May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – sydhavnsmor.dk

Per opfordring, deler jeg her opskriften på de glutenfri fødselsdagsboller jeg bagte til min datters fem års fødselsdag i weekenden, som jeg smed et billede op af, på min Instagram-profil 🙂

img_1639

Som min svoger, Mathias sagde, var de super luftige, hvilket jeg ellers ofte synes fejler, når man bager glutenfrit. De smagte som “mormors fødselsdagsboller”, sagde han. Og så lignede de så meget “de almindelige” hvede-Børger, at jeg var nødt til at sætte flag i de glutenfri, for at se forskel. Seriøst: Prøv dem 🙂 Du skal dog være OBS på at disse er ikke er typisk “Sydhavnsmorsk”, dvs. at disse altså både indeholder (glutenfri) mel og sukker, hvilket mine opskrifter ellers ikke gør!

Nu har jeg endelig fået lidt kræfter til at smadre en lille smule i tastaturet, i denne crazy omgang halsbetændelse jeg har LIGGET under siden lørdag aften. Jeg har dog fået delt et par fe’ tips til hvor let det nu er blevet for alle, at tjene penge på én af de måder, vi bloggere- og online magasiner også gør (uden at være blogger eller redaktør 😉 ), og hvordan man ret nemt kan score sig nogle gode lommegyssere, bare ved at være online 😉

Det skal du bruge til de glutenfri fødselsdagsboller (12-14 stk):

25 g gær
2 mindre/mellemstore æg
1/2 dl sukker – erstat evt med Sukrin Gold
1/4 tsk salt
40 g smør
2,5 dl mælk
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk kardemomme
1 spsk Fiber HUSK (den gule)
450 g Finax glutenfri mel – den røde

Sådan gør du:

Mælk og SMELTET smør blandes, og gær tilsættes. Tilsæt herefter æg (gem et halvt til pensling af bollerne før bagning). Rør godt rundt.

Sukker, salt, HUSK, vanille og kardemomme tilsættes. Tilsæt lidt efter lidt melet. Dejen bliver ikke helt ‘hård’, den er stadig godt blød, når alt melet er kommer i, men den bliver mere fast efterhånden, når HUSKen binder dejen sammen efter ca et kvarter.

Lad dejen hæve i 30 min. et lunt sted.

Med to spsk laver du 12-14 boller, som smides på en bageplade beklædt med bagepapir.

Nu tænder du ovnen på 200 C.

Og lader dine boller efterhæve i et kvarter.

Bollerne sættes i ovnen og skal have mellem 20-30 min. (afhængig af ovn – hold øje efter 20), midt i ovnen. Tag bollerne ud, når de ikke er klæg inde i bollerne mere (tjek en enkelt). Når de er færdige vender du dem hoved, på en rist eller på køkkenbordet og lader dem køle.

Så er de klar til at hapses! 🙂

Hvis du vil nappe opskriften på mine mel – og sukkerfrie fødselsdagsboller, der edderløgme’ også smager fantastisk – så gør det HER!

Og imens du alligevel sidder dér og kvæles i savl, så kan du også finde opskriften på mine mel- og sukkeffrie scones med chokolade HER!

Selv tak, venner 😉 HER kan du forresten vinde et gavekort på en tudse til sko, som fx Angulus, New Balance, Billi Bi mf. – jeg trækker en heldig vinder d. 11 april. Held og lykke 🙂

Del på Facebook

48 kommentarer til “Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – sydhavnsmor.dk”

 1. Jeg har lige prøvet din opskrift på disse boller, de er SÅ gode uhmmmm. TAK for dit indlæg. Min søn bliver super glad når han kommer hjem og skal smage dem. Tak!

   1. Hej – og tak for en dejlig opskrift.
    Dog hæver mine boller ikke hver gang – hvad gør jeg forkert? 🤨🙏🏻

    1. uh, det er svært at svare på for mig men gør de det nogle gange kan du måske se forskellen mellem hvad du gør?

 2. Fantastisk opskrift på glutenfri boller og ja, de bliver dejligt luftige 🙂
  Herhjemme bager vi dem med kanel og chokoladestykker-mums!

   1. De er stadigvæk rigtig gode efter frysning, jeg laver dobbelt portion og tager op ved behov

 3. Hej.
  Kan man evt udskifte HUSK med havregryn? Jeg bor i udlandet og husk er simpelthen for dyrt.

  1. det giver ikke samme effekt desværre. har i loppefrøskaller? det kan bruges 🙂 husk’en gør at en blød samme får sammenhæng og bliver mere fast så man ville skulle bruge langt mere havregryn end husk og så bliver resultatet nok ikke det samme, desværre ;(

 4. Hej. Har bagt disse flere gange nu. Mega gode. Men kan bare ikke forstå din bagetid. Mine boller er færdige på 11 min. Hvis jeg givet dem 20 bliver de tørre. 😊 ellers fantastiske. Lækker smag af klassisk mormor bolle

 5. Hej 🙂
  Jeg har prøvet at bage disse, og det eneste jeg har gjort anderledes, er at jeg har brugt tørgær. Min dej klistrer helt vildt, også selvom jeg har taget meget mere mel i end du nævner. Derudover hæver de slet ikke. Hvad kan jeg have gjort galt?
  Hilsen Louise

 6. Hej. I stedet for sukker kan man bruge hvad? Synes der mangler et ord 😉.
  Tak.
  Vh. Laura

 7. Hej! Ser virkelig lækre ud. Min søn må bare ikke få mælk heller, så overvejer at bruge vand i stedet – eller en plantemælk eller halv plantefløde/vand. Er der evt nogle, der har erfaringer med det – og hvad bliver resultatet??! ? Anne

  1. plantemælk bruger jeg ofte selv i stedet for almindeligt, jeg tænker umiddelbart mandelmælk ville være lækkert? 🙂

 8. Lisbeth Hansen

  Fantastiske boller, tak for opskrift.
  Har dog skiftet 200 gram af melet ud med glutenfri havremel for at gøre dem lidt grovere, og brugte efterfølgende kun 200 gram af den anden glutenfri mel ( bruger schaer mix B mel )

 9. Jeg har bagt dem med noget mindre mel og en tsk. Guagummi .
  Syntes generelt at der er for meget mel i glutenfri opskrifter, men med den tilretning var bollerne perfekte.
  Tag for dejlig inspiration.

 10. Maria Grøhn Schlundt

  Wow, det er det bedste stykke rigtig hvidt brød jeg har smagt, siden jeg fik konstateret cøliaki for 5 års tid siden. TAK for det ❤️

 11. Ved du hvordan bollerne er dagen efter (i tilfælde af tidspres på selve dagen ?) ?
  Og hvordan man skal opbevare dem indtil brug dagen efter?

 12. Kathrine Rosenkilde

  Hej.
  Ved du om man kan lave dejen om aftnen og sætte den i køleskabet natten over og bage dem næste dag ???

  1. Hmm jeg har desværre ikke prøvet. Men meld gerne tilbage om det virker, hvis du kaster dig ud i det 🙂

 13. Kathrine Rosenkilde

  Hej!
  Jeg har lige net op nu bagt disse lækre GF. Boller! Seriøst! Det er den mest nemmeste opskrift og de mest lækreste boller der kommer ud af ovnen?! Mine fik ikke særlig længe i oven, men stadig på 200 g. Jeg gjorde hvad du skrev i opskriften, jeg kunne forme mine med hænderne uden vand på og uden 2 skeer osv. Dem vil jeg til at bage frem over! Ved du evt hvordan de er dagen efter ??

 14. Kathrine Rosenkilde

  Hej!
  Jeg har lige net op nu bagt disse lækre GF. Boller! Seriøst! Det er den mest nemmeste opskrift og de mest lækreste boller der kommer ud af ovnen?! Mine fik ikke særlig længe i oven, men stadig på 200 g. Jeg gjorde hvad du skrev i opskriften, jeg kunne forme mine med hænderne uden vand på og uden 2 skeer osv. Dem vil jeg til at bage frem over! Ved du evt hvordan de er dagen efter ?? Tusind tak for opskriften ❤️

 15. Anne Bastiansen

  Hejsa – ser superlækre ud! Skal de bages på 200 grader varmluft eller er det 200 grader alm ovn med over og underarmen ?

   1. Ser meget lækre ud. Jeg tåler ikke Finax eller anden færdig blandet mel, så kan jeg skifte det ud med majs,havre, sorghum eller lign. mel? Kan jeg evt. tilsætte lidt frø?
    Vh
    Inge

    1. Som udgangspunkt kan du godt udskifte melet, men der er nogle meltyper der kræver ekstra væske, hvilket du skal være obs på – frø kan du sikkert tilføje, men husk igen ekstra væske 🙂 God jul og godt nytår!

 16. Jeg har nu prøvet at lave dem men de ville overhovedet ikke hæve ej heller i ovnenen ?
  Hvad kan jeg gøre forkert???

  1. Gud hvor mærkeligt… det har jeg ikke været ude for. Gjorde du præcist som i opskriften?

 17. Tusind tak for denne opskrift, min datter har colitis ulcerosa og tåler ikke hvedmel og få mange kerner. Hun var henrykt over de smager som alm, tak. Har du en opskrift på lidt grovere boller der også smager som alm. Jeg synes ikke de blev gode med halv havremel.

 18. Ser super lækre ud, jeg skal have gæster og vil derfor høre om man kan lave bollerne uden æg eller udskifte dem med andet evt. ?

 19. Birgitte Juhl

  Virkelig lækker smag , som kommer tæt på en alm fødselsdagsbolle.
  Mine blev dog noget tørre , tænker , at de måske kun skulle haft den halve tid.

 20. Så fedt med lækre fødselsdagsboller – sådan RIGTIGT (eller ÆGTIGT som ungerne nok ville sige). Dem kommer vi til at bage og spise mange af! TAK!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top