Grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal. pr. bolle

proteinboller broccoli

De her super sunde broccoliboller er min nye craving. Jeg er helt tosset med en blød bolle med smør og ost, men jeg blir’ bare så farlig oppustet, træt og buttet af hvidt brød. Og det gider jeg ikke lige nu, når jeg snart skal flashe mavekød, appelsinhud og mormorarme på DENNE ferie. Disse boller kan man med virkelig god samvittighed guffe løs af, for hver bolle indeholder kun 60 kcal (i modsætning til de ca. 200 kcal en hvedebolle ‘koster’). De smager overdrevent godt, er super nemme at lave og er nu en fast spise for mig hver morgen (inkl. en fed skive +45 ost selvfølgelig), foruden DENNE smækre slambert af en sund smoothie og DENNE energibooster. Ork jo, vi har det skam godt her i Sydhavnen 😉

 Måske tænker du, at bollerne minder en del om Oopsies, altså DENNE low-carb-dej, der også er helt genial, men de er meget anderledes i både smag og konsistens. Broccolibollerne her, er en super erstatning for min hang til aaaalt for meget (hvidt) brød.

Få også opskriften på gluten- og sukkerfri fedtebrød og pebernødder HER

Opskriften på 8 boller er:

1 stk. (øko) broccolihoved inkl. stilt

1 æg

2 æggehvider

1 tsk bagepulver

2 spsk HUSK

1 1/2 tsk salt

4 spsk kokosfibermel. Almindelig kokosmel kan også bruges.

Evt. chiafrø eller sasamfrø til topping.

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 C og dæk en bageplade med bagepapir.

Kør den skyllede broccoli til ‘ris’ i en foodprocessor. Jeg bruger denne fra Kitchen Aid. Men du kan også rive broccolien på et almindeligt rivejern, med lidt god håndkraft.

Æg og æggehvider vendes med broccolien. Smid salt, bagepulver, HUSK og kokos(fiber)mel i blandingen og ælt dejen med hænderne. Lad dejen hvile i ca. et kvarter.

Form 8 boller af ‘dejen’ på bagepapiret, strø chia – eller sesamfrø på toppen og smid bollerne i ovnen 15-20 minutter til de er gyldne på toppen.

Lad bollerne køle lidt af efter bagning, fyr en klat smør og en fed skive lækker ost på og kast bollerne indenbords. De smager viiiildt godt. Kan sagtens holde i en lukket pose – i køleskabet et par dage.

Følg mig også på Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (bage)inspiration 🙂

broccoli1

Indeholder affiliatelinks 

Prøv også…

Ærte-edamamecreme med ris & quinoa på 20 minutter (vegansk)

img_2389

Kommentarer (228)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *