nem glutenfri jordbærtærte uden sukker
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem glutenfri jordbærtærte uden sukker

HOLD.NU.KÆFT hvor er denne nemme glutenfri jordbærtærte uden sukker bare GOD! VIRKELIG! Ligeså god som Lagkagehusets sgu! Og at den er sundere, super nem og kun indeholder 135 kcal per stykke er jo fantastisk! Jeg ELSKER at man hver dag kan spise kage med god samvittighed. Jordbærtærte er en af de bedste kager man kan få, synes jeg. Og jeg tror at mange er enige? Derfor har jeg super optur over at denne sukkerfri satan fungerer så fandens godt, og kun krævede en blender og ti min. i køkkenet og efterfølgende 25 min. i ovnen! HURRA!

Det skal I bruge til en nem glutenfri jordbærtærte uden sukker til 8 personer

1 dåse kikærter, drænet 230 g 
4 spsk. Sukrin Gold 
1 håndfuld mandler eller 50 g mandelmel 
3 æggehvider eller 2 æg
2 – 2 1/2 tsk. mandelessens (der er stor forskel på essenser afhængigt af mærke – jeg vil ALTID anbefale at bruge Dr. Oetkers mandelessens, da det kan ødelægge kagens smag at bruge andre)
1 tsk. bagepulver 

150 g Philadelphia light 
1 tsk. vaniljepulver 

25 g (sukkerfri) chokolade 

200-300 g jordbær 

Evt. mynteblade eller hakkede pistacienødder.

Find et hav af glutenfri og sukkerfri opskrifter HER

Sådan gør du

Du dræner kikærterne fra dåse og skyller dem dem igennem med vand. Bland med Sukrin Gold, mandler, æg, mandelessens og bagepulver og mix med stavblender til glat masse.

Mix smørreost og vaniljepulver.

Skyld jordbær og skær jordbær over i tre.

Bunden (kikærtedejen) hældes i en smurt 20 cm springform og bages i 25 min på 180 C varmluft/200 C alm.

Når bunden er bagt tages den ud af ovnen og chokoladen hakkes og hældes over den varme bund, så den kan smeltes. Hjælp med at få chokoladen til kanterne med en ske.

Når bunden er kølet af fordeles ostecremen over og herefter fordeler du jordbær over kagen. Stil den på køl inden den skal spises.

Du kan pynte med evt. mynteblade eller hakkede pistacienødder.

glutenfri jordbærtærte uden sukker
Del på Facebook

11 kommentarer til “Nem glutenfri jordbærtærte uden sukker”

  1. Hvis man ikke har sukrin stående på hylden, kan man så bruge almindeligt sukker i stedet ( ved godt sen ikke bliver sukkerfri så)?

    1. Uh jeg havde engang en favorit der ikke længere laves, og pt er jeg ikke sådan der hvor jeg har én favorit fremfor en anden desværre.

  2. Jeg bruger Vivani 99 %, købes i helsekosten 28 kr for 80 gram, meget billigere end Peter beier

  3. Hej May. Nøj den skal jeg lave i weekenden til min søns fødselsdag. Hvor mange personer vil du skyde den er til? Mvh. Gitte

  4. Mums vi er fan af den kage her. Dog synes vi at bunden var lidt tør, så derfor blendede vi 2 modne bananer med kikærterne. Det er sørme godt. ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top