glutenfri og sukkerfri bamseboller
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Gluten- og sukkerfri bamseboller til børnefødselsdagen

I dag fejrer vi Sofus fødselsdag igen. Han blev 4 år i tirsdags, hvor vi havde mormor, morfar og farmor på besøg i Sydhavnshytten  – denne gang fejrer vi den med flere familiemedlemmer i et sommerhus på Lolland. Sofus har ønsket sig en halloween-fødselsdag med bamseboller (som nogle kalder bjørneboller), og dét skulle han sgu da’ ha’ så! Så jeg har bagt hele aftenen i går, imens de andre bankede hinanden ud i pool inde ved siden af køkkenet. Vi har et par glutenallergikere i familien så derfor bager vi altid glutenfrit til vores familiefester. Bollerne smager som ‘mormors’, ifølge min svoger, som selv er stor gluten-fan, så jeg vil vove at påstå at de her bliver et hit – de er bløde, luftige og søde – både indeni og udenpå 😉

Find flere gluten- og sukkerfri opskrifter HER


glutenfri og sukkerfri bamseboller
bamseboller

 

Det skal du bruge til de gluten- og sukkerfri fødselsdagsboller (12-14 stk)

25 g gær
2 mindre/mellemstore æg
1/2 dl Sukrin Gold
1/4 tsk salt
40 g (plante)smør
2,5 dl (plante)mælk
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk kardemomme
1 spsk loppefrøskaller
450 g Finax glutenfri mel – den røde

Sådan gør du

Mælk og SMELTET smør blandes, og gær tilsættes. Tilsæt herefter æg (gem et halvt til pensling af bollerne før bagning). Rør godt rundt.

Sukker, salt, loppefrøskaller, vanille og kardemomme tilsættes. Tilsæt lidt efter lidt melet. Dejen bliver ikke helt ‘hård’, den er stadig godt blød, når alt melet er kommet i, men den bliver mere fast efterhånden, når loppefrøskallerne binder dejen sammen efter ca. et kvarter.

Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
Med to spsk laver du 12-14 boller, som smides på en bageplade beklædt med bagepapir. Herefter laver du to små ører på toppen af bollen og sætter en lille kugle (næse) ovenpå bollen (se billede).

Nu tænder du ovnen på 200 C.

Lad dine boller efterhæve i et kvarter.

Bollerne sættes midt i ovnen og skal have mellem 20-30 minutter, afhængig af ovn – hold øje efter 20 minutter.

Tag bollerne ud, når de ikke er klæg indeni – tjek med en gaffel om der hænger noget ved. Når de er færdige vender du dem hoved på en rist eller på køkkenbordet og lader dem køle.

Nu kan du lave øjne og mund på bjørnebollerne. Jeg brugte sød, sukkerfri lakrids, skåret i skiver som øjne og en sukkerstift til mund. Skal pynten være sukkerfri kan du bruge SukrinMelis.

Så er de klar til at hapses! 

De er perfekte at dele ud i børnehaven eller skolen (øjne kan også laves af rosiner) til fødselsdagen.

bamseboller

Del på Facebook

4 kommentarer til “Gluten- og sukkerfri bamseboller til børnefødselsdagen”

  1. Rigtig god opskrift. Når jeg skal forme bollerne tager jeg latex gummi handsker på. Kommer lidt olie ( rapseller solsikke)på og gnider det lidt rundt. Så er det ingen sag at tage dejen og forme bollen. Wupti.

  2. Christina Juul Kammerlander

    Hej 🙂 Kan man også bruge mel fra Schär til disse boller? Min datter tåler ikke den rensede hvedestivelse, der er i Finax’ produkter.
    Dbh Stine

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top