Nem glutenfri mazarinkage af 5 ingredienser
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Nem, sukker- og glutenfri mazarinkage af 5 ingredienser

Holy – glutenfri – Macaroni! Denne her nemme, glutenfri mazarinkage af bare 5 ingredienser er fannema’ noget at skrive BREDT ud om 😉 For den er god. Og ved I hvad? Det var en sej, kreativ læser, der tippede mig om opskriften, efter hun havde lavet min lækre kikærtekage af bare 3 ingredienser. Jeg elsker når I gør det – videreudvikler på mine opskrifter, eller sender nogle gode ind, som I synes skal deles (gør det endelig, ved at sende en mail til may@sydhavnsmor.dk <3).

Kikærter og mazarinkage? Øhhh. JO! Den er god nok – og kikærterne smages slet, slet ikke! Til gengæld smager kagen sødt af mazarin og det gør den fordi den er bobbet op med lidt mandler og mandelessens.

Her er opskriften på den nemmeste, glutenfri – og møg lækre, mazarinkage af bare 5 ingredienser –

Det skal I bruge

1 dåse kikærter (230 g ) – drænet 

4 æg 

10 dadler (dem fra bakke) – ca. 100 g uden sten

1 lille håndfuld mandler, hakkede

1 spsk. mandelessens (jeg synes bedst om dr. Oetkers)

Sådan gør I

Tænd ovnen på 170 C varmluft / 190 C alm. ovn.

Hak mandlerne groft. Hæld kikærterne i en si og skyl dem igennem. Hæld dem i en skål med øvrige ingredienser – bortset fra mandlerne – og blend alt med en stavblender. Tilføj herefter de hakkede mandler.

Beklædt en 20-22 cm springform med bagepapir, eller smør den med olie eller smør. Hæld dejen i. Smid kagen i ovnen og lad den bage 25 min.

Tag mazarinkagen ud af ovnen og lad den køle af, inden den evt. toppes med smeltet chokolade, eller glasur, lavet af Sukrin Melis og vand (sukkerfrit alternativ til flormelis).

Kagen holder sig frisk i køleskabet i 3 døgn.

Find mange flere gluten- og sukkerfri opskrifter HER.

Følg med på @sydhavnsmor.dk og @sydhavnsmorskostvejledning for mere (kage)inspiration 🙂

Del på Facebook

14 kommentarer til “Nem, sukker- og glutenfri mazarinkage af 5 ingredienser”

    1. Du tager ingredienserne en for en og ligger sammen
     Derefter dividerer du med antal stykker du deler kagen op i

 1. Bager dem nærmest flere gange ugentligt. Mine unger og deres venner knuselsker dem. Bager dem som små muffins og med en lille klat citron glasur på toppen er de virkelig lækre. Og kcal indholdet er 95 kcal pr kage. Nyder ofte en til min eftermiddagskaffe🤘 tak for lækre opskrifter

  1. Tusind tak for at dele, hvor dejligt ungerne også elsker dem 🙂 Selv tak – dejligt du kan bruge dem 🙂 God weekend, kh May

 2. Hej May
  Der er noget galt på din hjemmeside😵
  Beskrivelsen af opskriften på nem mazarinkage er væk !! Ingredienslisten findes, hvordan hvor længe osv mangler 🤔
  Mon du kan træde til?
  Vh mette S.

 3. Wow, for første gang har jeg bagt med kikærter, og med succes. Har tyvstartet med at smage på den inden familien kommer hjem 😜Glæder mig til at de skal smage den.
  Tænker at dette kan være en grundopskrift, og at man kan udskifte mandelessens med lidt citronsaft, friske eller frosne bær.
  Tusind tak for opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top