May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kikærtedeller med sød kartoffel

d171ee6a-9f8a-4b18-825f-e0b547d22a56

Vi ved at vi skal spare på kødet for at passe på vores verden. Derfor er det altså en god ide at finde sine proteiner fra andet end grisens eller koens deller, engang i mellem. Det er der kommet de her lækre kikærtedeller med sød kartoffel ud af, som smager skide godt sammen med en salat og en god tzatziki – prøv min opskrift, jeg er sgu næsten græker. I hvert fald i hjertet. Jeg har besøgt landet et utal af gange og vil anbefale ALLE at smutte hertil på ferie! 🙂 Eller nappe en tur hertil, som er lige om hjørnet, men er så hamrende autentisk, at man skulle tro man var i Retzina-land.

Her er opskriften på en ordenlig røvfuld vege-deller, nok til 4-6 voksne:

931e9c08-7bb4-449b-8eea-9d63bcf20850

Det skal du bruge til kikærtedeller med sød kartoffel

2 ds. kikærter – uden væske (480 g)

500 g søde kartofler

3 æg

1 mellemstort løg, finthakket

1 spsk Tahin

2 spsk Fiber Husk

2 spsk sesamfrø

1-2 tsk stødt koriander

1-2 tsk stødt spidskommen

1 tsk chiliflager (kan undlades hvis du ikke vil have dem hååååt!)

Salt og peber

Følg gerne med på min IG @sydhavnsmor.dk for mere inspiration <3 

Sådan gør du:

Skræl de søde kartofler, kog dem i ca 15-20 min. uden salt i vandet.

Blend resten af ingredienserne med en stavblender. Tilsæt kartoflerne når de er bløde og kan knuses sammen med resten af massen, med en gaffel.

Lad ‘dejen’ sætte sig i 10 min. Varm en pande med smør eller olie, og steg dine deller, der bliver ca. 25/30 stk.

Spis dem med en god salat (min var lavet af romainesalat, fetaost, vandmelon, græskarkerner, lidt hakkede dadler, tørrede morbær (fås i helsebutikker), og lidt olie. ELLER min favoritsalat med stegt aubergine og gedeost 🙂

Sjölv takk, og skikkelig god kvell (hvis nogen svensk-norske typer læser med 😉 ).

Find flere opskrifter her


10c4f331-60ba-40c3-982f-de1333a557d8

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top