glutenfri blåbærmuffins med squash
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri blåbærmuffins med squash

Jeg har længe gerne ville lave nogle blåbærmuffins, og nu er den her – takket være Dorte, der har lavet nogle virkelig gode morgenmadsmuffins. Jeg videreudviklede hendes opskrift, gjorde den mere Sydhavnsmorsk (altså tilføjede grøntsager og gjorde den mere sukkerfri) og her er opskriften på 12 glutenfri blåbærmuffins med squash.

De smager vanvittigt godt og er selvfølgelig også virkelig nemme at lave. Jeg har jo lavet en kagebog der er spækket med kager med grøntsager, der alle er glutenfri og reduceret i sukker – ja, faktisk kan de alle laves helt sukkerfri. Du kan finde bogen her – den hedder Søde sager med grøntsager <3

Disse muffins er gode som et mellemmåltid eller som supplement til morgenmaden/eftermiddagssnack eller til aftensnack. De er også gode til at dele ud i institutionen da de efterlever de fleste institutioners sukkerfri politik 😉

Det skal du bruge til 12 glutenfri blåbærmuffins med squash

 • 2 modne bananer
 • 6 juicy dadler
 • 2 dl mælk (evt. anden plantemælk, hvis du ønsker dine muffins veganske)
 • 1/2 tsk. vanillepulver
 • 4 dl glutenfri havregryn
 • 1/2 revet squash
 • 2 spsk. mandler eller mandelmel
 • 1 spsk. Sukrin Gold (eller sukker)
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • Lidt salt
 • Skallen af 1 øko citron eller appelsin
 • 1 dl blåbær, frosne er også ok (tø dem gerne lidt op inden)
 • 1 spsk. gul Fiber HUSK (tilføj evt. i stedet 1/2 dl ekstra glutenfri havregryn)
glutenfri blåbærmuffins med squash

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 C.

Blend alt med en stavblender, bortset fra blåbærerne. Tilføj blåbær til sidst og lad dejen hvile i 10 min. Smid dejen i 12 muffinforme.

Bag muffinsene I ovnen i 20-25 min. til du kan stikke en gaffel i, uden at dejen hænger fast. SPIS – gerne med en klat creme fraiche eller som de er <3

Tip!

Ønsker du dem 100 % sukkerfri kan du bytte dadlerne ud med 2 spsk. Sukrin Gold og hvis du ønsker dem mere kalorielette drop da mandlerne.

Del på Facebook

6 kommentarer til “Glutenfri blåbærmuffins med squash”

 1. Jeg har lige bagt disse muffins, og de smager super godt. De er dog IKKE glutenfri, hvis man bruger Sukrin Gold! Jeg var lige ved at stikke min datter en – hun har cøliaki – men opdagede så, at der er maltekstrakt i Sukrin Gold! Blot til info. De er kun glutenfri, hvis man bruger almindelig sukker/rørsukker.

  1. Sukrin Gold er helt naturligt, lavet af polyoler, stevia og malt (glutenfri). Sukrin Gold er rig på smag og aroma uden bitter eftersmag. Sukrin Gold har samme aroma, smag og konsistens ligesom brunt sukker.

  2. De skriver selv den er glutenfri og min søster der har cøliaki spiser den uden problemer 🙂

 2. Wicki Freund

  Kan man bruge revne gulerødder i stedet og i så fald hvor meget Ca? Og tak for virkelig lækre opskrifter 🌸

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top