Sund, hurtig og billig aftensmad: Friske vietnamesiske forårsruller med peanutcreme

vietnamesiseruller

En af mine livretter er, både fordi det smager åndssvagt godt, samtidig med at det er skide sundt, børnene elsker det (specielt den spicy peanutcreme), og det er vildt nemt at lave:

Friske vietnamesiske forårsruller!

Hvis man budgetterer, og spiser disse friske forårsruller med rålækker peanutcreme til, kan en familie på fire (2 voksne og to børn) faktisk spise denne ret to dage i træk, for ca. 120 kroner i alt. Og her har jeg regnet med økologiske grøntsager 🙂

Det skal du bruge til to voksne og to børn:

12-15 stk rispapir, til friske forårsruller. Der er nemlig forskel på, om du skal lave friske eller stegte! Du kan købe rispapir i eksotiske købmænd, som fx Thai Supermarkedet på Istedgade (København), eller i større supermarkeder som Irma, Føtex og Super Brugsen.

Fyld:

Fintsnittede grøntsagsstænger, fx. gulerødder, agurk, avocado, hvidkål, peberfrugt, sukkerærter, bønnespirer,mango, eller hvad du synes smager godt 🙂

 

panutcreme

 

Peanutcreme

Denne peanutcreme er en opskrift min søster Linn selv er kommet frem til, ved at eksperimentere i køkkenet. Det er klart dén der får mit mundvand til at løbe ekstra meget, når jeg tænker på denne (liv)ret:

250 g peanuts

saften fra 1 lime

1 frisk rød chili, grofthakket

ca. 80-100 g. skyr (kan evt. erstattes af vand)

Blend det hele i stav -eller almindelig blender.

 

Desuden er det super lækkert med friske krydderurter som fx koriander, mynte, basilikum eller persille.

Sød chilisauce og evt. fiskesauce, er også et must, til rullerne.

 

Sådan gør du:   

Stil en stor skål fyldt med vand på bordet og gør rispapiret vådt, ved at tage papiret hurtigt ned og op af skålen. Læg det ud på din tallerken og fyld papiret med grønt, krydderurter, verdens lækreste peanutcreme, chilisauce og evt. lidt fiskesauce. Luk papiret rundt grøntsagerne og SPIS!

Meget bedre og nemmere, bliver det altså ikke 😉

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

 

Kommentarer (4)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *