italienske kødboller i tomatsauce
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Italienske kødboller i tomatsauce & squashspaghetti

Jeg tror ikke jeg kender én eneste der ikke er vild med italiensk mad?! De fleste børn vil nævne pizza eller spaghetti kødsovs, som deres livret, og sikkert også mange voksne. Sidstnævnte er en af de mest spiste aftenmåltider hos familierne i Danmark, og det er både fordi det smager godt og er nemt at lave. Men italienske kødboller i tomatsauce & squashspaghetti er altså også en klassiker! Lady og Vagabonden spiste det – og det samme har vi gjort i Sydhavnshytten. Jeg har her, i min italienske mad-tema uge valgt at dele opskriften med jer, som også er glutenfri.

For at få endnu mere grønt indenbords har jeg valgt at lave squashpasta til, i stedet for spaghetti. Men du kan lave hvad du vil – eller lave halv/halv. Måske dine børn ikke spiser squashpasta, og fuldkornsspaghetti er helt ok og fiberrigt, at spise, så gør det som du bedst kan lide. Men min kcal-beregner er ud fra squashpasta (som mine egne børn godt gider at spise – de bliver stopfodret med grøntsager i alt, selv i de fleste kager jo ;))

italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce & squashspaghetti

Det skal du bruge til 4 personer

500 g hakket oksekød, 4-7 %

50 g parmasanost, fintrevet

50 g (glutenfri) rasp

1 stort løg, finthakket

4 fed hvidløg, fintsnittet

2 mellemstore squash, lavet til spaghetti på en spiralizer

2 dåser flåede tomater, 800 g

1 citron

1 dl vand

salt, peber

olivenolie

Parmasanost til topping, store, grovere flager

Evt. lidt tørret oregano

Frisk basilikum

Sådan gør du

Pil løget & hak det fint. Rør kødet, løg, halvdelen af raspen, halvdelen af parmasanosten (25 g), salt & peber sammen til en dej.

Form kødboller i bordtennisbolde-størrelse. Drys resten af raspen over bollerne og sørg for at den sidder fast. Steg bollerne i lidt olie eller smør, på en pande.

Tilsæt hakket hvidløg på panden, og lad det stege et par min. og herefter tilsættes de flåede tomater & 1 dl. vand. Evt. også lidt tørret oregano. Smag til med salt & peber og evt. et lille nip sukker.

Lad det simre i 10 minutters tid. Imens laver du squash, ved at skylle squashene, og herefter køre dem gennem en spiralizer, så de kommer til at ligne almindelig spaghetti.

Anret ‘spaghettien’ I fire dybe tallerkener, og hæld sauce og kødboller over. Drys med parmasanost & frisk basilikum og evt. ekstra flagesalt – så´der italiensk mad!

I alt indeholder hver portion 385 kcal.

Du kan derfor sagtens spise 1 håndfuld færdigkost fuldkornsspaghetti og stadig holde dig indenfor 500 kcal.

Find mange flere opskrifter på kalorielettere retter for hele familien her.

Du er også mere end velkommen til at følge mig på Instagram @sydhavnsmor.dk, hvor jeg også deler opskrifter og andet 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top