbollerne til side indtil de skal i saucen.

Boller i karry

 • Pil løg, skræl gulrødder & snit spidskål. Skær løg og æbler i store tern. Læg æblerne for sig selv.
 • Steg spidskål, gulerødder og løg i en gryde. Tilsæt karry & gurkemeje. Tilsæt herefter 2-3 dl hønsefond & æbletern. Blend det hele med en stavblender og smag til med salt & peber. Tilsæt kokosmælken og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt nu bollerne og lad det hele stå i 10-15 min.

Spis med 300 g blomkålsris eller 140 rå / 480 g kogte brune ris.

Lav evt. dobbeltportion og gem resten til dagen efter. Smager også godt med en råkostsalat til.

1 portion (uden blomskålsris eller brune ris) indeholder 367 kcal. Spiser du 75 g blomkålris til indeholder portionen 385 kcal og med brune ris (40 g rå) indeholder portionen præcist 500 kcal.

Find mange flere opskrifter på sydhavnsmor.dk & Instagram @sydhavnsmor.dk

Del på Facebook

4 kommentarer til “Sundere boller i karry med kylling”

  1. Kære Jytte det vil jeg umiddelbart mene da jeg ikke bruger sukker i mine opskrifter, maden er som udgangspunkt fedtfattig 🙂

 1. Det er er en virkelig god opskrift, min datter på 12 er begyndt at kunne lide boller I karry 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top