Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – Sydhavnsmor.dk

Per opfordring, deler jeg her opskriften på de glutenfri fødselsdagsboller jeg bagte til min datters fem års fødselsdag i weekenden, som jeg smed et billede op af, på min Instagram-profil 🙂

img_1639

Som min svoger, Mathias sagde, var de super luftige, hvilket jeg ellers ofte synes fejler, når man bager glutenfrit. De smagte som “mormors fødselsdagsboller”, sagde han. Og så lignede de så meget “de almindelige” hvede-Børger, at jeg var nødt til at sætte flag i de glutenfri, for at se forskel. Seriøst: Prøv dem 🙂 Du skal dog være OBS på at disse er ikke er typisk “Sydhavnsmorsk”, dvs. at disse altså både indeholder (glutenfri) mel og sukker, hvilket mine opskrifter ellers ikke gør!

Nu har jeg endelig fået lidt kræfter til at smadre en lille smule i tastaturet, i denne crazy omgang halsbetændelse jeg har LIGGET under siden lørdag aften. Jeg har dog fået delt et par fe’ tips til hvor let det nu er blevet for alle, at tjene penge på én af de måder, vi bloggere- og online magasiner også gør (uden at være blogger eller redaktør 😉 ), og hvordan man ret nemt kan score sig nogle gode lommegyssere, bare ved at være online 😉

Det skal du bruge til de glutenfri fødselsdagsboller (12-14 stk):

25 g gær
2 mindre/mellemstore æg
1/2 dl sukker – erstat evt med Sukrin Gold
1/4 tsk salt
40 g smør
2,5 dl mælk
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk kardemomme
1 spsk Fiber HUSK (den gule)
450 g Finax glutenfri mel – den røde

Sådan gør du:

Mælk og SMELTET smør blandes, og gær tilsættes. Tilsæt herefter æg (gem et halvt til pensling af bollerne før bagning). Rør godt rundt.

Sukker, salt, HUSK, vanille og kardemomme tilsættes. Tilsæt lidt efter lidt melet. Dejen bliver ikke helt ‘hård’, den er stadig godt blød, når alt melet er kommer i, men den bliver mere fast efterhånden, når HUSKen binder dejen sammen efter ca et kvarter.

Lad dejen hæve i 30 min. et lunt sted.

Med to spsk laver du 12-14 boller, som smides på en bageplade beklædt med bagepapir.

Nu tænder du ovnen på 200 C.

Og lader dine boller efterhæve i et kvarter.

Bollerne sættes i ovnen og skal have mellem 20-30 min. (afhængig af ovn – hold øje efter 20), midt i ovnen. Tag bollerne ud, når de ikke er klæg inde i bollerne mere (tjek en enkelt). Når de er færdige vender du dem hoved, på en rist eller på køkkenbordet og lader dem køle.

Så er de klar til at hapses! 🙂

Hvis du vil nappe opskriften på mine mel – og sukkerfrie fødselsdagsboller, der edderløgme’ også smager fantastisk – så gør det HER!

Og imens du alligevel sidder dér og kvæles i savl, så kan du også finde opskriften på mine mel- og sukkeffrie scones med chokolade HER!

Selv tak, venner 😉 HER kan du forresten vinde et gavekort på en tudse til sko, som fx Angulus, New Balance, Billi Bi mf. – jeg trækker en heldig vinder d. 11 april. Held og lykke 🙂

Kommentarer (15)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *