You’ll name it! Denne dej kan bruges til alt. Næsten 😉 I slutningen af 2015 tabte jeg lynhurtigt de fem sidste graviditetskilo, ved at droppe stivelse og spise med masse grønt, proteiner og bær (læs mere HER). Men de er røget på igen den sidste måned, hvor jeg har stukket snuden i alt for meget slik og kage. Åh! Derfor har jeg besluttet mig for, at styre mig med kulhydraterne og sukkeret, og har derfor fundet denne opskrift frem igen. Jeg er åbenbart meget-få-ingredienser-typen, og er vild med al form for bagning, der er nem og overskuelig. Som fx denne og denne kage, der kun indeholder hhv. to og tre ingredienser. Og som ikke indeholder mel, der gør min mave utroligt oppustet.
Her er opskriften på en yderst nem og lækker low-carb-dej – uden mel (her vist som burgerboller), som jeg både bruger til almindelige boller, burgerboller, til pizza, tærtebund og til naanbrød.
Det skal du bruge (til 12 boller eller to x pizza -/tærtebunde):
5 æg
175 g. flødeost natural (ikke light!)
1 tsk bagepulver
1-2 spsk HUSK/loppefrøskaller (kan undlades)
En knivspids salt
Evt. (til boller) sesam – eller andre slags frø.
Evt. tørrede krydderurter, alt efter smag og hvad du laver (fx oregano på sandwichboller…)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 C.
Del æggene i to skåle, blommer i den ene, hvider i den anden. Pisk derefter hviderne helt stive. Blommerne piskes med flødeosten, bagepulveret, salt og HUSK/loppefrøskaller til en tyk masse. Vend forsigtigt massen i hviderne med en ske.
Fordel ‘dejen’ ud på bagepapir (på bageplader) med en stor ske. Form til (12) boller, til to pizzabund eller to tærtebunde. Drys evt. med (sesam)frø på toppen af bollerne og bag pladerne én af gang i ca. 25 minutter. Hvis du laver dejen som pizza – eller tærtebund, bør du kun lade bunden bage 8-10 min. før du fylder den med topping.
Info: Dejen er efter LCHF-principper.
Voila!
Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram 🙂
16 kommentarer til “Nem, sund og melfri low-carb-dej til boller, naanbrød, pizza – og tærtebund”
Hvorfor er det så vigtigt at det ikke er en light smøreost?
Du kan sagtens bruge light, men jeg synes bare ikke at de bliver ligeså gode 🙂
Må man bruge hvedeklid eller havreklid istedet for HUSK?
Det vil Ikke have samme effekt 🙂
Nu prøvede jeg så uden HUSK, da jeg ikke havde noget. Selvom jeg var meget forsigtig med at vende det i hvederne, så blev det meget tyndt og specielt det sidste som skulle laves til “klatter” på bradepanden flød ud og sammen. Har jeg gjort noget forkert. Tænker de nok smager lige godt selvom udseendet er lidt sjov.
Dejen er lidt tynd og det flyder lidt ud så måske er det rigtigt?
Men det er ikke meget flydende,men piskede du hviderne helt stive?
Ja hviderne var så pisket så jeg kunne vende bumden på skålen i vejret. Det var mest det sidste i skålen som var tyndt. Men de smager super selvom de er noget flade.
Dejligt de smager godt 😀
Ved hvor mange grader?
150:)
Kan de fryses?
Har ikke prøvet men tænker at de kan?
Går det greit å bruke smørost med cheddar?
Hvordan kan det være, at bollerne er helt flade efter de har været i ovnen?
Det er meningen, at de skal se sådan ud 🙂