DE BEDSTE GULERODSBOLLER UDEN MEL

gulerodsbollerudenmel

Ku’ du li’ mine grønne proteinboller, der kun indeholder 60 kcal per bolle? Jeg er vild med dem. Men dé her! De er sattema’ også gode, og et endnu større hit i min mave! De kræver en god blender eller en foodprocessor, men så er dejen, som ikke indeholder mel, også lavet på kort tid. Portionen giver 12-13 boller og de mætter så dejligt meget, at man ikke behøver mere end 1 til frokost – gerne fyldt med ost 😉

Det skal du bruge:

  • 800 g revne gulerødder
  • 4 æg
  • 2,5 dl nødder (jeg brugte 1,5 dl mandler og 1 dl valnødder)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl andre kerner, som fx solsikke, hørfrø eller noget fra en stenalderblanding eller lignende
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk Fiber Husk (den gule)
  • 1 tsk salt
  • Til toppen: Blå birkes, sesamfrø, solsikkekerner eller lignende

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C.

Blend/kør nødderne til mel. Riv gulerødderne fint. Bland alle ingredienser og lad dejen stå og hvile i ca. 10 minutter.

Form 12-13 boller og drys topping på.

Stil bollerne midt i ovnen i ca. 15-18 minutter til de er gyldne på toppen.

Tag bollerne ud. Stil dem på en rist eller vend bollerne på hovedet og lad dem køle.

Essen!

SE FLERE AF MINE ÆDERIER PÅ MIN INSTAGRAM – OG SE ALLE MINE (SUNDERE) OPSKRIFTER HER 🙂

gulerodsbollerudenmel1

 

 

Kommentarer (53)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *