May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Slanke chokoladekage – et fuldt sundt måltid i en kage (gluten- og sukkerfri)

7460413e-53ba-47ed-99e5-76cab4f309d5343f8b04-137d-4f2d-a167-93bec3bbd6d2

Nogle af mine mest populære opskrifter, foruden de grønne proteinboller uden mel, har været slanke gulerodskagen og slanke squashkagen med chokolade, og jeg forstår det godt – for det er sgu da for crazy banana, at man kan spise kage som et fuldt, sundt måltid. Kagen her – og førnævnte, indeholder alle så meget grønt (ifølge fx Sense-principperne tæller søde kartofler som grøntsager), protein og kulhydrat som det anbefales at indtage per måltid. Kagen her indeholder mindre end 500 kcal, og du kan spise hele kagen – og erstatte den med morgenmad, frokost eller aftensmad og stadig få sunde ingredienser indenbords i skrutten. Her er opskriften på min Slanke chokoladekage – et fuldt sundt måltid i en kage (gluten- og sukkerfri). Jeg ved godt man ikke må kalde mad for slankede, fordi intet feder, så længe man ikke spiser for meget… men I ved hvad jeg mener 😉

Det skal du bruge til 1 person / Slanke chokoladekage – et fuldt sundt måltid i en kage (gluten- og sukkerfri)

1/2 stor moden banan

2 spsk mørk (sukkerfri) chokolade / eller 2 spsk usødet kakao

1 spsk kokosolie

150-200 g kogt, most sød kartoffel

2 æg

1/2 dl havregryn

lidt bagepulver

evt. lidt vanillepulver

Evt. lidt vand hvis konsistensen ikke er blød og lækker (den skal ikke være flydende)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C

Mix hele balladen med en stavblender og hæld dejen i en lille form på 10×15 cm.

Sæt i ovnen og bag i ca 25 min – stik en gaffel i for at se om den er bagt færdig (hænger der dej på gaften skal den have lidt mere).

Spis – evt. med en klat græsk yoghurt, eller den sunde 2-ingrediens is. 

Hvis du synes det bliver for meget med en hel kage i et måltid, holder kagen sidst bedst på køl (i op til et par dage). Faktisk synes jeg kun den bliver bedre og mere svampet af have stået på køl et døgns tid. Spis evt halvdelen af kagen sammen med et 1 æg og en stor gulerod, så er du godt mæt, længe 🙂

Find et hav af mine nemme gluten- og sukkerfrie opskrifter her. 

Psst! Jeg er virkelig begejstret for Wolt-appen som nu også gør det muligt at bestille mad fra alle de gode (og sundere) spisesteder, som fx California Kitchen, Cocks and Cows mf., og med koden SYDHAVNSMOR kan I få 50 kr i rabat på jeres første bestilling, når I bestiller mad hjemtil via appen her 🙂

65df1417-f75d-40be-8f71-914546ede8c6

Del på Facebook

15 kommentarer til “Slanke chokoladekage – et fuldt sundt måltid i en kage (gluten- og sukkerfri)”

 1. Birgitte Andersen

  Slanke chokoladekagen lyder sååå lækker 😋 men tænker på om den evt bliver kedelig af at komme i fryseren? For ellers spiser jeg nok det hele på en gang 😉😂

   1. Anne rud lehmann

    Kokos olie kan den erstattes af anden olie

    Jeg bor ikke i dk og den vil være svær st få fat på

 2. Maja sørensen

  Kan man godt bruge husk i stedet for havregryn ?:) eller andet da jeg slet ikke må få nogle former for kornsorter, eller sukker :)?

  1. Jeg har ikke forsøgt mig på anden vis, men skriv endelig hvis du forsøger og det lykkes godt 🙂

  2. Hej Maja. Jeg har samme problem med korn. Jeg bruger en blanding af hirse og pofiber i stedet. Kan du heller ikke spise hirse kan quinua anbefales. Mvh Annekarin

 3. Jeg hader smagen af banan så mit spørgsmål er om man kan smage bananen i denne kage og andre kager hvor banan bruges til at søde med?

 4. 1/2 står der. Betyder det en halv banan eller 1 til 2 bananer? Bryder mig heller ikke synderligt om banansmag nemlig! Så vil passe mig godt hvis det ikke er for meget.

 5. Anne Lystrup

  Hej og tak for din gavmildhed 🙏
  Kan sød kartoffel byttes ud med kogte bønner/linser/kikærter ? Mvh Anne Lystrup

  1. det kan de sikkert, men jeg kender desværre så ikke til resultatet 🙂 de sød kartofler gør dem bløde og svampede, og så er det en grøntsag hvor bønner er protein og mere fast, tænker jeg? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top