Man blir aldrig for gammel til fødselsdagsboller! I morgen fylder jeg 34, og fordi både min søster og far er glutenallergikere har jeg (på forhånd) bagt melfrie, søde og bløde proteinrige fødselsdagsboller, som faktisk rammer den ‘originale’ bollesatan forbavsende godt , i både konsistens og smag. Det er topsikkert ikke sidste gang jeg laver de her boller!
Det skal du bruge til 10 boller:
60 g kokosfibermel
1 spsk Fiber Husk
1-2 tsk stødt kardemomme
200 g. kokosmælk
5 æg
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 C eller 130 i Varmluft
Hvis du bruger mandler, skal de først kværnes til mel. Jeg bruger selv min foodprocessor, som jeg bruger til nærmest al mit bagværk. Mix alle ingredienser til en blød dej. Lad dejen trække 10 minutter, så Fiber Husken kan trække dejen sammen. Form 10 boller med en ske og dine hænder og sæt på en bageplade, dækket med bagepapir.
Sæt pladen med bollerne midt i ovnen og lad bollerne bage i ca. 40-45 minutter.
Tag bollerne ud og lad dem køle på en rist. Spis dem med smør og ost/syltetøj (det smager møj godt), eller som de er. Bollerne kan fryses. Hvis altså ikke de er ædt med det samme 👻
Find også opskriften på Grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal pr bolle, De bedste gulerodsboller uden mel og flade grøntsagsbrød uden mel
Indeholder affiliatelinks
9 kommentarer til “BLØDE, SØDE FØDSELSDAGSBOLLER UDEN MEL, SUKKER OG LAKTOSE”
100 mandler?? Mon ikke du mener 100 gr. 😀
De lyder gode, dem må jeg prøve, tak for opskriften 🙂
Hej 🙂 Er det 100 gr mandler? Går ikke udfra at du har stået og talt 100 mandler 😛
Har du en beregning på hvad der er i af kcal? protein?, kulhydrater, fedt?
Hvis du finder opslaget på FB, er der en der har regnet det ud, men er selv dårlig til den slags 🙂
Hej. Hvad er det for noget Husk som skal i
Jannie
Husk er loppefrøskaller 🙂
Hvorfor blev mine boller flade?
Det er første gang, jeg bager boller, men de blev desværre flade.
Synes ellers, at jeg gik efter opskriften ?
Øv det ved jeg ikke 🙁