glutenfri coq au vin
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri coq au vin

Det er blevet fransk uge – og ugen er næsten allerede ved sin ende. Derfor deler jeg to styks opskrifter lige i røven på hinanden – denne glutenfri coq au vin og chevre chaud i morgen, som jeg ÆLSKER! Fik I forresten prøvet den glutenfri og sukkerfri créme brülée af blot 4 ingredienser? Ellers kan I finde den enkle opskrift her, der smager himmelsk. Den findes også i en mere alternativ form, nemlig i no-bake udgave med avocado her, hvis du vil prøve <3

Men nu til måltidet, som jeg selv knuselsker, glutenfri coq au vin. En familieret, trods for den er fyldt med rødvin. Men altså – man kan (desværre) ikke blive fuld af kogt rødvin 😉 … så den kan du sagtens stikke dine unger også …

Det skal du bruge til glutenfri coq au vin til 4 personer

1,2 kg unghane (evt. fritgående kylling), gerne forhåndsopskåret, ellers udskåret i lår, bryst mm.

2 tsk. smør

1/2 pakke / 3-4 skiver kalkunbacon

6 pillede perleløg

200 g rensede champignoner, skåret i kvarte

2 spsk. maizenamel

1/2 flaske rødvin

1 dl hønsebouillon

2-3 fed hvidløg, halve

4 store gulerødder, skåret i tyndere skiver

bredbladet persille

laurbærblade

flagesalt & peber efter smag

Tilbehør

Mos:

500 g søde kartofler

1 lille frisk blomkål

1 spsk. smør

Flagesalt

Sådan gør du

Smelt smør i bunden af stor gryde. Fjern skind og sener på unghanen.. Steg unghanen sprød på en pande, 3-4 min. på hver side. Tag kyllingen ud af gryden. Steg baconen sprød i ovnen på 200 C i 20 min imens.

Svits løg, hvidløg, gulerøddder og champignon i unghane-fedtet i gryden. Lav maizena-mix af lidt vand og maizena. Tag unghanen tilbage i gryden til grøntsagerne og vend maizena-blandingen heri. Tilsæt bouillon. Herefter rødvin, salt, peber og laurbærblade.

Lad det småkoge under låg i ca. 30 min. til kyllingen er mør.

Imens laver du mosen; kog de søde kartofler, uden skræl, i 10 min. Tilsæt herefter blomkål i buketter. Lad det koge 10-15 minutter mere, indtil det hele kan knuses med en gaffel (når vandet er hældt fra). Tilsæt salt & smør og rør rundt. Det skal ikke blendes, men knuses med gaffel, så mosen bliver grov i stedet for for blød.

Smag rødvinssaucen til med salt & peber.

Når unghanen er mør er retten færdig. Fordel mos & coq au vin i en skål og drik da gerne et glas ‘frisk’ rødvin til 😉

Find mange flere (glutenfri) opskrifter her.

Følg gerne @sydhavnsmor.dk for mere inspiration <3

Del på facebook
Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen