glutenfri coq au vin
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri coq au vin

Det er blevet fransk uge – og ugen er næsten allerede ved sin ende. Derfor deler jeg to styks opskrifter lige i røven på hinanden – denne glutenfri coq au vin og chevre chaud i morgen, som jeg ÆLSKER! Fik I forresten prøvet den glutenfri og sukkerfri créme brülée af blot 4 ingredienser? Ellers kan I finde den enkle opskrift her, der smager himmelsk. Den findes også i en mere alternativ form, nemlig i no-bake udgave med avocado her, hvis du vil prøve <3

Men nu til måltidet, som jeg selv knuselsker, glutenfri coq au vin. En familieret, trods for den er fyldt med rødvin. Men altså – man kan (desværre) ikke blive fuld af kogt rødvin 😉 … så den kan du sagtens stikke dine unger også …

Det skal du bruge til glutenfri coq au vin til 4 personer

1,2 kg unghane (evt. fritgående kylling), gerne forhåndsopskåret, ellers udskåret i lår, bryst mm.

2 tsk. smør

1/2 pakke / 3-4 skiver kalkunbacon

6 pillede perleløg

200 g rensede champignoner, skåret i kvarte

2 spsk. maizenamel

1/2 flaske rødvin

1 dl hønsebouillon

2-3 fed hvidløg, halve

4 store gulerødder, skåret i tyndere skiver

bredbladet persille

laurbærblade

flagesalt & peber efter smag

Tilbehør

Mos:

500 g søde kartofler

1 lille frisk blomkål

1 spsk. smør

Flagesalt

Sådan gør du

Smelt smør i bunden af stor gryde. Fjern skind og sener på unghanen.. Steg unghanen sprød på en pande, 3-4 min. på hver side. Tag kyllingen ud af gryden. Steg baconen sprød i ovnen på 200 C i 20 min imens.

Svits løg, hvidløg, gulerøddder og champignon i unghane-fedtet i gryden. Lav maizena-mix af lidt vand og maizena. Tag unghanen tilbage i gryden til grøntsagerne og vend maizena-blandingen heri. Tilsæt bouillon. Herefter rødvin, salt, peber og laurbærblade.

Lad det småkoge under låg i ca. 30 min. til kyllingen er mør.

Imens laver du mosen; kog de søde kartofler, uden skræl, i 10 min. Tilsæt herefter blomkål i buketter. Lad det koge 10-15 minutter mere, indtil det hele kan knuses med en gaffel (når vandet er hældt fra). Tilsæt salt & smør og rør rundt. Det skal ikke blendes, men knuses med gaffel, så mosen bliver grov i stedet for for blød.

Smag rødvinssaucen til med salt & peber.

Når unghanen er mør er retten færdig. Fordel mos & coq au vin i en skål og drik da gerne et glas ‘frisk’ rødvin til 😉

Find mange flere (glutenfri) opskrifter her.

Følg gerne @sydhavnsmor.dk for mere inspiration <3

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Laksesalat med rygeost

Jeg troede ikke, at jeg kunne savne noget jeg ikke kendte til – men denne her laksesalat med rygeost har ædt mit hjerte op indefra.

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top