May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

“Sundere kagebog for børn” er færdig!

Reklame – også for mig selv

I sommerferien fik mine unger en idé. De ville gerne lave en sundere kagebog for børn og voksne. Selv har jeg ikke haft den store bageinteressse før jeg startede dette domæne for snart fem år siden, men under tiden er den vokset, og jeg har udgivet den fysiske kagebog “Søde sager med grøntsager” hos People’s Press i vinter og lavet e-bøgerne “Kager – hver dag” & “Kager, søde sager og bagværk af 3 ingredienser“. Alle glutenfri kogebøger med fokus på sundere alternativer, fx med grøntsager & få ingredienser. Når jeg har eksperimenteret i vores lille Sydhavnskøkken har ungerne ofte spurgt om de måtte være med, og i dag, i en alder af 5 & 8, bager de oftere selv kager, uden voksenhjælp. Og det ender faktisk altid godt 😉 Derfor har jeg nu, sammen med Uma & Sofus, lavet en sundere kagebog for børn (og voksne ;)) – og den er færdig, og kan nu købes i min webshop her 🙂

Det skal være nemt at bage

“Sundere kagebog for børn” er også glutenfri. Det er ikke fordi jeg anbefaler børn (eller voksne) at spise glutenfrit, hvis de tåler gluten. Men fordi det er nemt at bage med. Grundingrediensen i alle kagerne er affedtet mandelmel, også kaldet fedtreduceret mandelmel. Det er ikke det samme som almindeligt mandelmel. Det fedtreducerede mandelmel er mere tørt, så det kan absorbere mere væske og give et mere fast stykke bagværk.  80 % af fedtet fra mandelmelet er fjernet ved koldpresning, som gør at melet er meget brugbart til for eksempel bagning og madlavning.
Affedtet mandelmel er lavt på kulhydrater (11 g pr 100 g) og indeholder masser af kostfibre ( 13 g/100 g) og protein – hele 51 g pr 100 g! I kan finde det fx her.

Nogle tåler ikke nødder, og derfor har jeg også eksperimenteret med en bytte-ingrediens, således at man i stedet for affedtet mandelmel, kan anvende kokosfibermel. Det er ikke det samme som kokosmel (revet kokos). Det er ligesom affedtet mandelmel, også affedtet, hvilket gør det mere ‘melet’, og anvendeligt til bagning. Kokosfibermel har en naturlig sød smag, som også affedtet mandelmel, og smager dejligt i kager. Det har et ekstremt høj fiberindhold (15 x højere end alm. mel), og indeholder endda lidt færre kcal end hvedemel. Kokosfibermel suger en smule mere væske end affedtet mandelmel, så derfor skal man blot være obs på at der skal lidt ekstra vand i alle opskrifterne, hvis man bager med kokosfibermel, i stedet for affedtet mandelmel. Kokosfibermel er billigere end affedtet mandelmel (240 g koster under 30 kr – fx her), hvor affedtet mandelmel (400 g) er lidt mere pebret. Til gengæld holder en pose til alle 10 opskrifter i e-bogen, da det er drøjt i brug.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes at man også kan anvende (glutenfri) havregryn i opskrifterne, men det absolut bedste resultat bliver altså med affedtet mandelmel 🙂

Hvilke kager kan jeg bage?

Konceptet er én grundopskrift, som ikke indeholder mange ingredienser, så alle kan være med, og man kan lære at bage alle kagerne udenad med tiden. Dertil skal der tilsættes én eller få ingredienser ekstra, for at lave de 10 forskellige kager, som Uma, Sofus og jeg sammen har udviklet. De 10 kager er:

Æblekage, banankage, chokoladekage, kanelkage, squashkage, kokoskage, hindbærtærte, citronkage, mazarinkage / giftkage & krydderkage. Hvis du er lidt kreativ selv, kan du udvikle flere opskrifter ud fra grundopskriften, der tager få min. at bikse sammen med en stavblender.

Du vælger selv om du vil have kagerne skal være naturlig søde med dadler, kokossukker – eller om de skal være sukkerfri med det naturlige sødemiddel SukrinGold, som jeg altid bager med, og som er en én-til-én sukkererstatning, der er drønhamrende genialt i sukkerfrit bagværk.

Alle kagerne har toppings, men smager altså også virkelig godt uden.

kagebog for børn

Børnefødselsdagen i børnehaven, eftermiddagskage eller bare til hygge

Mange institutioner er sukkerfri, hvilket betyder at man ikke må have kage med raffineret sukker med. Kagerne er perfekte hertil. Ligeledes er de nærende & mættende, grundet det ekstremt høje proteinindhold (og alle de fibre de indeholder), så de er sgu heller ikke værst til madpakken eller en eftermiddagssnack 😉

Og man kan altså sagtens gafle disse kager, og kaste sig over bagningen, selvom man ikke har børn. Jeg har valgt ikke at skrive kcal indholdet i selve kagerne ind, da bogen også henvender sig til det yngre publikum, der ikke behøver at være bevidste om kcal-tælning endnu 😉 – Men jeg kan afsløre, at de ikke indeholder helt så mange kcal som ‘alm’ bagværk 🙂

Bogen “Sudere kager til børn” (og voksne ;)) findes i min webshop, og kan købes her, til 89 kr.

kagebog for børn

I kan finde mine to andre e-bøger, “Kager – hver dag” & “Søde sager, kager & bagværk af 3 ingredienser” i min webshop. Ha’ en dejlig dag <3

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top