May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Guldkarameller uden sukker – sydhavnsmor.dk

458533a3-0e2e-4851-8818-2e368154d72b

På billedet ser du de sidste… De røg i ét væk da de blev serveret for… mig! 😬 Skal jeg vælge en – nej to – slags favoritslik vil jeg sige lakrids og karamel og derfor eksperimenterede jeg lidt for at få de mest perfekte guldkarameller som jeg ELSKER, og det bedste (og virkelig virkelig snacky) resultat blev af disse ingredienser (30-40 stks):

– en portion af disse flødekarameller
– 100 g sukkerfri chokolade – jeg brugte denne
– Evt. pebermynte ekstrakt, lakrids ekstrakt…(se her)  eller hvad man forstiller sig at tilføje et par dryp til chokoladen

Sådan gør du:

Smagte du mine hjemmelavede karameller? De er gode! Og opskriften på disse skal du bruge når du skal lave guldkarameller. Gør som opskriften fortæller, MEN her skal du, når du koger karamellen, lade den koge ind en del længere tid, til den har opnået en mere fast, mørk og klistret konsistens. Fortsæt med at følge opskriften herefter.

Når karamelmassen er kølet af i min 6 timer i køleskabet (eller fryseren) formes små kugler på 2 cm i diameter.

Smelt chokoladen og vend karamelkuglerne i chokoladen. Stil dem igen på køl til chokoladen er stivnet.

Spis de lækre guldkarameller og gem nogen til mig 😉

Find alle mine mel- og sukkerfri opskrifter HER 🙂

 

Del på Facebook

1 kommentar til “Guldkarameller uden sukker – sydhavnsmor.dk”

  1. Gustavo Woltmann

    Se, det er lige sådan en opskrft man har brug for her i weekenden. Tak for den.
    Venlig hilsen

    Gustavo Woltmann

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Boller
Sydhavnsmor

Populære melfri skyrboller

Jeg er ikke damen bag de melfri skyrboller, som jeg bl.a. fandt på coeliaki_livs IG-profil. Skyrboller er generelt et kæmpe hit overalt for tiden, og

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top