May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – Sydhavnsmor.dk

Per opfordring, deler jeg her opskriften på de glutenfri fødselsdagsboller jeg bagte til min datters fem års fødselsdag i weekenden, som jeg smed et billede op af, på min Instagram-profil 🙂

img_1639

Som min svoger, Mathias sagde, var de super luftige, hvilket jeg ellers ofte synes fejler, når man bager glutenfrit. De smagte som “mormors fødselsdagsboller”, sagde han. Og så lignede de så meget “de almindelige” hvede-Børger, at jeg var nødt til at sætte flag i de glutenfri, for at se forskel. Seriøst: Prøv dem 🙂 Du skal dog være OBS på at disse er ikke er typisk “Sydhavnsmorsk”, dvs. at disse altså både indeholder (glutenfri) mel og sukker, hvilket mine opskrifter ellers ikke gør!

Nu har jeg endelig fået lidt kræfter til at smadre en lille smule i tastaturet, i denne crazy omgang halsbetændelse jeg har LIGGET under siden lørdag aften. Jeg har dog fået delt et par fe’ tips til hvor let det nu er blevet for alle, at tjene penge på én af de måder, vi bloggere- og online magasiner også gør (uden at være blogger eller redaktør 😉 ), og hvordan man ret nemt kan score sig nogle gode lommegyssere, bare ved at være online 😉

Det skal du bruge til de glutenfri fødselsdagsboller (12-14 stk):

25 g gær
2 mindre/mellemstore æg
1/2 dl sukker – erstat evt med Sukrin Gold
1/4 tsk salt
40 g smør
2,5 dl mælk
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk kardemomme
1 spsk Fiber HUSK (den gule)
450 g Finax glutenfri mel – den røde

Sådan gør du:

Mælk og SMELTET smør blandes, og gær tilsættes. Tilsæt herefter æg (gem et halvt til pensling af bollerne før bagning). Rør godt rundt.

Sukker, salt, HUSK, vanille og kardemomme tilsættes. Tilsæt lidt efter lidt melet. Dejen bliver ikke helt ‘hård’, den er stadig godt blød, når alt melet er kommer i, men den bliver mere fast efterhånden, når HUSKen binder dejen sammen efter ca et kvarter.

Lad dejen hæve i 30 min. et lunt sted.

Med to spsk laver du 12-14 boller, som smides på en bageplade beklædt med bagepapir.

Nu tænder du ovnen på 200 C.

Og lader dine boller efterhæve i et kvarter.

Bollerne sættes i ovnen og skal have mellem 20-30 min. (afhængig af ovn – hold øje efter 20), midt i ovnen. Tag bollerne ud, når de ikke er klæg inde i bollerne mere (tjek en enkelt). Når de er færdige vender du dem hoved, på en rist eller på køkkenbordet og lader dem køle.

Så er de klar til at hapses! 🙂

Hvis du vil nappe opskriften på mine mel – og sukkerfrie fødselsdagsboller, der edderløgme’ også smager fantastisk – så gør det HER!

Og imens du alligevel sidder dér og kvæles i savl, så kan du også finde opskriften på mine mel- og sukkeffrie scones med chokolade HER!

Selv tak, venner 😉 HER kan du forresten vinde et gavekort på en tudse til sko, som fx Angulus, New Balance, Billi Bi mf. – jeg trækker en heldig vinder d. 11 april. Held og lykke 🙂

Del på facebook
Del på Facebook

25 kommentarer til “Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – Sydhavnsmor.dk”

 1. Jeg har lige prøvet din opskrift på disse boller, de er SÅ gode uhmmmm. TAK for dit indlæg. Min søn bliver super glad når han kommer hjem og skal smage dem. Tak!

 2. Fantastisk opskrift på glutenfri boller og ja, de bliver dejligt luftige 🙂
  Herhjemme bager vi dem med kanel og chokoladestykker-mums!

 3. Hej.
  Kan man evt udskifte HUSK med havregryn? Jeg bor i udlandet og husk er simpelthen for dyrt.

  1. det giver ikke samme effekt desværre. har i loppefrøskaller? det kan bruges 🙂 husk’en gør at en blød samme får sammenhæng og bliver mere fast så man ville skulle bruge langt mere havregryn end husk og så bliver resultatet nok ikke det samme, desværre ;(

 4. Hej. Har bagt disse flere gange nu. Mega gode. Men kan bare ikke forstå din bagetid. Mine boller er færdige på 11 min. Hvis jeg givet dem 20 bliver de tørre. 😊 ellers fantastiske. Lækker smag af klassisk mormor bolle

 5. Hej 🙂
  Jeg har prøvet at bage disse, og det eneste jeg har gjort anderledes, er at jeg har brugt tørgær. Min dej klistrer helt vildt, også selvom jeg har taget meget mere mel i end du nævner. Derudover hæver de slet ikke. Hvad kan jeg have gjort galt?
  Hilsen Louise

 6. Hej. I stedet for sukker kan man bruge hvad? Synes der mangler et ord 😉.
  Tak.
  Vh. Laura

 7. Hej! Ser virkelig lækre ud. Min søn må bare ikke få mælk heller, så overvejer at bruge vand i stedet – eller en plantemælk eller halv plantefløde/vand. Er der evt nogle, der har erfaringer med det – og hvad bliver resultatet??! 😊 Anne

  1. Sydhavnsmor

   plantemælk bruger jeg ofte selv i stedet for almindeligt, jeg tænker umiddelbart mandelmælk ville være lækkert? 🙂

 8. Lisbeth Hansen

  Fantastiske boller, tak for opskrift.
  Har dog skiftet 200 gram af melet ud med glutenfri havremel for at gøre dem lidt grovere, og brugte efterfølgende kun 200 gram af den anden glutenfri mel ( bruger schaer mix B mel )

 9. Jeg har bagt dem med noget mindre mel og en tsk. Guagummi .
  Syntes generelt at der er for meget mel i glutenfri opskrifter, men med den tilretning var bollerne perfekte.
  Tag for dejlig inspiration.

 10. Maria Grøhn Schlundt

  Wow, det er det bedste stykke rigtig hvidt brød jeg har smagt, siden jeg fik konstateret cøliaki for 5 års tid siden. TAK for det ❤️

 11. Ved du hvordan bollerne er dagen efter (i tilfælde af tidspres på selve dagen 🥴) ?
  Og hvordan man skal opbevare dem indtil brug dagen efter?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 36 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

May

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen