Shepherd's Pie
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Shepherd’s Pie – den familievenlige & kalorielette udgave

Shepherd's Pie - kalorielet udgave

Når jeg tænker på England, tænker jeg på London, Big Ben, dronning Elizabeth, telefonboksen, dobbeltdækkerbussen & æg og bacon. Jeg er slet ikke særligt kendt med de traditionelle engelske retter, og derfor var det lidt af en udfordring for mig, at udplukke ugens mad-tema “England”s nationalretter, fordi jeg sgu ikke rigtig kendte til dem. Selvfølgelig har jeg hørt om Shepherd’s Pie før, men det er ikke en ret jeg har gjort mig i. Jeg er jo egentlig ret meget en chèvre chaud, græsk salat og chicken satay-pige, når det kommer til stykket 😉 Men jeg blev overrasket over hvor lækkert og velkendt det egentlig smagte med denne Shepherd’s Pie – den familievenlige & kalorielette udgave, som jeg har lavet. Ungerne GUFFEDE det i sig, som om de aldrig havde fået mad før, og jeg kunne godt ha’ taget en anden portion, hvis ikke maven allerede var propfuld.

Her får I opskriften på min ‘sydhavnske’ – og lidt sundere – udgave af den engelske traditionelle ret, Shepherd’s Pie – jeg håber I kan lide den. Helt korrekt laves Shepherd’s Pie med lam, hvor Cottage Pie er med okse… men altså… jeg sys’ sgu også at den fungerer godt sådan her med hakket oksedreng.

Det skal I bruge til 4 personer

1 tsk. olie til stegning

1 finthakket løg

2 fed hvidløg, presset

450 g hakket oksekød, 4-7 % eller hakket lammekød

1 tsk. tørret rosmarin

1 oksebouillon

1 dl vand

1 spsk. Worchestersauce

2 spsk. tomatpuré

300 g blandet ærter & gulerødder (evt. fra frost)

Evt. 100 g majs (kan også være fra frost)

salt & peber

Topping

400 g kartofler

400 g blomkål (1 mellemstor blomkål)

25 g smør

1 dl mælk

1 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)

25 g fintrevet parmasan

salt & peber

Frisk persille

Følg gerne med på min Instagram @sydhavnsmor.dk for mere mad- og kageinspiration – og meget mer’ <3

Sådan gør du

Hæld olie i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, tomatpuré og lad det brunes, inden du tilsætter hakket oksekød. Lad det blive brunt inden du tilsætter resten af ingredienserne. Lad det småsimre i 10 min.

Kog kartoflerne (gerne med skræl) i ca. 10 min. og lad blomkålen koge med de sidste 10 min. så det hele er til at mose med en gaffel (efter vandet er hældt fra). Tilsæt smør og halvdelen af parmasanen, hvidløgspulver, salt & peber. Nu ligner det en omgang kartoffelmos.

Tænd ovnen på 180 C varmluft / 200 C alm. ovn.

Find et 22 cm Ø ovnfast fad, smør det med lidt olie eller smør, eller brug et stykke bagepapir i bunden. Hæld kød-blandingen i bunden af fadet, og fordel kartoffel-blomkålsmosen over. Hæld resten af parmasanen over, og bag tærten i ovnen i 20-25 min. til den er gylden på toppen.

Tag tærten ud af ovnen og stil den på bordet med det samme, og spis.

Hver portion indeholder 512 kcal.

Find opskrifterne fra italiensk & indisk uge her.

Find mange flere (kalorielette, familievenlige) retter her.

Shepherd's Pie familieret

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri fladbrød

Det regner ikke med frikadeller, selvom det ser sådan ud 😉 – det er glutenfri fladbrød du ser her… 😉 Her er opskriften på de

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top