May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Børneboller – boller med dyremotiver

Sofus skulle holde fødselsdag for børnehaven, og I ved, sukkerpolitik og alt det der. Så mine saftige planer om at bage en killer-chokoladekage til ungerne, faldt til jorden. Sidste år holdt vi Sofus fødselsdag på Lolland under disse omstændigheder. Han ville gerne have børneboller med dyremotiver. Sidste år bagte jeg disse bamseboller. De hittede – så hvorfor ikke gentage succesen?

Helt beskedent, synes jeg at jeg er god til at bage med grøntsager, uden mel og sukker, men det kan faktisk godt kikse for mig, når der kommer mel indblandet 😉 Jeg spiser ALT – det er ikke fordi jeg selv holder mig fra gluten. Men det jeg spiser med gluten er noget jeg normalt køber. Derfor var min sikkerhed, at jeg bagte glutenfrit, da det er det jeg har mest erfaring med. Sofus ville gerne have grise, krokrodiller, minions- og bjørneboller. Men jeg gik altså ikke all in denne gang, der må være grænser for mine eksperimenter, hehe. Så jeg holdt mig til en lille lyserød gris og en bjørn. Jeg synes sgu de blev søde, selvom nogle af dem flækkede lidt under bagningen, og nogle mislykkedes lidt, haha.

Børnene i børnehaven åd rub og stub og spurgte om flere. Så opskriften som jeg brugte, som smager af mormors fødselsdagsboller, trods for de er glutenfri, hitter altså både blandt børn og voksne.

Det skal du bruge til 12-14 boller

Følg opskriften på mormors glutenfri, bløde fødselsdagsboller HER

Tilsæt rød frugtfarve til grisebollerne

Jeg lavede dobbeltportion, og delte dejen i to. Herefter fik jeg min æltemaskine til at blande den røde frugtfarve rundt i bolledejen. Man kan godt gøre det med hænderne, men det kræver lidt tålmodighed og håndkraft.

Herefter formede jeg 24 boller, og satte ører og næse/tryne på. Efter bollerne var bagt i ovnen prikkede jeg næsebor på trynen.

Har I nogle gode ideer til sukkerfri uddeling i vuggestuen/børnehaven, så smid gerne en kommentar herunder, med foreslag, tak 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top